Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!

Димитър Маринов: Идеята за равенство се е превърнала в извращение
7 фев 2019 11:00, Елка Василева
255
Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!
Димитър Маринов. Снимка: архив, Reuters

Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, защото си виновен за всичко. Това каза пред Дарик актьорът Димитър Маринов – участник в номинирания в пет категории за "Оскар" филм „Зелената книга”.

По думите на актьора идеята за равенство в САЩ е прекрасна, но е криворазбрана и се е превърнала в извращение.
 
Според Маринов, който живее зад Океана от близо 30 години, в момента в САЩ се прави това, което Съветската революция е направила навремето – приравняване на цялото общество в посока надолу, вместо нагоре.

"Живеейки тук вече 29 години, аз такова чудо не съм виждал никога. Цялата тази адженда, която е за расизъм, за джендър култура, за т. нар. изравняване, което като идея и презумпция е прекрасно нещо, но е криворазбрано, усукано и за мен вече се превръща в извращение", смята българинът, живеещ в САЩ.

"Разбирането за изравняване идва от факта, че човек, който е с 65 IQ, той би трябвало да има абсолютно всичките права, възможности и реалности с човек, който има 150 IQ. Един човек, който е черен, има същите права на бял, на жълт, на латино - това е прекрасно! Но проблемът е, че всеки един от тези хора, които искат да се уеднаквят, реално като образование, като интелект, като възможности, като талант, като способности не са еднакви. Ние всички сме много различни", коментира Маринов.

"Това, което се прави в момента тук, е това, което Съветската революция навремето направи в Русия - едно абсолютно изравняване. Цялата мисъл и разум на една държава започват да се приравняват надолу, вместо да е обратното и отдолу да тръгва нагоре", каза още той.

"В момента най-страшното в Америка е да си бял мъж - ти си виновен за всичко и останалото не е важно. Не може да се чувстваме дори хора вече. Всеки се е свил, всеки го е страх да каже дори една дума, дори да направи коментар, защото, познайте какво - ще си изгуби работата", добави още актьорът.

Според Маринов това е "унищожаване на стойности и ценности и вместо да отиваме в посока за обединяване, за разбиране, за подаване на ръка, за изслушване, за сближаване, ние правим точно обратното".

Името на българския актьор стана световноизвестно заради майсторското му превъплъщение във филма „Зелената книга“, който има пет номинации за "Оскар" и е с участието на Виго Мортенсен и Махершала Али.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно прав......
81
2
 
55
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
Това са думите му:"В момента в САЩ до такава степен полюсите са обърнати, народът до такава степен е ненормален, че аз съм тук вече от 29 години и такова нещо не съм виждал. Заради политическата коректност и *** културата всички ценности се унищожават и никой не гледа филмите като изкуство, важно е има ли в твоя проект гей, черен, азиатец или латино. Ако няма, значи си расист. Ако си бял и си мъж, ти си нарочен."
80
5
 
36
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
Преди няколко дни четох цялото му интервю, както и сбита биография. Има и снимки с големи актьори, както и мнението му за някой от тях. Как бяга с влак към Белград. "Бях в казармата и бях нарочен, че съм пропагандирал буржоазни, западни идеи сред войниците ... като цигулар бях нещо като незнаен куриер на Дойче Веле, БиБиСи и Гласът на Америка, който внасяше и изнасяше информация." След това затвор и т.н. Минал е през доста трудности, но не се е предал и е успял!Прочетете го, интересно е.
79
1
 
18
 
! Отговори
84 преди 5 години
ционистите хазари не работят сами те възлагът свойте пъклени дела да ги вършат други бели който убиват други бели за пари
78
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам как нашия човек си позволява да казва истината насред либерално-фашисткия Холивуд.Всеки друг на негово място би го отнесал много яко, Мел Гибсън и...примери много.Единственото ми обеснение е, че зад него седи много силно лоби, но кое е то?Може би Тръмп се опитва да върне Холивуд на белите?!
77
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BRAVO NA Димитър Маринов ZA INTERVUTO MNOGO TOCNO KAZANO
76
2
 
54
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Някога в СССР, а сега в САЩ почеркът е един и същ, защото причинителят му е един и същ - евреите...
75
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
значи, чета в туитър ***та- расисти как нареждат белите и се подиграват с бялата музика. уж се борят за равенство и уж са горди с цвета си, но пропагандата им прекалява и става точно както след южноамериканския апъртейд.. ако черна мацка нарече някоя бяла "стюпид уайт ..." е ок, но ако бяла напише "стюпид блек..." туита получава многобройни критики и се изтрива. накрая могат да ти блокират акаунта заради "расизъм". вярно е,белите ... 200г черните, а сега обратно. това ли е равенството?
74
1
 
41
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Това произлиза от елементарния факт,че бялата раса и частност водещата англоезичната саксонска група в нея е в процес на само разпад и упадък.Освен изобретения и научни достижения на човека са присъщи и морални ценности , които са изцяло загърби от победили капитализъм.
73
2
 
20
 
! Отговори
До бг преди 5 години
Иначе е вярно, че конвенцията прокарва дискриминация по полов признак, мъгляви правни формулировки и т.н.
72
17
 
7
 
! Отговори
До бг преди 5 години
Истанбулската конвенция прокарва псевдонауката *** изследвания и понятието ***, което има няколко значения, и едно от тях е социален пол. Според ДИ полът / джендърът е вторичен по отношение на самосъзнанието и сексуалността. Докато биол. полове (sexes) са два, джендърите могат да бъдат десетки. Хората се раждат без полова идентичност, тя им е наложена (стереотип). Всъщност те са *** флуидни
71
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това изобщо не е вярно, В САЩ е най-голямото неравенство между хората заради парите. Едни са по-равни от другите благодарение на парите. Белите са презряни защото черни и индианци са били 200 години роби. Ами българите като 500 години са роби на турците и сега турците не са им длъжни.
70
0
 
44
 
! Отговори
Българин от Германия преди 5 години
И в Меркелова Германия положението не е по-различно.
69
6
 
52
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Още по извратено е да учат децата в децката градина ,че пола им си го избират те като пораснат
68
21
 
4
 
! Отговори
бг преди 5 години
Тотално промиване на мозъци. Правилно т.н. Истамбулска конвенция бе отхвърлена. Но не са правилни мотивите за това. Хората бяха плашени с някакъв митичен ***. А проблема на конвенцията, че се регламентират специални права по признак пол. ...за защита на жените от...Това е втрещяващо противоречиво на съвременните правни принципи.
67
1
 
43
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
Ами ако държавата ти спира акъла и ограничава сръчните ръце ? Имаш точно колкото ти трябва за Харвард или който и да е елитен унивесрситет, но вместо това има квоти за малцинства и стипендии специално за тях. Имаш умение със саксофон, но трябва да пробиеш въпреки това че групите искат друг цвят вместо твоя ? Бива те да правиш дървени изделия, но субсидиите за такива неща не са за теб. Не че някой те спира, просто имаш държавно поставена пречка, която малцинствата нямат. Това се има предвид.
66
31
 
9
 
! Отговори
miko преди 5 години
Маните го тоя, не го допуснаха на сцената за награждаването и сега видиш ли много зле са нещата в щатите. Мида ходи в рашка да участва тогава.
65
3
 
42
 
! Отговори
nnn преди 5 години
Ееее най - накрая някой да каже истината за дис грейт нейшън. Здрава пропаганда има там. Аз съм бил за по 1 месец там и после не мога 6 месеца да се осъзная.
64
2
 
44
 
! Отговори
Точно така преди 5 години
Каза им го право в очите !ЮСА вървят към Комунизъм, или пък Фашизъм или както и да го наречеш.С тази цензура върху това свободно да казваш истината !
63
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки който има акъл и сръчни ръце ще има успех, никой не го спира. не разбирам каква е цялата тази истерия. Естествено че пред други хора ще внимава какви ги плещи.