1/3 от американските младежи смятат, че земята е плоска

Няма доказателства, които да могат да разубедят последователите на идеята
2 апр 2019 14:05,
209
1/3 от американските младежи смятат, че земята е плоска
Снимка: Reuters

Колкото и невероятно да звучи, има цяло общество, което е посветено на идеята, че земята все пак е плоска, съобщиха от DailyMail.

Нито снимките на кръглата земя, нито дори хората, ходили в Космоса (повече от 550), могат да убедят тези хора в нещо различно. Те вярват, че Антарктика отбелязва края, който е заграден от ледена стена, висока 50 метра и дебела 45.

Някои от тези вярващи организират пътуване до Антарктика с цел да отговорят на въпросите какво има отвъд ръба на света.

Шокиращо е колко хора вярват в тази теория. Проучване в Америка на младежи между 18 и 24-годишна възраст показва, че едва 2/3 от тях мислят, че Земята е кръгла.

Много от хората посочват като доказателство текст в Библията, къддето се казва, че Земята има 4 края.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: проучванеплоска Земя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
10
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Язе си мислим ,че ако от 2 спътника с перпендикулярни орбити се направят снимки на земното КЪЛБО , то "плоските" учени ще разберат дали е "плоска" Земята или е плосък мозъка им.
143
0
 
1
 
! Отговори
до 148 преди 5 години
и защо да не важи или защото така някой казва, кога очевидното важи и кога не?!
142
2
 
1
 
! Отговори
Веско преди 5 години
До фактиТова не важи на микро и макро ниво . Ако не си чул да ти кажа. Затова в Церн праят нещо!
141
0
 
3
 
! Отговори
факти преди 5 години
за тези по-долу:1) Плътност е Масата в Единица Обем2) Затова Маса е Обем по Плътносте как така Плътността не определя масата и масата не определя плътността след като плътността е константа и имаме уравнението M=q*V, където М е масата, q e плътността и V e обема?!
140
2
 
3
 
! Отговори
До 141 преди 5 години
За изчислението на масата на Слънцето си има формула, логически и фактически обоснована, за това че Земята била плоска има ли формула, факти, логика и някаква разумна сламка!?
139
7
 
2
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Езвенете, ама само да Ви кажа че деалектическия материализъм отдавна не е на мода. и скоро няма да учем математека за щастие! Разбрахте ли бе дартунгели комунестически?
138
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално.Земята си е плоска ако я ползваш само за ходене и питуване в рамките на 50-100 км.
137
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 5 год няма да са 1/3, и няма да са само в сащ, а ще са половината от цялата земна плоскост.
136
1
 
4
 
! Отговори
до 137 от 127 преди 5 години
Масата е Плътността по Обема...а сега обоснови мислите си на база този неоспорим факт!!
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 127а ти лично ли си го мерил, или познаваш някой който го е мерил ?щото ако си го прочел някъде и си повярвал, значи теориятта ти е точно толкова убедителна, колкото и тази за плоската земя. даже за плоската е по-убедителна, понеже се базира на логиката и както виждаме, вече започна и да се доказва в последните години...
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не масата определя плътността, това са абсолютни простотии.
133
3
 
4
 
! Отговори
anon преди 5 години
Привърженици на движението "плоска земя" има по цялото земно къбло.
132
0
 
3
 
! Отговори
до 136 преди 5 години
чувал съм, да и в пералнята ми да не кажеш, че водата по дрехите ми и дрехите ми се въртят с различна скорост спрямо барабана (който се върти с постоянна скорост спрямо пода ми), че да имаш ситуция на абсолютно и относителна скорост? обоснови се с детайли!
131
1
 
5
 
! Отговори
До 127 преди 5 години
Кажи ми ти какво гласи формулата за маса? Ти си просто човече и трудно ще ти го обясня, но Слънцето което има маса от над 330 000 земни маси, е газов гигант с близо 4 пъти по-ниска средна плътност от земната.
130
0
 
3
 
! Отговори
Ъ? преди 5 години
До до 130Случайно да си чувал за абсолютна и относителна скорост?
129
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като се казва, че е плоска се няма предвид, че лети в космоса, има огради и т.н. това са смехории.скоро гледах как будистки монаси обясняват плоската земя, те казват, че никъде в старите писания не е казано, че земята е кръгла, а е по-скоро холограма произведена от мозъка, т.е масова халюцинация, колективна реалност. а самата форма не е нито плоска, нито чиния, нито сфера, а измерение - т.е няма никаква форма и може би продължава безкрайно зад южния полюс.
128
18
 
2
 
! Отговори
е? преди 5 години
Все още никой не ми е отговорил ,защо аджеба за едно и също растояние със самолет плащам една и съща цена . А и има еднакво времетраене , нали земята се върти ? Нали искате аргументи ,кръглоземци , ето ви , отговорете ! А и самолета си бичи на макс и в двете посоки , не съм забелязал на връщане да кара с 50 км час... ааахахахахахаха
127
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом гравитацията променя времепространството, колко му е да ти промени и зрителния ви хоризонт в дъга или елипса или каквото и да е. Все пак не вярвайте че природата ви е дала съвършения зрителен орган. така че земята може и да не е това което са ви казали в училище
126
7
 
2
 
! Отговори
до 130 преди 5 години
то по-интересно е как водата не се плиска върху сфера въртяща се с бясна скорост, щото в пералната ми това му казват центруфуга и всичката вода излита по допирателната по посоката на въртене...
125
2
 
1
 
! Отговори
До 128 преди 5 години
Да най-добрите учени, събрани от всички краища на света, преобладаващо източноевропейските страни. Само с едно изключение- САЩ