1/3 от американските младежи смятат, че земята е плоска

Няма доказателства, които да могат да разубедят последователите на идеята
2 апр 2019 14:05,
209
1/3 от американските младежи смятат, че земята е плоска
Снимка: Reuters

Колкото и невероятно да звучи, има цяло общество, което е посветено на идеята, че земята все пак е плоска, съобщиха от DailyMail.

Нито снимките на кръглата земя, нито дори хората, ходили в Космоса (повече от 550), могат да убедят тези хора в нещо различно. Те вярват, че Антарктика отбелязва края, който е заграден от ледена стена, висока 50 метра и дебела 45.

Някои от тези вярващи организират пътуване до Антарктика с цел да отговорят на въпросите какво има отвъд ръба на света.

Шокиращо е колко хора вярват в тази теория. Проучване в Америка на младежи между 18 и 24-годишна възраст показва, че едва 2/3 от тях мислят, че Земята е кръгла.

Много от хората посочват като доказателство текст в Библията, къддето се казва, че Земята има 4 края.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: проучванеплоска Земя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плоска е, плоска е! И трябва да се внимава да не се разклати, че ще се изплиска всичко.
123
0
 
2
 
! Отговори
До 124 преди 5 години
Гравитацията сама по себе си е най-слабата сила, но единствено тя няма горна граница, само тя е способна да разкъса пространство-времето.
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИзобщо не се залъгвай,че в щатите нямат наука,напротив,там са събрани още от целия 19 век,най-добрите учени от цял свят,имат най-напредналата наука,обирали са каймака на учените по света,най-доброто,давали са маса пари за наука и учени.Това,че се пускат някакви глупави,ненаучни теории вероятно е също някаква програма за затъпяване на населението,няма нищо случайно!И ако се проследи кой им е спонсора на плоскоземните,за да ръсят необосновани теории,ще се разбере и кой стои зад това
121
0
 
1
 
! Отговори
до 123 преди 5 години
"Масата няма общо с плътността" - веднага Нобел, а погледни формулата за Маса, какво гласи!!
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де на Антарктика има стена,а другите страни с огради ли са или и там стени има?
119
0
 
1
 
! Отговори
До 120 преди 5 години
За небесна сфера да си чувал!?
118
1
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 5 години
Гравитационната сила действа повече на големи разстояния за разлика от електромагнитната и силната и слабата ядрена
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масата няма общо с плътността, има обекти с висока плътност има малка маса и обраното. Атмосферата с надморската височина се разредява, най-вече поради гравитацията. Да въртенето на Земята наистина способства за определени процеси в атмосферата, но като цяло атмосферата е толкова част от нея, колкото земната ***, мантия и ядро.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 119състояли са се, но те не са се въртели в кръг по сферата, а в кръг по чинията. останалото е масонска лъжа.
115
2
 
4
 
! Отговори
сериозно преди 5 години
абе каква е тази велика сила Гравитация, която държи астрономически обеми вода и въздух прилепени към Земята и която била преодоляна дори от една нищожна винена муха - не ме плюйте, обяснете ми, ясно и просто, защото и без друго твърдите, че не съм умен.
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 117,ми защото са на различни места например. ама дали са съзвездия или не, може да се поспори
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи излиза, че всички околосветски пътешествия не са се състояли, така ли, бе, плоскоземните?! Малеййй, Магелан се обръща в гроба сигурно... Ама какво пиша и аз, плоскомозъчните едва ли знаят кой е Магелан.
112
10
 
2
 
! Отговори
Лека нощ деца преди 5 години
Истината е , че скоро този мит ще бъде разкрит , затова днес.бг опипват почвата , тоест колко офце са прогледнали и колко не . Илон Мъск вече иска да прави евтини и бързи полети до Австралия и истината за плоската Земя рано или късно ще стане общо достъпна .В момента за нея знаят само масони и евреи .
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам въпрос! Защо ако Земята е плоска, то защо виждаме различни съзвездия от точки с различни географски ширини?
110
0
 
5
 
! Отговори
До 115 преди 5 години
Абсолютно вярно
109
2
 
10
 
! Отговори
До 112 преди 5 години
Абсолютно невъзможно е да видиш Крим от Варна, подобни простотии ми е под нивото да ги коментирам.
108
1
 
4
 
! Отговори
до 111 преди 5 години
съгласен ли си, че гравитацията зависи от масата, а масата от плътността?! още веднъж насочи ме, къде мога да видя сметката показваща как на гъстият и близък но повърхността слой му влияе сили равна и еквивалентна на горен и разреден слой като Стратосферата, че 2-та слоя да се движат като едно цяло заедно със Земята.
107
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За щастие имам малко повече знания по астрономия от средностатистическия човек и знам, че Земята е кръгла! Иначе много е забавно да слушаш пълни глупости от хора с примитивно от САЩ мозъци. Ако тези имат някакви въпроси, с удоволствие ще отговарям.
106
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 102да, от варна може да видиш крим !в норвегия, австралия, русия, бразилия, англия, навсякъде са правени изследвания, вземете гледайте малко.. скоро във франция до мон пеле беше направена снимка на която се виждат извишения отдалечени на 400 км, чак до испанската граница !! ако земята беше кръгла, те би трябвало да са на стотици километри под извивката на хоризонта !
105
4
 
8
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
Всички слоеве на атмосферата са част от Земята и са "заключена" от нейната гравитация! Ако това не беше така ние нямаше да има атмосфера и ти щеше да умреш от задушаване. Земята се върти около оста си, заедно с всички нас и атмосферата.