1/3 от американските младежи смятат, че земята е плоска

Няма доказателства, които да могат да разубедят последователите на идеята
2 апр 2019 14:05,
209
1/3 от американските младежи смятат, че земята е плоска
Снимка: Reuters

Колкото и невероятно да звучи, има цяло общество, което е посветено на идеята, че земята все пак е плоска, съобщиха от DailyMail.

Нито снимките на кръглата земя, нито дори хората, ходили в Космоса (повече от 550), могат да убедят тези хора в нещо различно. Те вярват, че Антарктика отбелязва края, който е заграден от ледена стена, висока 50 метра и дебела 45.

Някои от тези вярващи организират пътуване до Антарктика с цел да отговорят на въпросите какво има отвъд ръба на света.

Шокиращо е колко хора вярват в тази теория. Проучване в Америка на младежи между 18 и 24-годишна възраст показва, че едва 2/3 от тях мислят, че Земята е кръгла.

Много от хората посочват като доказателство текст в Библията, къддето се казва, че Земята има 4 края.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: проучванеплоска Земя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като прочете човек,че "доказателствата" им се основават на библията,а не на физиката и нормалните хора ги напушва на смях,а наивните хора или проспали часовете по физика,може и да им се вържат!Библията е една съставена книга,без физични доказателства,разкази от миналото,които дори не се знае дали са абсолютно достоверни или са доукрасени и измислени,библията е съставена,когато науката все още не е напреднала и хората са обяснявали природните явления и бедствия с богове,а не с физика.
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 54До Анонимен 54Гомнийьо, щом тук успя да се наместиш в единствената тема, която те храни, значи ще живееш.А ако казаното за 2/3 е вярно, значи има надежда за българите. Аз мисля, че са повече!
102
3
 
4
 
! Отговори
е? преди 5 години
Защо на северния полюс/ така наречен / мога да отида , а на южния не мога /там стрелят/?
101
2
 
11
 
! Отговори
До 102 преди 5 години
Значи от Варна с бинокъл можеш да видиш Сочи, така ли плиткоумнико?
100
2
 
3
 
! Отговори
до 104 преди 5 години
мога да се съглася за долните слоеве, обаче за разредената стратосфера - как така и гъстите и редките слоеве на атмосферата им действа една и съща сила и то равномерно?!
99
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 101корабите не изчезват бе пич, в нета е пълно с клипове които са снимани от любители със скъпи камери, вижда се как корабът се движи много зад точката на хоризонта. всичко е от разстоянито, ако очите ни бяха достатъчно силни, думата хоризонт нямаше да съществува, респективно и фалшивата теория за кръглата земя.
98
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимендо 99Земята се върти заедно с атмосферата!
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех че *** идея Библията го оправдавала ми това просто не е вярно първо Библията говори само за възприемаеми феномени а не за невъзприемаеми като формата на Земята.Имам предвид директно без апаратури.А за четирите крайщата в посочения пасаж става дума за четирите видими географски посоки.Единственото плоско тук е американския мозък.Но какво да очакваш от естествения антиинтелект фащ.
96
6
 
8
 
! Отговори
до 101 преди 5 години
а защо нещата изчезващи зад хоризонта, с бинокъл се появяват и виждат отново?!
95
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКо земята е плоска, защо корабите изчезват зад хоризонта? Защо в полюсите има 6 месеца нощ и 6 месеца ден, защо има бели нощи, защо в различни точки на планетата слънчевите лъчи подат под различен ъгъл? *** да отговорят.
94
1
 
5
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
Респективно- 1/3 от американските мих-люзи,( продукт на най-великата демокрация с най-великата образователна система), смятат, че НАСА лъже за това, че пращала хора на Луната и ровъри на Марс. Логиката е следната; Или младите джендерюги са прави, респективно НАСА лъже, или "най-великата, образователна" система не е така великаи съответно няма нищо велико във великата демократизаторка САЩ! А, да видим сега кое е вярното твърдение ?!
93
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи , Земята се върти , нали така ? Оня се издига с балон от САЩ, стои в космоса 2 часа , скача и се приземява ...пак в САЩ ?!? За 2 часа земята явно е спряла да се върти .. Абе вие съвсем за балъци ни взимате бе ..ааахахахах
92
6
 
5
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
за мен формата е Неизвестна - не мога да я видя със собствените си очи, а на никой не вярвам освен на тях!
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До промивка на мозъциНауката се базира единствено на факти и логика, ето защо тя е най-великото нещо създавано от човека, ето защо от там идва силата на човека. Такива като теб, не са просто недоучили двойкаджии, а фанатици с болни мозъци, които са си изградали паралелна реалност.
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е новина, Новото е, че сега тези хамериканция смятат, че Автралия не съществува.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Интересно , защо кръглоземците не отговарят с аргументи на въпросите , а просто те обявяват за луд , комунист, агент на путин и т.н ." Щото все едно да обяснявам на мухата какво е стъкло, за да не се блъска.Щом Земята е плоска, спокойно можеш да идеш да се метнеш. Давай! Ще ти повярваме.
88
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами оня дето скочи от стратосферата ? Даже тази медия предава пряко това и там много точно се видя в реално време ,когато се отвори люкът на капсулата , че Земята е ...плоска , факт !
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гениите, които твърдят, че Земята е плоска могат ли да обяснят защо при лунно затъмнение (което се случва когато Земята застане между Слънцето и Луната) сянката, която се появява върху луната е с кръгла форма? Или може би и това е измислица на НАСА, а луната всъщност е направена от сирене?
86
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно , защо кръглоземците не отговарят с аргументи на въпросите , а просто те обявяват за луд , комунист, агент на путин и т.н .
85
3
 
7
 
! Отговори
Супер Марио преди 5 години
Има и долна земя. Влиза се през саксиите и се обират монети.:D :D :D