1/3 от американските младежи смятат, че земята е плоска

Няма доказателства, които да могат да разубедят последователите на идеята
2 апр 2019 14:05,
209
1/3 от американските младежи смятат, че земята е плоска
Снимка: Reuters

Колкото и невероятно да звучи, има цяло общество, което е посветено на идеята, че земята все пак е плоска, съобщиха от DailyMail.

Нито снимките на кръглата земя, нито дори хората, ходили в Космоса (повече от 550), могат да убедят тези хора в нещо различно. Те вярват, че Антарктика отбелязва края, който е заграден от ледена стена, висока 50 метра и дебела 45.

Някои от тези вярващи организират пътуване до Антарктика с цел да отговорят на въпросите какво има отвъд ръба на света.

Шокиращо е колко хора вярват в тази теория. Проучване в Америка на младежи между 18 и 24-годишна възраст показва, че едва 2/3 от тях мислят, че Земята е кръгла.

Много от хората посочват като доказателство текст в Библията, къддето се казва, че Земята има 4 края.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: проучванеплоска Земя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
12
 
7
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 5 години
Земята е плоска, това е неоспорим факт. Мен живо ме интересува по-скоро кога ще приемем най-накрая ИК и правата ми, като представител на третия пол ще бъдат защитени.
163
13
 
25
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
Сигурен съм че и американските президенти са на същото мнение. Въобще извода е че, американската демокрация води до сериозни умствени увреждания граничещи с малоумие.
162
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бял р0бЕдин истински американски възпитаник от еврейски произход. Това си ти и да не си заразен си, няма лечение.
161
3
 
13
 
! Отговори
бял р0б преди 5 години
истината е без значение, ако имаш кеш, ако нямаш кеш си р0б на този дето има кеш - това е единственият закон от значение в съвременният свят!!!
160
5
 
29
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
А аз смятам че една трета от хамериканските младежи са с плоски мозъци,,,
159
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви господари, какви лъжа, бе! Още Аристотел и Питагор са предполагали, че Земята е кръгла!
158
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ъ?Toчно обратното- господарите си вкараха автогол с нета, защото им прозира 500 годишната лъжа за сферичната земя. Сега виж кво става като се събуди тая маса...
157
7
 
16
 
! Отговори
Ъ? преди 5 години
Животът, природата .... всичко е синусоидни процеси, с положителни и отрицателни пикове. Времето на Ренесанса отминава, новите господари на света си вкараха автогол с интернета (който за съжаление от малко хора се използва рационално). Сега вървим към ново Средновековие - отриц. пик - умни и мислещи хора не са нужни, а роби. Ще обикалят по "плоската" земя и ще робуват, а господарите им ще се радват на живота. Това не е фантастика, а програма за опростачаване ...... вие си заслужавате съдбата.
156
3
 
20
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Абсолютно не съм учуден. Ако знаете качествата на американскта образователна система Абсолютно няма да се учудите. География няма като предемат. Скоро нали правиха и при нас такова изследване .Все още процента на тези които смятат че плоска е нисък 10%-15%. Но копирането на образовтелната ситема на тея америкаски ***-ти до това ще ние доведе
155
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ана ти знаеш ли че електроните могат да бъдат и частици и вълни ?така, че няма една само единствена истина. гледаш го - топче,спреш да го гледаш - вълна. хм.. какво е това квантовото чудо ?ами може и със земята да е така, - и двете теории са верни и неверни, а всичко е относително, зависи от това кой как го мисли - квантова психологияобърка ли се ? добре дошли в заешката дупка, където хаоса е цар.
154
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Земята е една голяма кошара и ние сме овцете в нея. Само САЩ са краварник и там са крави.
153
1
 
13
 
! Отговори
ан преди 5 години
каква неграмотност се лее във форумакой атом е съставен от частици без масавърнете се в 6 клас и си прочетете уроцитеслушайте учените а някои шарлатани ,че им дават и арена да се изявяват по телевизиитеужаснакъде вървим
152
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се навеждайте много като стигнете до ръба, да не паднете.
151
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 141ами ето, има формула.формулата може и да е с верен изход, но ако това е само формула, мисловна конструкция, и ако е базирана на грешни факти, може и да работи, но ще докаже грешните факти.а плоската зема се изучава в момента, милиони любители експериментират с камери, лазери, измервания, ракети в невада и в австралия, балони, скокове и тн.. ние сме на прага на революция, която ще преобърне всичко. няма самисъл да се съпротивлявате, защото се борите за загубена кауза. тя не се върти.
150
3
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Земя като една човешка ...Но по голяма ти не си ми нужна...
149
0
 
1
 
! Отговори
до 152 преди 5 години
а защо това което казваш да е вярно, за мен е очевидно точно обратното,а именно, че нещо дето има тегло и е съставено от отделни части, то тогава всяка от тези части има тегло - в пазарската ми чанта с 4-ри картофа в нея тежи 2 кила, защото средно всеки картоф в нея е с тегло около 500 грама.
148
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тъй е, плоският мозък вижда Земята плоска. Аксиома!
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, бе, плоска е като тава и всичко и всички сме на тая плоскост. А отдолу какво има? На обратната плоскост?
146
12
 
1
 
! Отговори
веско преди 5 години
До до 148Защот никой не може да обясни как атом съставен от частици без собствена маса и тегло дават атомно тегло на атомити мдам. ако ти знеш кандидаствай за нобелова награда че да се гордея стебе
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фактиАко измерваш плътността на водата в чашата ОК, но тези формули обаче са неприложими, ако ще мерим плътността на масивни космически обекти като звезди, планети и т.н.