Вашингтон ни праща Мустафа за посланик

Дипломатката говори девет езика, сред тях арабски, руски, хинди и фарси
270
Вашингтон ни праща Мустафа за посланик
Снимка: Reuters, архив

Херо Мустафа от Калифорния е назначена за извънреден и пълномощен посланик в България, съобщи пресслужбата на Белия дом, цитирана от "Фокус".

Херо Мустафа е кариерен дипломат, в момента е заместник-началник на мисията на посолството на САЩ в Лисабон, Португалия. Преди това тя е била съветник в посолството на САЩ в Ню Делхи, Индия.

Във Вашингтон е била съветник в офиса на вицепрезидента в Белия дом, заместник-директор на Службата за Афганистан в Държавния департамент и ръководител на кабинета на специалния помощник на държавния секретар по политическите въпроси.

Тя също така работила като директор в Съвета за национална сигурност.

Мустафа е родена в град Ербил, Ирак и произхожда от кюрдско семейство. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 г. семейството й получава право на убежище в САЩ.

Тя е завършила бакалавърска степен от Университета в Джорджтаун и е завършила магистърска степен от Принстънския университет.

Тя е носител на наградата Матилда У. Синклер за отлични постижения в чуждите езици.

Според информацията Мустафа говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 4 години
Главан обичка най-паче телешкия и свинския езици ... в масло. Друго Му не требе на простьовеца банкянски...
74
3
 
3
 
! Отговори
до 88 преди 4 години
Кой реве бе, чичка? Даже и радостта от живота ми ти се вижда рев? Ти верно си сбъркан! И пробвай да излезеш от клишетата - платен драскач, хахаха, съжалявам те двойно!
73
10
 
21
 
! Отговори
442 преди 4 години
1. Дали САЩ не си изхвърлят непотребните вещи в България?2.Дали целта на това назначение е да започнем приема на повече иракски бежанци след тлъста комисионна,договорена и платена на Вожда от САЩ?
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, но Тлъстия Суджук знае най-важните езици - мутренски и чалгарски. При това учени в любимите комунистически мутро-пуцове.
71
5
 
5
 
! Отговори
до 83 преди 4 години
Грозна е за теб! За мен е прекрасна! Всичко е чудо! За теб всичко е грозно! Говориш от позицията на лузер, пробвай да постигнеш нещо в живота си! Съжалявам те!
70
5
 
12
 
! Отговори
wwwwfffff преди 4 години
кюрдка сащ посланик - разбирай ние ще сме база за кюрдите - военно крило, и разбира се семействата им/родата - поне 2 млн ще ги приютим,колкото сме навън толко кюрди ще ни довлекат че да си имат държава в Ю България.Ама сичкото е съгласувано с управниците ни, тоя гръб от герб иде съгласувано, и одобрено, баце преди това е подписал новата линия на заселване, ако някой си мисли че без правителството може да стане това много се лъже.Иначе баце не се опъва, той е дашен за чуждите интереси.
69
5
 
6
 
! Отговори
до 77 преди 4 години
Чичка, по-голяма глупост от брадати, беззъби, татуирани, натъпкани със стероиди или затлъстели простаци, мутри, хулигани, бандити, некултурни, неприятни, злобни, заядливи.. и алкохолик не може да напише, как ти се побират токова много грозни думи накуп в устата бе?
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 78 искам да попитам, кои са пРУССИте във Германия ?
67
1
 
7
 
! Отговори
патладжан Обама преди 4 години
МУСТАФА КЪМ МУСТАФА. Това е краварска заповед във дипломация.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готите и скитите били славяни ли.Абе вие учебник по история някога отваряли ли сте бе.Готите са германци основен елемент в образуването на днешните испанска и италианска нация съответно от западната к източната група а скитите са съществували преди славяни въобще да има и нямат ама нищо общо дори контакти не са имали.Троленето не повишава интелекта за съжаление, но повишава съдържанието на банковата сметка, за това и го правите.
65
1
 
3
 
! Отговори
до 68 преди 4 години
Красотата е в очите на гледащия! Явно за да вижаш само това, ти самият си такъв! Подобното привлича подобно! Краставите магарета се надушват! Некое друго въпросче?
64
10
 
11
 
! Отговори
yyy bre преди 4 години
по-голяма подигравка точно америката да ти изпрати мюсюлманин за посланик след 500г холокост над православието само защото не си мюсюлманин,това на целите Балкани, ще изритам и бази и тръмп и на мак'я им...
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
67АнонименА кой е победител в Първата световна война и Втората световна война ? Не са ли "смазаните" ?-----------Факт ли е че не можаха да минат проливите!
62
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им имам и победата на рашките във ВСВ - 20 милиона евапорирали и до днес не могат да се оправят с психичните си проблеми! Славяни алкохолици!
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откога българите са славяни. това другарите коминтерновци се опитваха да натрапват, но се видя че са нищожни.
60
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 62.Ако руснаците толкова разчитаха на вседлавянската любов защо все идат с армия.Ако Русия е славянска защо в собствените и учебници пише че първата и държава е създадена от викинги славяни и заварено население от чуваши башкири коми и волжко българи и после са прибавили и калмики татари осетинци черкези и хазари. Какви са българите ли.Ами фактически народа създал двете първи империи няма нищо общо с този от третата държава.Последния е стабилно смесен с тюркски и други елементи.
59
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите нямаме нищо общо със славяните алкохолици от Полша и Русия, българинът е изискан, човек с изтънчена душа и с фин вкус, не е джаста праста и пунта мара като славяните
58
2
 
3
 
! Отговори
maaa преди 4 години
а то джоржтаун готви само шпионажа *** незнам за чии служби ще е тая, нема да са българските, сигур и там е многообразие кат езиците.
57
6
 
5
 
! Отговори
Истанбул преди 4 години
а-хаИнтересно как управляващия в момента Доган ще се разбира с тая кюрдка?Щото турците и кюрдите хич не се обичат.Ама интереса клати феса,дет се вика.-------------------Кюрди и Турци заедно смазаха Англия Австралия и Нова Зеландия на Дарданелите
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А добре че някои отвори темата за славяните с която обикновено се аргументира че българина трябва вовеки да коленичи на руснака за това че докато се опитвал да завладее Босфора че да вкара флот в Средиземно море пътьом освободил България че да има сухопътна връзка с въпросния Босфор.Първо руснаците са смес от славяни викинги тюрки и какво ли още не второ те многократно са нападали и изтребвали други славяни приметно поляци украинци и чехи без да им дреме хич и накрая не ние не сме чисти славяни.