Тръмп: Америка е по-силна от когато и да било преди!

Небето принадлежи на САЩ, заяви президентът в реч за националния празник
Обновена: 5 юли 2019 08:32 | 5 юли 2019 07:00, Елка Василева
194

Снимка: БТА

Нашата страна е по-силна от когато и да било преди, заяви американският президент Доналд Тръмп в реч по случай националния празник на САЩ, съобщи Франс прес.

Словото му бе прекъсвано от аплодисментите на хиляди зрители, от военна музика и от прелитане на бойни самолети. Внушителният "Еърфорс 1", боингът на американските президенти, прелетя над историческия център на Вашингтон, за да извести началото на церемонията, продължила по-малко от час.

Демонстрационната авиационна група за висш пилотаж "Сините ангели" отбеляза края на този спектакъл с невиждан мащаб.

"Ю Ес Ей, Ю Ес Ей", скандира множеството, когато милиардерът републиканец пристигна, придружен от съпругата си Мелания Тръмп, на площадката под стълбището на Мемориала на Линкълн - паметник, прославящ 16-ия американски президент.

От същите стълби Мартин Лутър Кинг изнесе през 1963 г. историческата си реч "Имам една мечта" в подкрепа на идеята за равенство на чернокожите.

Критикуван, че се е самопоканил на националния празник и че му е придал политически и военни измерения, Тръмп заяви: "За американците нищо не е невъзможно".

Американският президент, който се вдъхнови да организира тази проява от военния парад в Париж на националния празник на Франция, отхвърли безпокойствата, изразени от някои, заради цената и военните оттенъци на събитието пред 97-годишния Мемориал на Линкълн, символ на национално единство, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

В присъствието на вицепрезидента Майк Пенс, на членове на правителството, Конгреса и представители на всички подразделения на въоръжените сили, Тръмп отдаде почит на военните, на полицията, на спасителите и доброволците от 11 септември. Президентът изказа отделно почит към граничните, митническите и имиграционните служби, които изиграха водеща роля в изпълнението на неговите строги имиграционни политики.

Тръмп отправи възхвала към американската военна мощ, въпреки че самият той е пропуснал наборната военна служба по време на Виетнамската война заради шипове на краката. "От над 65 години никои вражески военновъздушни сили не са успявали да убият и един американски войник. Защото небето принадлежи на Съединените американски щати", каза той.

Той изрази още уважение към редица цивилни знаменитости, включително към движението на суфражетките и Мартин Лутър Кинг.

На 4 юли се отбелязва Денят на независимостта, когато през 1776 г. 13 британски колонии основават Съединените американски щати.

Хиляди хора се събират традиционно на този ден на просторните тревни площи на Националната алея. Но този път мнозина носеха шапки с козирка, тениски и плакати с името на Доналд Тръмп. Те чакаха дълги часовеэвъпреки горещината, задуха и лятната буря.

Речта бе последвана от концерт пред Капитолия, на другия край на Националната алея, а след това имаше заря.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
1
 
! Отговори
Предложение тук... преди 4 години
САЩ може ли да бъде подарена ?
122
2
 
4
 
! Отговори
Да, ама на-дали преди 4 години
Иска му се да е така, но положението е извън контрол вече половин година. От толкова време си признаха за започваща рецесия, която се задълбочава! Един леко казано измамник е този дедко, интересно защо така сляпо някои му вярват. Държи се на повърхността, защото защитава интересите на военната промишленост и на юдеите, но до кога ли?
121
5
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
Това казано от някой който с сълзички в очите е молил баща си да не го пращат във Виетнам и се е преструвал на болен за да отклонява повиквателните за военна служба ПЕТ пъти ...... Който е обявявал фалит на бизнеса си ТРИ пъти ..... Който като стана президент лично прекрати делата на измамени граждани срещу собствените си фирми мамещи хората с онлайн обучение...... Който ако не беше бизнеса на баща му сега щеше да рови в кофите за смет . Великия Президент . Добре че беше Путин да помогне.
120
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка е силна точно толкова колкото е била винаги но тоя ако изкара още един мандатна американците ще им се стъжни.Наду балона на борсата до небесата и като гръмне ще има о-ли-ли.2008-2009 ще им се стори като разходка в парка.Америка плющи по 6% бюджетен дефицит на година при лихвени нива от 2-3%.Колко още ще изкарат така?!Не много.1 ойро= 2 долара и....... Трумпи ще го гонят по улиците на Ню Йорк с бухалките.Лошото е че той има недвижимости които бухалките може да сринат със земята.
119
6
 
3
 
! Отговори
бледоликия преди 4 години
Иска му се на Тръмпчо да са най-силни, а всъщност си отиват силно и с трясък. Природата си знае работата!
118
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това армата да не идва от "ярмата"? За мелене на ярма?
117
6
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Не гледах клипа и затова питам - има ли блокирал танк като руския танк Армата ?
116
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците се бъзикат с парада, танковете били Ейбрахам от Втората световна война, а Тръмп казал, че ще видят най-новото от военната промишленост, като танкове и сухопътни войски. Луда работа.
115
8
 
4
 
! Отговори
Fate преди 4 години
И мястото е грозно и всичко е грозно . Парад на терористите . Представители на идил имаше ли
114
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На националния празник на САЩ ти викаш слава россия!? Слагаш ли шапка когато излизаш на слънце в тази жега?
113
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е Велик, джуджето е параноик.
112
4
 
4
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Тръмп: Америка е по-силна от когато и да било преди!==============Уви, не е и той го знае! Глобалистите-интернационалисти съсипаха хубавата държава, а сега са напът да я довършат.
111
9
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
И на САЩ ще дойде края като на всяка империя в миналото.
110
5
 
2
 
! Отговори
ge преди 4 години
че е по-дебела от всякога спор няма
109
18
 
6
 
! Отговори
usa = на джудже преди 4 години
Сатанинска територия наречена държава. Това е сащ. Най кръвожадните убийци на земята. Имат черна карма да изплащат. Много тайни сънародници нямат домове и спят в колите си. Избиват се по улиците. Това не е нормален народ. Европейските страни са милиони пъти по привлекателни за живот. Мразя сащ за всичките убийства на невинни хора по света. А те са МИЛИОНИ. СЛАВА РОССИЯ !!!
108
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп: Америка е по-силна от когато и да било преди!А България обратно!Пожарникари и физкултурници - пълно!Цяла Европа се еб.ава с България - излизайте за да го видите!
107
6
 
9
 
! Отговори
Путин да трепери преди 4 години
Дроновете са скъпи защото са "нов" модел в малки количества.Като засвири тръбата ще започнат да ги правят в големи количества и цената рязко ще падне. Всъщност, това в което Американците превъзхождат другите нации по света е бързината и размаха на увеличаване на производствения капацитет.Това е което ги направи победители през ВСВ.
106
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честит Празник на всички американци,и всички хора по земята които са избрали да се чувстват свободни граждани на света.
105
12
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
СПРАВЕДЛИВА, ЧЕСТНА, ВЕЛИКА АМЕРИКА! СЛАВА НА ТВОИТЕ ХОРА, СЛАВА НА ТВОЯТ ПРЕЗИДЕНТ! БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ! БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ САЩ!
104
14
 
17
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП! БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПОЗДРАВЯВА АМЕРИКА С НЕЙНИЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! ДА ЖИВЕЕ САЩ! БЪЛГАРИЯ Е ВЕРЕН СЪЮЗНИК И ПРИЯТЕЛ НА САЩ!