Изборите в САЩ се превръщат в съревнование на екстремисти?

Смятат руски издания
20 фев 2020 07:21, Павел Гълъбов
18
Изборите в САЩ се превръщат в съревнование на екстремисти?
Снимка: БГНЕС

Президентските избори в САЩ се превръщат в съревнование на екстремисти, пише Алексей Наумов в руския вестник „Коммерсант“ в материал, представен от Агенция "Фокус".

Още по темата

Да изгони президента на САЩ Доналд Тръмп от Белия дом и да върне Америка в благодатните дни на Барак Обама - това е може би на кратко програма за изборите през 2020 г. на умереното крило на съвременната Американска демократическа партия и тяхното протеже, бившият вицепрезидент Джо Байдън. По трудния път господин Байдън е неизменно придружен от двама блестящи спътници - копнеж и униние, които му помогнаха да постигне впечатляващи победи: четвърто и пето място в първите два щата, където се проведоха първични избори.

Нищо не предвещаваше бедата: цяла плеяда от високопоставени политици се изказаха в подкрепа на бившия вицепрезидент, парите течаха като река, анкетите показваха огромното предимство на основния демократичен кандидат. В кампанията му нямаше само едно - хора. По време на кампанията, събитията на Байдън почти винаги включваха по-малко хора от срещите, организирани от други, много по-малко известни политици, някои от които вече отпаднаха от надпреварата.

Скоро предстои третото гласуване, в Невада, и преди него Джо Байдън продължава същия „победен марш“, без да променя нито тактиката, нито стратегията. Хиляди хора дойдоха при всички основни конкуренти за митинги, при господин Байдън - малко над двеста. Разбира се, твърде рано е да се отписва опитния политик от сметките: преди Южна Каролина, където ролята на черните избиратели е значителна, а те са традиционният му електорат. Но очевидно е, че тезите „Тръмп е лош, аз съм добър“ и „Работих с вашия идол Барак Обама, всичко ще бъде като при него“ всъщност не вдъхновява избирателите.

Защото те се вдъхновяват от радикализма?

Бившият троцкистки радикал Бърни Сандърс, който заплашва финансовите магнати, индустриалните гиганти, богатите хора и експлоататорите с „данъчна експроприация“, е нетърпелив да вземе властта. Зад него стоят сплотена чета от безкористно верни привърженици, които бяха кръстени, „братята на Бърни“.

Парий, неудачник, когото никой дълго не приемаше сериозно, привлече най-мощната подкрепа на партийните маси и превзе политическата партия отвътре. Не Ви ли напомня за нещо?

Нима през 2016 г. Доналд Тръмп не тръгна по същия път. Бърни Сандърс прилича повече на него, отколкото изглежда: той вече започва да изпраща по дяволите медиите, които искат да отговаря на въпросите им. Да, веднъж обеща да даде пълен отчет за здравословното си състояние. После той се отказва от думите си - и какво ще му направят? Той не планира да говори за това къде ще получи парите за универсална безплатна здравна помощ и колко ще трябва да харчи за начинанието си. "Не знам, никой не знае!" - казва той на телевизионният водещ и не загуби нищо от това. Нека Ви напомня, че отказът на Елизабет Уорън, също почти социалист, но с похвална компетентност, да отговори на този въпрос, капитално свали рейтинга й.

Сандърс се е втурнал към президентските избори да се бори с популист точно като него. Доналд Тръмп не трябваше да спечели изборите през 2016 година. И по същия начин, Бърни Сандърс не би трябвало да стане толкова популярен. Наистина - накъде отива този свят?


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От племето на малките шапки и семитските големи носове винаги са подкрепяли и давали пари на комунизма,защото комунизмът е рай за милиардерите - няма конкуренция,има регулации и по същество това е пост империализъм. Ама на прасетата от фермата на Оруел малките шапки им го пробутват като социална справедливост.
13
2
 
0
 
! Отговори
Starija hush преди 1 година
Стар шлагер.Джони чуи разбери всичко става спари.И фаитон и жени имаш ли пари о румба ***...Та от къде ше се намерат пари за оште социални помошти?Данаците са много високи и пенсионерите ште бъдат на улицата заштото пенсията им е изядена от данак сгради.$15,000 годишно пенсия имам а данак згради на дома над $10,000 годишно + застаховка на дома и разходи за храна вода гас елек.телефон интернет телевизиа обшто $30,000 раходи годишно.Без жена съм на улицата.
12
1
 
2
 
! Отговори
Starija hush преди 1 година
Президента Тръмп даде амнистия на 11 пандизчи включително и на демократа сенатора Благоевич с балкански корени.Този хитър ход му гарантира до изборите спокоиствие от провокаци на демократи които не го харесват.Социализъма е лукс и само богата държава може да даде повече социални превилеги на работническата класа.НО дори и Америка нема финансовата възможност да даде повече от това в момента.А парите са всичко.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Магнатите и олигарсите ще направят преврат на Сандърс"Няма нужда да го правят защото той е техен човек. От племето на малките шапки и големите носове.
10
2
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 1 година
САЩ са все едно Русия 1915. Мъск играе ролята на Распутин. Фабрикува блъфове за милиарди, на които тяхното правителство се връзва. До 2 години ще ги фалира. Ще стане като Русия "17-та година конна армия мина"
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магнатите и олигарсите ще направят преврат на Сандърс, ако бъде избран.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все ми е тая кой ще управлява,интересува ме да има мир на планетата и да няма убийства и терор!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бившият троцкистки радикал Бърни Сандърс, който заплашва финансовите магнати"Не е бивш а настоящ троцкистки комунист, и не заплашва финансовите магнати ни най-малко. Все пак Еврейските финансисти от уолстрийти финансираха и болшевишкия режим. Комунистите и финансистите винаги са вървяли ръка за ръка.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сандърс 78гБлумберг 78гБайдън 77гУорън 70гСрещу Тръмп 73гНа този фон Меркел (65) и Путин (67) са младежи. Егаси геронтократичната епоха. В някакакъв момент ще почнат да са толкова стари, че да не доживяват изборите.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 Комерсанта твоето мнение кой го интересува та драскаш само ?
4
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
впк на сащ няма да допусне промяна на статуквото тръмп ще бъде назначен за2 мандат благодарение на военните поръчки и огромните печалби за 2020 гбюджетът на Пентагона е 748 милиарда
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившият троцкистки радикал Бърни Сандърс заплашва финансовите магнати, индустриалните гиганти, богатите хора и експлоататорите с данъчна експроприация.Троцкистките лозунги от преди 100 години пак са на мода в Пиндостан.
2
11
 
4
 
! Отговори
Комерсант преди 1 година
Мнението на Комерсант не ме интересува!!!!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Модерни времена. Еволюция на демокрацията. В Тикволандия царува вожд.