Байдън получава подкрепата на 306 електори, а Тръмп - на 232

Това съобщиха големи американски медии
14 ное 2020 08:30, Петя Славова
58
Байдън получава подкрепата на 306 електори, а Тръмп - на 232
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън получава подкрепата на 306 членове на Избирателната колегия, която ще избере официално новия президент.

Президентът републиканец Доналд Тръмп си е осигурил поддръжката на 232 електори, съобщиха днес големи американски медии, сред които телевизиите Си Ен Ен и Ен Би Си, цитирани от Франс прес.Избирателната колегия има общо 538 членове.

Още по темата

Водещите американски медии обявиха Байдън за победител в щата Джорджия, а Тръмп - в Северна Каролина,.
В Джорджия е в ход повторно, ръчно преброяване на подадените бюлетини, тъй като разликата в полза на демократа е само 14 хиляди гласа. Очаква се обаче Байдън все пак да спечели в южния щат, който има 16 електори, отбелязва ДПА.

ТАСС припомня, че Джорджия по принцип е бастион на републиканците. За последно демократ победи на президентски избори там през 1992 г. (Бил Клинтън), а преди това успех в щата бе постигал само Джими Картър (през 1976 и 1980 г.).

Тръмп побеждава в Северна Каролина - по традиция републикански бастион. Това му осигурява подкрепата на още 15 електори, съобщава БТА.

Водещите американски медии още в събота обявиха Байдън за победител на президентските избори на 3 ноември. Тръмп обаче твърди за предполагаеми измами в негов ущърб и отказва да признае поражението си.

Любопитното е, че разпределението на електорите е точно както на предишните президентски избори в САЩ, само че наобратно, посочва ДПА. Преди четири години Тръмп получи подкрепата на 306 електори, а демократката Хилари Клинтън - на 232.

През 2016 г. републиканецът определи победата си като една от най-големите в съвременната история - твърдение, което не е вярно, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
До Анонимен 52Така е. Избирателите на Тръмп не могат да пишат и затова по пощата за него почти няма гласове. И тука имаме такива избиратели...от Факултето. За нашия "Тръмп".
51
0
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Електорите са като електрокарите, хахахаха, няма дума електое на български език, хахахаха, смешен сайт.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмпе, арестувай измамника Байдън. Открадна ти победата по пощата.
49
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
Тоя, ако му боядисаш портата на Белия дом зелена, няма да знае де да се прибере.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Бай дън пусна вирус за да спечели, представете си на какво е способен да удържи властта бибитко 2
47
2
 
5
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....ha ha ha haaaa "golemite amerikanski medii " ?!?? Ot koga golemite amerikanski medii saobshtavat koi shte e amerikanskiat prezident ?!?? Varhovnia sad e tozi koito shte kaje tova ! Kolkoto do golemiete amerikanski medii ....te sa si falshivi *** !!! Imaite tarpenieto da izchakata datat 14-ti Dekemvri !
46
8
 
5
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
С Байдън отношенията с Русия ще се изострят, нас от Източна Европа ще ни мобилизират и ще можем да умрем в бой с/у Русия. Като истински герои. Каква радост! Ликувайте.
45
10
 
7
 
! Отговори
Плаче слугата на Пу* преди 3 години
През 2016 г. републиканецът определи победата си като една от най-големите в съвременната история... победа станала възможна с обединените усилия на републикански предатели и верни Путински хакерчета . Усетили голямата далавера и облиния дъжд от копейки изсипал се върху слугите на Путин на изборите 2016 , сега и българските им колеги се включиха с Тимуровски плам в очите,ама.. греда.Няма Тръмп, няма копейки, няма радост в очите на вожда Пу*. И сега от яд място не могат да си намерят.Мъкааа...
44
4
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
до 14 декември ще обявят кои е следващия президент за мен и двамата саеднакви стари хора обичат парите и сделките не си вземат поука от сигналитекоито им праща съдбата
43
1
 
9
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До имеЩе ни посочиш ли в кой точно избирателен окръг на Аризона има все още не прочетени 15 хил. бюлетини които да съборят демократите??? Защото окръзите в Аризона са само десетина и всичките отчитат 100 процента преброени бюлетини!!
42
9
 
6
 
! Отговори
Тръмповано бъдеще. преди 3 години
....Огорчен от загубата Тръмп се отеглил в един от бизнес офисите си в Пекин и дори и новините за успешните бизнес сделки с китайски бизнесмени не го радвали , нито пък хилядите окуражителни туитъри от верни кремълски джудженцца основно от България, Русия и Румъния.От време на време му идвал на гости Путтин и Ким да го разведрят и да си поговорят с тъга за провалените планове.Плановете на Пу* за Г7 проладнали а в САЩ възстановили прекратените съдебни дела срещу ТръМб. Мъка. Мъъъка ...
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СССРВ САЩ само откачалки като тебе знаят за съществуването на Русия 24 и китайската CCTV.
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2016 г. републиканецът определи победата си като една от най-големите в съвременната история - твърдение, което не е вярноВсъщност през последните 4 години е много трудно да откриеш твърдение което е вярно изречено от победителя републеканец на изборите през 2016.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските медии най - безпристрастно отразяват мнението на Владимир Путин по всички теми!!
38
16
 
8
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Цял свят вече разбра, че Американските медии и телевизии са корумпирани и разпространяват фалшиви новини!!Дори в САЩ най-гледаните телевизи са Русия 24 и китайската CCTV!!Само там казват истината!!
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38 Анонименеее, колега недейте така . Тази медия отдавна е купена от сорос и естествено , че ще пише винаги хвалебствия за демократите които са собственост на сорос
36
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли омръзнаха пэръчковите статии. Телевизиите ли обявяват победителите. Или в САЩ това са новите демократични правила- който посочат медиите. От кумова срама изчакайте резултатите от съдебните дела. Много се излагате като журналисти. Или интереса клати феса. Бедпристрастна българска журналистика по въпросите на вътрешната и външната политика. А CNN и NBC отдавна нямат реномето на сериозни медии. Станах типично жълти телевизии, собственост на определени политически и корпоративни среди.
35
2
 
11
 
! Отговори
икономиста преди 3 години
***, сър.
34
10
 
19
 
! Отговори
несведущ преди 3 години
Тези същите ли "медии", дето съобщаваха победата на Килъри? На предните избори.
33
9
 
9
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
Направи опит да върне Америка на американците, но изглежда появата му в историята беше доста закъсняла, инфекцията е обхванала целия организъм, а капиталите нямат родина. Предстои да видим дали ще го сготвят.