Байдън: Употребата на оръжие в САЩ е епидемия

Президентът ще затяга правилата за търговия с оръжия
97
Байдън: Употребата на оръжие в САЩ е епидемия
Снимка: БГНЕС

Актовете на насилие с използване на огнестрелно оръжие в САЩ се превърнаха в истинска епидемия и международен позор, заяви президентът Джо Байдън по време на речта си в Розовата градина на Белия дом, където представи мерки за затягане на правилата за търговия с оръжие.

Той подчерта, че предложението на неговата администрация не противоречи на втората поправка в конституцията, която гарантира правото на гражданите да притежават и да носят оръжие.

„Днес ние предприемаме стъпки, за да се изправим не само срещу кризата, свързана с използване на огнестрелно оръжие, но и срещу това, което в действителност е криза в здравеопазването. Нищо от това, което ще препоръчам, няма да повлияе на втората поправка”, подчерта държавният глава.

От Белия дом заявиха, че президентът няма да чака Конгресът да одобри съответните законопроекти, а самият той ще предприеме мерки в съответствие с правомощията си.

В рамките на 30 дни Министерството на правосъдието на САЩ ще разработи свое предложение, насочено срещу използването на самоделни пистолети, които може да бъдат закупени на части и сглобени в домашни условия „за по-малко от 30 минути”, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSПървото е да си хванеш българка и да разкараш виетнамският тaлаш после може евентуално да ти се разреши да останешна територията на Р.България
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрогнозаНито едно от двете.Кое ще е първото?Разпадането на СССР-2 или *** на Кървавото джудже?
23
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
БОГ Е СЪЗДАЛ ГОЛЕМИТЕ ХОРА.ТОЙ Е СЪЗДАЛ И МАЛКИТЕ.НО КОЛТ СЪЗДАДЕ СВОЯ 45 КАЛИБРОВ РЕВОЛВЕР ЗА ДА ИЗРАВНИ ЕДНИТЕ С ДРУГИТЕ. Реклама на оръжие за жени.(пояснение) револверите с двуинчова цев и малък калибър и перлена дръжка ги наричат в Сащ ласкаво Специално за събота вечер.Сложи си специалния до червилото и пудриерата! В тези времена не се знае кое ще ти потрябва повече!
22
1
 
6
 
! Отговори
Прогноза преди 3 години
кое ще е първото - Гражданска война в САЩ или 3-тата Световна?!
21
1
 
10
 
! Отговори
Комунизъмът преди 3 години
превзема САЩ! Китайският Агент Джо Деменцията, иска да отнеме оръжието на Свободните хора, както Мао направи в Китай за да ги пороби в Комунистически робство и да са беззащитни срещу отрядите от Екзекутури на К0мундетата от Пекин!!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си мислете, че му пука за жертвите. Просто го е страх от преврат.
19
2
 
8
 
! Отговори
Само преди 3 години
Не мога да разбера защо в погледа се мъчи да наподобява Буш-младши ! С мешник !
18
3
 
4
 
! Отговори
сър Нортън преди 3 години
Сащ са били държава когато на черните е било забранено да ходят при белите индианците са били навряни в ъгъла а японците са били държани в лагери.Сега Сащ са тотал щетаИмето не прави държавата
17
0
 
6
 
! Отговори
. преди 3 години
Ся, че го привикат определени кръгове да влезе в обяснителен режим и скоро ще си смени позицията ;)
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSТи май не си разбрал. В САЩ СЪЩО не би трябвало да можеш да се сдобиеш лесно с въоръжението за малка армия, ако си обикновен човек. Това (че не можеш да се сдобиеш с такива оръжия) не е нещо, което е в ущърб на българската действителност, това че можеш да се сдобиеш с тях е в ущърб на американската.Показва докъде са се докарали под предлога, че защитават свободата на гражданите. Няма кой да ми обяснява, че човек има нужда от КАРТЕЧНИЦА за самозащита.
15
0
 
15
 
! Отговори
Бен Франклин преди 3 години
това е началото на края на САЩ, конституцията е погазена!!
14
6
 
2
 
! Отговори
Тоя ип преди 3 години
Най-сетне каза нещо вярно !
13
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 12. Всичко което изброих в комент.11 в Сащ в щата Аризона мога да си го купя съвсем легално и свободно (дори и много други неща).И не ми е необходимо да се забърквам с правилните хора.Разбра ли философино ? Малко се образовай преди да пишеш.
12
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 3 години
Употребата на оръжие в САЩ било епидемия ? Корупцията и битовата престъпност в България също.Нито там ще спрат оръжията,нито тук корупцията.Само си чешем езиците.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSКазах с "оръжие", не с арсенал за тежковъоръжени специални части (макар че ако човек се набърка достатъчно дълбоко с правилните хора може и автомати и по-сериозни неща да намери).
10
3
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 6! Бихте ли ми казали как суперлесно да си купя две картечници М-60 ,12,7мм полуавтоматична пушка Барет,Револвер Смит и Уесън 44магнум,или баракуда 357магнум,картечен пистолет Инграм мод 10 или Скорпион,или MP-5 ?
9
0
 
7
 
! Отговори
байчо преди 3 години
Ваксинирай ги с руската АК47 или АК74, много са ефикасни.
8
4
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
Виц! Попитали Всевишния кога този свят ще стане по добро място за живот? Кога ще спрат войните,убийствата,грабежитв,кражбите,измамите,прелюбодеянията? И така нататък все в тоя смисъл...? И всевишния отговорил.Когато в САЩ забранят изцяло свободната продажба на оръжие,в РОСИЯ забранят водката а в БЪЛГАРИЯ спре да се краде!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът на Сащ е че са държава сбирщайн без цел
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи - роби дискутират как трябва да се забрани оръжието в сащ хахахах ахаа