Контролът върху части от летището в Кабул е в ръцете на талибаните

В края на месеца САЩ е съюзниците им завършват евакуацията
28 авг 2021 08:01, Петя Славова
52
Контролът върху части от летището в Кабул е в ръцете на талибаните
Снимка: БГНЕС

Талибаните поеха контрола над части от летището в Кабул, обяви техен говорител.

Още по темата


"Днес три важни места във военната част на летището в Кабул бяха евакуирани от американците и са под контрола на Ислямския емирство", заяви говорителят Билал Карими в Twitter. "Сега много малка част остава при американците", добави той, цитиран от БГНЕС.

31 август е крайният срок за САЩ и техните съюзници да завършат евакуацията от летищено в Кабул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никоя империя не е завладявала афганистан. иначе е факт, че балгхите (най-старите българи) водят произхода си по едноименния район и езеро балгх в северен афганистан. ако се погледне неутрално, от чисто историческа гледна точка, макар че са минали над 2000 години от тогава..е малко странно, че точно ние мрънкаме как същите ни съседи оттогава решили да тръгнат също към европа..
27
3
 
3
 
! Отговори
ОПА преди 2 години
До АнонименПРОИЗВЕДЕНА В БЪЛГАРИЯ,ПРОДАДЕНА НА АМЕРИКАНЦИТЕ И ТЕ СА Я ДАЛИ НА ТАЛИБАНИТЕ-КАКВО СЕ ПРАВИШ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА---АМЕРИКАНСКОТО ОРЪЖИЕ НИКОЙ НЕ ГО ИСКА-СКЪПО И НЕКАЧЕСТВЕНО-РУСКОТО -КАЧЕСТВЕНО И ДЪЛГОТРАЙНО---
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
афганите не са племе и такъв етнос няма! четете малко. там живеят таджики, узбеки, балостанци, казари, пущу и още няколко други етноса. единственото, което ги обединява, е че мразят натрапници и бият през ръцете, ако някой неканен им дойде на гости
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това която Империя е завладявала Афганистан и България се е разпадала, българо-афганското проклятиe тегне над всеки наш враг.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
единствените, които умеят да се оправят с арабелите, са израелците. факт. може би защото са братовчеди и си знаят номерата. грубо, безцеремонно, без обяснения, цветя и плюшени мечета. при един убит джихадист, се появяват 5 нови. но израелците за 1 техен убит ликвидират 10 джихадисти. нямат и 1/2 от нашата територия, 7 милиона са, обградени от половин милиард араби, а хич не им дреме. междувременно, европа въвежда 3 и 4 пол и изравнява размера на краставиците :(
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганите са гордо племе, горди войни, имат обща жилка с българите и ние сме същите жилави дивaнета никога не загубвали знаме в битка.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-могъщата военна сила някога - монголската империя, си е чупила зъбите в афганистан и 2 пъти във виетнам. александър македонски също се е отказал да ги напада. аз не знам тези американци, руснаци, британци, разузнаване нямат ли си, че да се врат там? или много са си повярвали в един момент, после купуват памперси. афганистанците не може да бъдат победени току-така, важното е да не ги пускат да излизат извън държавата си, че става страшно за всички околни.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 01.09. кой ще пази от бомбени атентати,кат тоз с тез талибани и другите моджехиди,джихадиди,коит само туй могат да правят понеж сектора,койт бяха обявили за превзет и заели гръмна при новодошлите по скрит договор от народа и как такъв се обявява за нищожен или се обезсиля по всички приети закони обвързани с народа без знанието му за съдбините си за коит той сам трябва да отговаря как хомогенна група-общество,а не сегашните ислямистки течения все антицивилизовано настроени към останалите хора.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е точно проблемът - те не 'си стоят и да си правят шериат', ами постоянно нападат други държави, колят населението и се заселват. погледнете цялата карта от мароко до пакистан и се запитайте какво е станало с картагенци, египтяни, финикийци, копти. иран е бил 100% зороастризъм. защо са обасаждали константинопол 4 пъти, а виена - 2 пъти? защото си седят вкъщи в йемен и си правят домашен шериат ли?
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...в момента в който видят че не си в състояние да им набиеш канчоците и забравят..." -- Преди една седмица основен водещ на световноизвестна пиндостанска телевизия каза пред цял свят "20 години тръбяхме и се хвалихме, че държим цял Афганистан, а ето че едно летище не можем да удържим. Кой е отговорен за този провал?". Каква е причината световният бабаит, ченге, разбойник и терорист изведнъж да остане без сили и да се спасява с драпане, пардон с бягство?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странна работа, лидери нямат ли си, ако нямат то тогава държавата им се управлява от пряката демокрация, т.е. това, което се случва е волята на народа. И защо трябва да се въвежда насилствено демокрация и да се прокарват ценности, историята е доказала че подобни опити винаги отиват в канала - асимилацията на индиянското население в щатите и Канада, аборигените в австралия и маорите в Нова Зеландия? Това е друг свят с различна култура и ценности, всеки опит за промяна води до катастрофални после
17
1
 
4
 
! Отговори
Шабат-алейкум преди 2 години
Талибайдън.....
16
1
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Чакаме началото на преговорите за влизане на ключовия съюзник Афганистан в НАТО. САЩ ги въоръжиха, водят и преговори с талибаните, постигнаха и споразумение за изтеглянето си.
15
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 години
С трофейното оръжие от САЩ ,талибаните се превръщат в голяма сила.Като отчетем и бойният им опит и религиозният им фанатизъм,нищо чудно след време Афганистан да се превърне в главна база на ислямският тероризъм.
14
5
 
9
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 2 години
САЩ имаха споразумение , но за пореден път виждаме как се отнасят представителите на най-мирната религия- в момента в който видят че не си в състояние да им набиеш канчоците и забравят какво са подписвали с неверниците. Същите като нашия етнос - "Ай бате , како " ама ако са повечко те пращат в Пирогов без предизвестие.
13
0
 
16
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
"Лидерите от Г-7 се съгласиха вчера да окажат натиск върху талибаните да позволят безопасно преминаване на афганистанци, които искат да напуснат родината си след 31 август."...... Цитат от друг сайт... Еми значи Г-7 иска афганистанците да залеят Европа. Нека напускат Афганистан, ама с еднопосочен билет за Щатите. Не мога да разбера защо ЕС помага на САЩ за собственото си унищожение.
12
3
 
13
 
! Отговори
факти преди 2 години
Мдааа САЩ=ТАЛИБАН=АЛ КАЙДА=ИДИЛ
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продали им я ама друг път еи тъй им я харизаха бягайки
10
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПО ТОЧНО В РЪЦЕТЕ НА БАЙДЪН ГЛАВАТАРЯ НА ТАЛИБАНИТЕ! КАКТО БЕШЕ ОБАМА ГЛАВАТАРЯ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!
9
0
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Без бой ли го превзеха :)))