Блинкен към Лавров: Ще има мащабен отговор при руска агресия срещу Украйна

Руският дипломат №1: Кампанията на Вашингтон преследва провокативни цели
12 фев 2022 17:02, Красимир Ангелов
325
Блинкен към Лавров: Ще има мащабен отговор при руска агресия срещу Украйна
Снимка: БГНЕС

Агресията на Русия срещу Украйна ще предизвика "решителен и мащабен" отговор от САЩ и техните съюзници, предупреди държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в телефонен разговор с руския му колега Сергей Лавров, проведен по инициатива на американската страна.

Още по темата
Блинкен обсъди с Лавров опасенията на САЩ за възможна военна агресия срещу Украйна през следващите дни, добави Държавният департамент в своето съобщение за телефонния разговор.

Първият дипломат на САЩ даде се разбере, че дипломатическият път остава отворен за решаване на кризата, но се изисква деескалация от страна на Русия, съобщава БГНЕС.

На свой ред Сергей Лавров заяви, че „пропагандната кампания, започната от САЩ и техните съюзници за „руската агресия“ срещу Украйна, преследва провокативни цели, насърчавайки властите в Киев към саботаж на Минските споразумения и към вредни опити за решаване на „проблема с Донбас“ със сила, “, съобщи руското МВнР, цитирано от медиите.

Освен това Лавров изтъкна пред Блинкен, че отговорът на САЩ и НАТО на руските предложения за гаранции за сигурност игнорира ключови опасения на Москва, преди всичко относно неразширяването на алианса и неразгръщането на системи за ударно оръжие близо до руските граници.

„Беше подчертано, че тези въпроси ще заемат централно място в нашата оценка на документите, получени от САЩ и НАТО, които ще бъдат доведени до вниманието на колегите“, допълват от руското МВнР. Лавров напомни и на Блинкен за недопустимостта на действия, които нарушават поетите на най-високо ниво ангажименти за неделимостта на сигурността в евроатлантическата зона.

По-късно в събота се очаква телефонен разговор и между президентите Джо Байдън и Владимир Путин, които също да говорят за напрежението около Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
4
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен --- Руснаците одавна са си продали държавата и продължават в същото темпо. Изнасяйки капиталите във вълута е чист акт на неебаване на държавата, а разноските на децата им в чужбина и притежание на имоти от 50 млн. нагоре е друга далавера. Затова Русия е в киреча и НЯМА бъдеще. Путин е престъпник. Престъпници са и бизнесмените от антуража му.
263
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
mashtabni mogat da bata samo glupostite nagovoreni ot Blinken !!!
262
0
 
6
 
! Отговори
Джони Инглиш преди 2 години
Този е тотален перко. Ще ни докара 3та световна.
261
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако НАТО удари Русия, аз лично ще се присъединя към партизански отряд, а след като войната свърши Белене ще ви се струва пансион след Народен Съд 2.
260
1
 
7
 
! Отговори
Оо преди 2 години
Незнам за САЩ, ама съюзниците им ще ядат хурката ако продължават да се кланят на дъртия кукуряк.
259
1
 
11
 
! Отговори
Ивайло Панов преди 2 години
Блинкен, на трафик ли блинк-ваш, или на колижън?
258
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Даскал Кольо: ''Имаше Първа и Втора световни войни. Русия и в двата случая беше на страната на победителите. И в двете войни България беше на страната на победените. Затова и бяха отнети 11000 кв. км. територии. Четете история, преди да пишете глупости!'' Ебайта у даскала смотан. Уволнен си, СЛАБ 2 ! Русия губи Първата. Чети история, преди да пишеш глупости!
257
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние бием тревога, че в сащ всеки момент ще избухне цветна революция срещу Бай дън.
256
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 286 - Ще си останеш само с надеждите , защото Руснаците не са толкова прости като теб да си продадат държавата заедни банани ! Всичко това е заради онзи тъпан Горби !Това че ти ще си танцьорка на пилон за забавление на Американските войници , не означава че Руснаците мислят като теб - Всъщност ти изобщо не можеш да мислиш !
255
5
 
15
 
! Отговори
прясно пресно четем преди 2 години
Днес 8 феврари бойна подводница с ядрени глави на ВМС-САЩ клас Virginia навлезна в руски Териториални води .На нарушителите незабавно бе предадено съобщение на 3 езика съгласно всички световни спогодби и споразумения но те стояха и бавно разгръщаха апаратура и електронно наблюдение в руски териториални води.Съобщението им бе предадено няколко пъти Вы находитесь в территориальных водах Российской федерации. Всплыть немедленно!.Яявно и очевидно е че краварите опитват д аизпепелят света в Яд
254
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 285 Те пък руснаците щото победиха талибаните. Такер е получил доста солидна сума от руското посолство за тези си глупости. САЩ за последно воюваха с талибаните по времето на Буш младши. След това оставиха афганистанската армия да воюва срещу талибаните. Отговаряха на талибаните само когато обстрелваха американските казарми. Пущаха авиацията и изтребваха хората със сандали. Провалът не беше американски а на продажното афганистанско управление начело с Карзай.
253
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има вероятност да няма мащабен отговор. В руската армия зрее недоволство срещу тая неразбираема война. Населението на Русия отдавна е приспано в дълбок сън и ако дойде някаква промяна там това ще стане от силовиците. Надявам се до 16 февруари силовиците да вкарат Путин за принудително лечение в някоя московска лудница.
252
1
 
5
 
! Отговори
Совите не са това... преди 2 години
До Анонимен 255 Попитай аржентинците дали мислят като теб, след британската атака над фолклендските острови, наредена от... жена (Тачър) 1982г.
251
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този с торбичките под очите на снимката кой беше?
250
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ има интерес от нахлуване в Украйна. Ако Русия не го направи веднага ще й наложат санкции.
249
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Знайко..... Бе то много работи се говорят, дори и ,че Елвис е жив ама на практика е друго.
248
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво става ,когато Русия даде мащабен отговор, на амерканския "мащабен отговор" ?
247
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми тея избягаха от Украйна, какъв мащабен отговор ще дават. Сигурно ще ги накажат като талибаните с подаръци оръжие за милиони.
246
8
 
15
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 2 години
Имаше Първа и Втора световни войни. Русия и в двата случая беше на страната на победителите. И в двете войни България беше на страната на победените. Затова и бяха отнети 11000 кв. км. територии. Четете история, преди да пишете глупости!
245
4
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 234 преди 2 години
До Анонимен Обърнал си учебника по история наобратно.Ако го обърнеш както трябва и прочетеш внимателно,ще разбереш,че Русия има доста победи на бойното поле,включително печели ВСВ.Тогава ще спреш да пишеш нелепици по форумите.