Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа

Бившият президент се обяви против изпращането на танкове
27 яну 2023 09:20, Нели Христова
253
Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че би могъл да договори прекратяване на конфликта в Украйна за 24 часа.

"Ако аз бях президент, войната между Русия и Украйна никога нямаше да се случи. Но дори и сега, като президент, бих могъл да договоря прекратяване на тази ужасна война в рамките на 24 часа", цитира "Нюзуик" думите на Тръмп в публикация в социалната мрежа Truth Social.

Тръмп критикува и решението на Вашингтон да предостави танкове на Киев.

"Първо танкове, после и ядрени оръжия. Спрете тази луда война сега. Толкова е лесно да се направи", написа той в социалната си мрежа.

Той неведнъж е предупреждавал, че ситуацията в Украйна може да прерасне в трета световна война.

По-рано, коментирайки действията на администрацията на сегашния президент на САЩ Джо Байдън спрямо Украйна, Тръмп заяви, че конфликтът трябва да бъде прекратен със споразумение, а не да се изпращат милиони долари помощ на Киев. Освен това Тръмп твърди, че заради действията на САЩ конфликтът в Украйна може да доведе до световна война.

В четвъртък заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви, че американската администрация е готова да обмисли облекчаване на някои санкции срещу Русия в рамките на сериозни преговори за Украйна. В същото време тя подчерта, че САЩ искат Киев да си върне контрола над териториите, които са станали част от Русия или са под контрола на руските военни.

Ръководителят на комисията по международни въпроси в Държавната дума Леонид Слуцкий контрира, че посланието на Нюланд е неприемливо за Москва, тъй като историческите решения не могат да бъдат заменяни с обещания за преразглеждане на ограниченията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
5
 
19
 
! Отговори
Йордан Йордавов преди 1 година
Целта на САЩ в този конфликт е да отслаби ЕС и Русия.Както винаги действията се развиват далеч от тях.Военната им индустрия заработи...Тази война е единствено в техен интерес!Жалко ,че в управлението на България са късогледи.Военната ни индустрия не е била по-добре...За 1 година 3-4 милиарда лева от поръчки при Петков и по време на служебното правителство.Какви са комисионните по веригата и къде отиват?Това ли ни е икономиката?И ние ли ще "печелим" от войната?Насилието поражда насилие!
131
6
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Не знам колко Тръмп е въоръжавал Украйна, но ето още един факт-лабораториите на Байдън младши. И втро факт...поне според западната преса и някои високопоДставени лица-България извади Украйна от провал първите седмици след 24февруари! ФАКТ! Щом България се наложи да вади Украйна от калта, смятайте колко подготвени са били САЩ!
130
5
 
4
 
! Отговори
До 136 преди 1 година
Дълбоката държава още разчита на план Б. Обаче пък Китайците им объркаха сметките. Вместо да застанат на страната на Русия те си направиха пас. После не реагираха като Пелоси кръжа над Тайван и няма как да им наложат и на тях санкции. Но пък се оказа че плана идеално устройва Китайците и макар Путин почти да стигна до Киев, после се оттегли и нещата замряха. Европа замря също. Изтощението от липсата на енергия я отказа от поставянето на подготвената стена срещу Китай - наречена зелена сделка.
129
12
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Значи за тоя индивид 24 часа означава, че казва едно Да или Не на среща това са 10 секунди. т.е. 6 срещи-6 минути. 60 срещи-1 час. Т.е. 1440 срещи = 24 часа. да кажем, че в най-добрия случай ще имат по 1 среща ден това са 1440 дни или казано още около 48 месеца, или 4 години! Е това са 24-те часа на тоя клоун
128
19
 
3
 
! Отговори
До бай дрън преди 1 година
Не че нещо ама именно тръмпона започна сериозно да въоръжава урките! Това е факт.
127
10
 
16
 
! Отговори
Империята на Лъжата преди 1 година
Лавров на преговорите в Турция .."Русия не е нападала Украйна"? Хилеха се , дали ще нападат, дали няма да нападат, и даже трябвало да си "навият" часовниците? Кой преговаря с Лъжци и окупатори?
126
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато хамериканците осъзнаят новата реалност, а именно, че Украйна ще бъде разцепена тогава войната ще свърши за един ден и всички ще можем да се върнем към нормално съществуване.Всъщнист Украйна и сега можеше да си е цяла ако не беше дъ ртия папмперс.
125
23
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Ако Тръмп не беше ил президент за 24 часа щяха да го тикнат на топло. Това е мошеник от световна класа.
124
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия ще реши проблема преди 2024!!
123
8
 
28
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Със сигурност Байдън не можа да спре войната. Със сигурност я подклажда. Със сигурност Тръмп е прав, че това е безумие. Със сигурност, че до 24 фввруари миналата година, Русия не се намесваше във войната пт 2014 та. Със сигурност Запада нямаше намерение да спазва Минските споразумения. Със сигурност ако бе Тръмп на власт, те щяха да бъдат спазени. Това са фактите. Какво е бъдещето, знаят само врачките.
122
1
 
19
 
! Отговори
До 138 преди 1 година
То Нато е САЩ бе човек..
121
14
 
15
 
! Отговори
Русия иска преговори преди 1 година
Русия винаги е искала мир и преговори за Украйна. Ако САЩ признаят легитимните интереси на Русия да определя правилата в собствените зони на влияние като Украйна и източна Европа, НАТО се изтегли до границите от 1997, Крим и четирите новоприсъединиени области се признаят, демилитаризация, денацификация на Украйна и отказ от участие във военни съюзи, то Русия е готова да седне на масата на преговорите. В противен случай тези проблеми ще бъдат решени с военно технически средства.
120
8
 
7
 
! Отговори
Ano nimfen преди 1 година
Предсказано и сбъднато.2024 , Тръмп ще извади САЩ от НАТО .
119
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли някой тук да обясни как така СССР който беше втора световна и военна сила го "победиха" без почти никакви усилия, без санкции, даже се прегръщаха с лидерите на СССР, а Русия която е Нигерия със сняг и бензиностанция с ракети и населението и избягало и нямат канализция и външни тоаолетни, и с наложени 11 хиляди санкции Русия ги бие обединенеите цивилизовани западняди както икономически така и военно?
118
3
 
15
 
! Отговори
Тръмп преди 1 година
счита, че този конфликт може да се реши с директни преговори с Путин. Путин също иска директно да преговаря с президента на САЩ. Така, че нещата изглаждат лесно разрешими, но ако не вземем в предвид дълбоката държава. Изглежда мира не влиза в плановете, защото целта е да се забави нарастването на Китайската икономика. Плана се обърка, защото Русия започна да помпа в Китай ресурси, и Китай още повече ускори, че и Индия. Но Веригите са още блокирани и санкциите са по важни, а войната е повод.
117
21
 
6
 
! Отговори
Украйна победи преди 1 година
Русия загуби! Путин моли за мирни преговори, Зеленски му каза по Sky News днес, че за него Путин е никой и Украйна няма да води преговори. Това подейства като психологически шок. Руснаците са в шок, украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и диктаторът Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага, Русия ще бъде разчленена на малки демократични държава които ще живеят по евроатлантическите правила и ще доставят евтини енергоносители и суровини и всичко ще се върне както си беше по-рано по времето на края на историята по Фукуяма.
116
7
 
8
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко. Въоръжените сили на Латвия изпратиха бойни електрически тротинетки в Украйна! Украинската армия се метка на тротинетките и минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и диктаторът Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага, Русия ще бъде разчленена на малки демократични държава които ще живеят по евроатлантическите правила и ще доставят евтини енергоносители и суровини и всичко ще се върне както си беше по-рано по времето на края на историята по Фукуяма.
115
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Оградата с Мексико нали щяха мексиканците сами да я построят а тръмпе, нещо много взе да лъжеш и ти като нашите Политици
114
13
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Пълен погром на Путин в Украйна! Зад украинците стоят 50 държави, зад Путин...Иран и Сев.Корея? Проблемът беше, че западняците изчакаха окупаторите да се разпрострат на широк фронт, и тогава да ги подкарат! Затова и не бързаха с по-мощните оръжия! Целта е Путин да смаже по-скоро самата Русия, и този план засега се изпълнява! Китай и Турция също имат сметка от това!
113
4
 
9
 
! Отговори
Като им спре преди 1 година
субсидиите от САЩ и ЕС и до там с войната. Ама някой тука не познават Тръмп. А дали ще стане президент или не, не се знае ама хич