Петима полицаи са отговорни за смъртта на Никълс в САЩ

Смразяващият запис показва, че Никълс "вика многократно майка си"
28 яну 2023 16:34, Йоана Цонева
41
Петима полицаи са отговорни за смъртта на Никълс в САЩ
Снимка: БГНЕС

Петима вече бивши полицаи от Мемфис са обвинени в убийство и други престъпления за смъртта на Тайър Никълс, чернокож шофьор в Мемфис, Тенеси, който почина три дни след спиране за проверка от пътен патрул на 7 януари, съобщава "Гардиън".

Офисът на шерифа на окръг Шелби е съобщил, че Тадарриус Бийн, Деметриус Хейли, Дезмънд Милс младши, Емит Мартин III и Джъстин Смит са били задържани. И петимата са обвинени в убийство втора степен, тежко нападение, тежко отвличане, злоупотреба със служебно положение и злоупотреба със сила.

"Въпреки че всеки от петимата е изиграл различна роля във въпросния инцидент, действията на всички са довели до смъртта на Тайър Никълс и всички те са отговорни", каза Стив Мълрой, окръжен прокурор на Шелби, по време на пресконференция.

Припомняме, че 29-годишният Тайър Никълс бил спрян за пътна проверка в най-големия град в южния щат Тенеси на 7 януари вечерта по подозрения в безразсъдно шофиране. Последвало спречкване, като полицаите използвали срещу мъжа сълзотворен газ и електрошоково оръжие. Той все пак се опитал да им избяга, но бил хванат от петимата служители на реда, които го пребили безмилостно. Всички те също са чернокожи.

Още по темата
Доведеният баща на Никълс, Родни Уелс, каза на "Асошиейтед прес" по телефона, че той и съпругата му, която е майка на Никълс, са обсъдили обвиненията в убийство втора степен и са "съгласни с това".

Петимата бивши служители, обвинени в участие в убийсътвото, които са чернокожи, са били уволнени миналата седмица. Служители на полицията в Мемфис казаха, че полицаите са пренебрегнали "политиките на множество отдели, включително прекомерна употреба на сила, задължение за намеса и задължение за оказване на помощ".

Други служители се разследват за възможни нарушения на правилата. Двама членове на противопожарната служба в Мемфис, които са оказали първа помощ на Никълс, са "освободени от длъжност" в очакване на вътрешно разследване, казаха служители.

Смразяващият запис показа, че Никълс "вика многократно майка си", каза правният екип на семейството му, по време на побоя, който се е случил на около 100 метра от дома на майка му, казаха представители на семейството пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Той все пак се опитал да им избяга, но бил хванат от петимата служители на реда, които го пребили безмилостно. Всички те също са чернокожи."---------------Кво стана, нали вашингтонските амеби обясняваха, че белите полицаи били тормозели чернокожи заради усещането си за "бяло превъзходство"?
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там е чистка с таз дрога дет се друсат цели квартали ходят като зомбита и са ги оставили да се самоизбият и измрът, докато богатите нагъват телешко.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вакханалията ФАЩ! Покрита с глазура от високопарни красиви речи и обещания, а под повърхността гнил плод. Безпътица, разруха, разврат царува!
22
0
 
6
 
! Отговори
САЩ е хаос преди 1 година
Пълен хаос зацарява там! Кражби убийства, милиони наркозависими под мостовете. Бездомници завити в кожи, като животни подскачат в тъмнината. Страхотия е настанала.
21
0
 
10
 
! Отговори
Погледнете ФАЩ преди 1 година
Погледнете държавата ФАЩ!! Погледнете им улиците и въргалящите се там беззъби наркомани бездомници. Това ли са нашите идоли? Това ли са хората, които искаме да ни казват как да си живеем живота. Вижте ги и сами преценете; https://youtu.be/mCfzaiY6rpw
20
0
 
11
 
! Отговори
Ядрен Вампир Z преди 1 година
Колко е просто само.Спират те.Показваш каквото ти поискат и си тръгваш.Ама не може американския бай *** да ме се направи на тежкар.Каквото е търсил това е намерил
19
0
 
11
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
CNN казаха: Въпреки че полицаите са чернокожи, пак става въпрос за бял расизъм.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте малко реални кадри от гетата им, там е изтървана работа чернокожия може да си го е търсил.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден стават убийства зад локвата, не се чувствайте длъжни да ни информирате, не сме 51вия щат.
16
0
 
5
 
! Отговори
Тире преди 1 година
Защо дума, която е на написана в заглавието, е забранена в коментарите и се заличава?
15
1
 
4
 
! Отговори
Не преди 1 година
Безразсъдно шофиране, което може да причини също смърт на него или други. Безразсъден бой до смърт. Обезумял свят.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще да е викал и баща си...Спречкването в какво по-конкретно се е изразило не сте се опитали дори да ни загатнете.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спречкване с полицаи, бил е агресивен щом е ползван срещу него спрей, побягнал е. И е спрян за БЕЗРАСЪДНО ШОФИРАНЕ!!!!! Някой схваща ли за какъв полезн индивид за обществото става въпрос? И този път полицайте са чернокожи!!!! Та кой има значение? Нормалните хораз зачитащи правата да са изложени на безрасъдството на такива, а те въодошевени от разни непраителствени организациики да им застрашават живота и здравето безнаказано!!!!Става ли?
12
1
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 година
Трудно е да си полицай в държава където всеки проверяван може да има оръжие и да го ползва, затова и нервите явно не им издържат. Нашите пък от скука, пият,с дрога се занимават, ескортират пияни, задяват момиченца из арестите, въобще спокойна работа , чакайки пенсийка :-)
11
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
като гледам обаче,че от 19 коментара 8 са се изплашили и избягали ,се сещам,че ако беше жив поета ,щеше да префразира известното си стихотворение така:..-"Борбата е безмилостно жестока..Борбата,както казват,е епична..Ти пишеш,друг ще те изтрий и толкоз!..Какво тук значи твойта жалка личност..".../ Из алманаха,наречен "Оди и тропари за Великия Неолибарялизъм и неговата "либерална" сензура"../
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чернокожи убиват чернокож. Съдът ще е доволен. Съдебните заседателя няма да имат душевни противоречия.
9
3
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Не знам дали това е същият случай, в който малко след Нова година полицаи убиха един чернокож след арест, който е бил и активист от движението Black lives matter , който докато лежеше на земята им каза: I know, you are trying to GeorgeFloyding me! - защото те го третираха по същия начин и той се задушаваше...
8
1
 
9
 
! Отговори
Галин Костов преди 1 година
Какво искат войнстващите неолиберали? Полицията повече да не спира нарушители ли? Или да се остави да ги бият и стрелят? Тук не става въпрос за раса, цвят на кожата и други глупости, тук става въпрос за това че престъпниците (основно едрите риби-филантропи, спекуланти и т.н.) не желаят да има силни правоохранителни органи, защото голяма риба се лови в мътна вода.
7
0
 
16
 
! Отговори
black lives matter преди 1 година
мълчат разочаровани че заптиетата не са бели за да изгригнат със десетки хиляди на протести. А би трябвало тъй като жертвата е черен. Какво лицемерие!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя се че той сам извърши самоубийствo чрез полицаите като упорито съпротивляваше ареста и отказваше да застане мирно по лице на земята и бягаше и ги дразнеше и поизпоти доста. И големият план на нещата неговата майка го е убилa още когато го е родила на този свят защото всички ще умрем така или иначе въпрос на време.