Байдън официално се кандидатира за втори мандат: Знам, че можем

Той се позовава на идеалите на нацията, особено с призрака на завръщането на Тръмп
Обновена: 25 апр 2023 14:07 | 25 апр 2023 13:35, Нели Христова
165
Байдън официално се кандидатира за втори мандат: Знам, че можем
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън официално обяви кандидатурата си за преизбиране днес, като постави началото на борбата си да убеди народа на САЩ, че заслужава още четири години в Белия дом и възрастта му няма да попречи на способността му да управлява.

Още по темата
Във видео, публикувано рано във вторник, Байдън очертава състезанието през следващата година като борба срещу републиканския екстремизъм, имплицитно твърдейки, че се нуждае от повече време, за да изпълни напълно обещанието си да възстанови характера на нацията.

"Когато се кандидатирах за президент преди четири години, казах, че сме в битка за душата на Америка. И все още сме", каза той във видеото, което започна с изображения на активисти за въстанието и правата на абортите от 6 януари 2021 г., протестиращи пред Върховния съд на САЩ.

"Въпросът, пред който сме изправени, е дали през следващите години ще имаме повече или по-малко свобода. Повече права или по-малко", казва Байдън. "Знам какъв искам да бъде отговорът и мисля, че и вие го знаете. Това не е време за самодоволство. Ето защо се кандидатирам за преизбиране."

Официалната декларация на Байдън слага край на всички останали съмнения относно намеренията му и поставя началото на състезание, което може да се превърне в реванш с неговия съперник през 2020 г., бившия президент Доналд Тръмп. Той влиза в надпреварата със значителен законодателен рекорд, но с нисък рейтинг на одобрение - главоблъсканица, която неговите съветници досега не са успели да разрешат.

А като най-възрастният президент в историята, Байдън също се сблъсква с продължаващи въпроси относно възрастта си.

Официалното обяваване на кампанията за преизбиране идва точно четири години след деня, в който Байдън официално обяви кандидатурата си за 2020 г. Това състезание се превърна в мисия за възстановяване на характера на страната и предотвратяване на Тръмп да постигне втори мандат.

Четвъртата и последна президентска кампания на Байдън ще почива на подобни теми. Точно както направи през 2020 г., Байдън се позовава на идеалите на нацията, особено с призрака на завръщането на Тръмп.

Неговият анонсиращ видеоклип предупреждава срещу "MAGA екстремистите", които според него "диктуват какви решения в здравеопазването могат да вземат жените, забраняват книги и казват на хората кого могат да обичат".

"Всяко поколение американци е било изправено пред момент, когато е трябвало да защитава демокрацията. Отстояваме личните си свободи. Отстоявайте правото на глас и нашите граждански права", казва той. "А това е нашият момент."

Но кампанията на Байдън също ще се основава на популяризирането на постигнатото през първите две години от неговото президентство – и аргумента, че се нуждае от повече време, за да "довърши работата".

"Знам, че можем", казва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИСТОРИЯ Ти по-добре да помислиш кой ще спасява руснаците след разгрома в Украйна. Видя се че без лендлиз Русия е неспособна да завземе дори едно украинско село а той тръгнал да ми говори за история.
109
0
 
25
 
! Отговори
Буратино преди 1 година
До края на втория си мандат Байдън ще е на 85 години (ако ги доживее разбира се). Хайде един сериозен работодател сега да каже каква работа точно би дал да върши един 85 годишен човек?
108
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ако бех краварски гражданин щех да гласувам за Дън !..Разбира се,стига да не го заменят в последния момент с другошимпанзе ...
107
4
 
1
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 1 година
След избора на Байдън , за президент , се получи Парадокс - Германия да спасява Евреи от Руската Армия .
106
2
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Байдън ако спечели втори Мандат - Полша ще нападне Германия и Франция .
105
0
 
13
 
! Отговори
Кралица Ескорт преди 1 година
Камила не искала да се доближава до Байдън, защото на няколко държавни банкета песнал много миризливи газове!
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали ще доживее до тогава
103
0
 
9
 
! Отговори
Това и добра новина преди 1 година
За Русия и многополюсния свят!
102
3
 
5
 
! Отговори
X преди 1 година
Мачкай Русия!
101
2
 
9
 
! Отговори
До 116 преди 1 година
Ходи даижиш мощния натовски памперс на Байдън ;)
100
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ее тва ми идва в повече! Тия надминаха СССР по геронтофилия!!! Тоя памперс до 90 ли ще командва? Като Цола Драгойчева.
99
3
 
6
 
! Отговори
Пхахахаха преди 1 година
След 55 годишна възраст хората не стават за елементарна работа, те за президентски пост ми говорят. Кой нормален ще наеме изобщо човек над 50 годишна възраст на работа? А пък още по-малко да му дадеш да управлява държава.
98
0
 
4
 
! Отговори
Бг преди 1 година
В кофти положение е американския народ - ще трябва да избира все от негодници... Ами да им изпратим нашите свестни народни представители ??? Давам им моментално ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС... За подкрепа на демократите може и БСП да отиде. Те нали не са негодници ??? Хем може и ние да си отдъхнем...
97
0
 
2
 
! Отговори
xa xa xa преди 1 година
MAGA екстремистите", които според него "диктуват какви решения в здравеопазването могат да вземат жените, забраняват книги и казват на
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 109: Мани, мани! Имаше и по-лош вариант, но Нанси Пелоси разбра намека след атентата срешу съпруга й и се оттегли в отдих
95
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това да го вкарат в клиника за демен-ции подпали света позор за сащ
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъка, мъка, що не си гледа внуците този човек !!!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 106 - Реално, демократите ги е страх от Тръмп и перспективата той НЯКЯК СИ да стане отново президент. Ето защо започната още от сега удари под кръста срещу него - арестуване миналия месец, а този месец - иск за съдебен процес срещу него за изнасилване с изтекла давност, която чудодейно може да се счита в щата Ню Йорк за НЕизтекла. Какво ли ще е следв.месец?!
92
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън със сигурност ще спечели срещу глуппппакът Тръмп. Този път мисля че републиканците няма да заложат на губещата карта Тръмп.
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре Чък Норис. Явно демократите искат да загубят изборите.