Бомба със закъснител – Китай е в беда според Байдън

Причината били икономическите проблеми
11 авг 2023 09:15, Елка Василева
84
Бомба със закъснител – Китай е в беда според Байдън
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече Китай "бомба със закъснител" заради икономическите предизвикателства за Пекин и заяви, че страната има проблеми заради слабия растеж, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Те имат известни проблеми. Това не е добре, защото когато лоши хора имат проблеми, те правят лоши неща", каза Байдън по време на събитие за набиране на средства в Юта.

Забележките на Байдън напомнят на коментарите, които той направи по време на друго такова събитие, когато спомена президента Си Цзинпин като "диктатор". Китай нарече тези забележки провокация.

Тези коментари бяха направени малко след като държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън завърши посещение в Китай, насочено към стабилизиране на  отношенията, които Пекин определи като намиращи се в най-ниската си точка от установяването на официалните връзки през 1979 г.

Китай може би навлиза в ера на много по-бавен икономически растеж със застой на потребителските цени и заплатите, което контрастира с инфлацията в други части на света, посочва Ройтерс.

Съединените щати, най-голямата икономика в света, се борят с висока инфлация и се наблюдава стабилен пазар на труда.

"Китай е в беда", заяви Байдън вчера. Той допълни, че не иска да нарани Китай и иска рационални отношения с тази страна.

В сряда Байдън разпореди забрани за някои нови американски инвестиции в Китай в чувствителни технологии като компютърни чипове. Китай, който има втората по големина икономика в света, заяви, че е "сериозно загрижен" поради забраната и си запазва правото да предприеме реципрочни мерки.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
15
 
! Отговори
Хо Янг преди 9 месеца
- Пич, защо извънземните във филмите винаги нападат САЩ?- Искат да спасят света.
12
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Типичната арогантност в най-чиста форма, непрестанно демонстрирана от най-големия терорист на Земята - САЩ. Въпреки че от неизбежното им смъкван от първото място ще пострада целия свят, а и алтернативите им не са цвете за мирисане, все пак неизбежният им упадък е добра новина за планетата.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Байдън се появи. Пазете децата!
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
*** разбери Китай ли е имал предвид или друга държава, че както ги бърка, горкия...
9
3
 
20
 
! Отговори
Люи дьо Пак. преди 9 месеца
Наборе,не мисли за Китай една от най мощните държави в света.Сутрин след сън,се поглеждай в огледалото,за да видиш един вече дърт каубой,който живее ден за ден.Спри да тикаш оръжие и милиони долари на киевският наркоман,за да спре този ад в Украйна.Прибери си синът от Киев,стига си е пълнил гушата с милиарди изпратени в Украйна с друго предназначение.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обама е този, който е поставен от глобалистката йерархия като надзорник на смъртта на Съединените щати. Джоузеф Байдън не е нищо повече от лице на Обама - негова примамка. По същество Джо се е подписал като марионетка на Обама - неговият "да" човек. Джо не прави нищо без ръководството на Обама.
7
1
 
11
 
! Отговори
Деменцията преди 9 месеца
си казва думата.
6
1
 
5
 
! Отговори
iooioioi преди 9 месеца
Те имат известни проблеми. Това не е добре, защото когато лоши хора имат проблеми, те правят лоши неща", каза Байдън по време на събитие за набиране на средства в Юта.USA
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Държава, чиито дългове са над 30 трилиона долара с тенденция за увеличаване, да коментира икономическите проблеми на други е просто абсурдно!
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Верно? Аз мисля че САЩ са в Беда! Китай е в Икономически подем! Къде е САЩ на " хоризонта"?-:)
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хехе бай пън пак е общувал с духове.
2
2
 
20
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
За жълтурите незнам, мъ краваршингтаун яко настъпи мотиката тоз път... ===)))
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това са Хамериканците-постоянно ръчкат някой и палят пожари навсякъде ! А тяхната *** гори !