Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва

Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена, заяви Кулеба
2 окт 2023 13:02, Елка Василева
174
Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва
Снимка: архив, БГНЕС

Най-високопоставеният дипломат на Украйна заяви днес, че подкрепата от Вашингтон за Киев не отслабва, предаде Ройтерс. Според него в случая не играе роля приетият в Камарата на представителите на американския Конгрес законопроект за временно финансиране, в чийто текст отпадна помощта за Украйна, допълва агенцията.

Още по темата
Военната помощ от САЩ и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна в битката срещу пълномащабното нашествие на Русия, започнало през февруари миналата година, отбелязва още Ройтерс.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба каза, че Киев е разговарял с американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия и че драмата около законопроекта, с който в събота беше избегнато спирането на работата на федералното правителство на САЩ, е била по-скоро "инцидент", отколкото нещо, което се случва системно. "Работим и с двете страни в Конгреса, за да сме сигурни, че подобен случай няма да се повтори при никакви обстоятелства", каза той, цитиран от Укринформ.

"Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена,... защото Съединените щати разбират, че залогът в Украйна е много по-голям от самата Украйна. Става въпрос за това, че светът трябва да е стабилен и предвидим, съответно смятам, че ще бъдем способни да вземем необходимите решения", заяви още пред журналисти Кулеба, докато поздравяваше върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди срещата на външните министри на страните членки на ЕС в Киев.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
10
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
какъв запад бе? европа спря да дава, едно че няма и вече разбра че налива в каца без дъно - файда йок!...русите ви натрошиха машините сега и кра-туните!
111
0
 
5
 
! Отговори
е преди 7 месеца
е, как ще отслабне, нали трябва да ви избият до един - що да си горят ръцете янките, като има удобен ръжен все още наречен украйна!
110
0
 
7
 
! Отговори
САЩ=Колумбия преди 7 месеца
Да, истината казва човека ! Вие да не мислите , че бялото за Зелята е безплатно ?
109
1
 
7
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
Кулеба, Връщай парите, стига си мрънкял за още!
108
2
 
15
 
! Отговори
СаЩ съблазнява преди 7 месеца
И изплюва! Примери от последните няколко години Украйна, Грузия че и Армения!Те даже на съюзниците си Германия им взривиха газопровода за да ги фалират!! Всеки който се остави да бъде прелъстен от САЩ е пълен де ебил!
107
3
 
16
 
! Отговори
Край на България преди 7 месеца
Без армия, без оръжие, без евергетика, без земеделие, без паметници, без история, без собствена валута скоро, без собствена външна и вътрешна политика! Пр осто една Територия на САЩ!
106
0
 
4
 
! Отговори
До 115 преди 7 месеца
Ще платят с живота си..едва ли!Ще гласувате за следващите които ще ги изперат! Точно както стана с ПП и Герб!
105
3
 
14
 
! Отговори
МАРИЯ преди 7 месеца
Отрязаните от конгреса в САЩ помощи. Спечелването на изборите в Словакия от Анти Американската партия СМЕР.Погледнете и последните заглавия на NY Times.Започва тоталната капитолация на """Демократичната""" партия в САЩ и нейните слуги от ЕС. България разбирасе последна ще излезе от потъващия кораб . Хубавото което предстои и ме крепи като Българка е че тази политическа клика която ни насене поредната национална катастрофа ще плати със живота си !!!
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз ако съм на Зеленски и Кулеба ще се поуча от Афганистан и вместо оръжие ще измоля от Щатите самолет с удобни седалки на крилото...
103
2
 
10
 
! Отговори
чКулеба и Зеленски преди 7 месеца
Гледат как да оцелеят лично! Да не бъдат у бити!Па ако ще Украйа да се разпадне! Не разбират ли че тя разпадне ли се и те заг иват!! Дали ще висят от американски самолет или от някое украинско дърво??
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До КРИМИНАЛЕН ПСИХОЛОГ По-просто казано, прилича на човек, който полага големи усилия да не се разплаче.
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не на подкрепата за фашистка Уйрайна
100
1
 
11
 
! Отговори
Украйна загуби преди 7 месеца
Но нашите европейски данъци отидоха в джобовете на Зеленски и Кулеба вместо за нашето бъдеще и деца!
99
1
 
11
 
! Отговори
Bai Dun преди 7 месеца
Мръсен хохол !!!
98
0
 
15
 
! Отговори
КРИМИНАЛЕН ПСИХОЛОГ преди 7 месеца
Изражените на лицето издава огромното вътрешно напрежение което таи в себе си. Смело мога да заявя ,че в момента в който е правена тази снимка съзнанието му е било разделено на 2. От една страна произнася речта си но всъщност обмисля как и кога ще може да захвърли всичко и да избяга от Украйна за да си спаси кожата не от Путин а от самите Украинци !!!
97
15
 
1
 
! Отговори
РАШКИТЕ УБИВАТ ДЕЦА преди 7 месеца
До до 102 от славянин...АМА ТИ НЕ СИ СХВАНАЛ ЧЕ ВТОРА ГОДИНА РАШКИТЕ СЕ ВТУРНАХА ДА НАТИФИЦИРАТ УКРАЙНА И ДА СПАСЯВАТ РУСНАЦИТЕ В УКРАЙНА КАТО ГИ ИЗБИВАТ- СЪДЪТ В ХАГА ОСЪДИ РАША И ДЖУДЖАКА ЗА ОТВЕЖДАНЕ НА УКРАИНСКИ ДЕЦА ОТ УКРАЙНА В РАША И ЗА 150 УБИТИ УКРАИНСКИ ДЕЦА ЗА 2022Г
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Държавата се тресе от протести. Затворени магистрали. Изобщо не ни интересува за Украйна. Да горят !
95
0
 
10
 
! Отговори
Владислав Милев преди 7 месеца
Тя не намаля. Направо спря съгласно публикуваните данни. Няма как да ти помагат а ти да гепиш повече от половината
94
0
 
15
 
! Отговори
Жал ми е преди 7 месеца
За укрите! Пълно харакири! И на цялото ЕС също!
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 102 На него му отива :) Трябва му само червен топчест нос и е перфектен за ролята си!