Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва

Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена, заяви Кулеба
2 окт 2023 13:02, Елка Василева
174
Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва
Снимка: архив, БГНЕС

Най-високопоставеният дипломат на Украйна заяви днес, че подкрепата от Вашингтон за Киев не отслабва, предаде Ройтерс. Според него в случая не играе роля приетият в Камарата на представителите на американския Конгрес законопроект за временно финансиране, в чийто текст отпадна помощта за Украйна, допълва агенцията.

Още по темата
Военната помощ от САЩ и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна в битката срещу пълномащабното нашествие на Русия, започнало през февруари миналата година, отбелязва още Ройтерс.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба каза, че Киев е разговарял с американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия и че драмата около законопроекта, с който в събота беше избегнато спирането на работата на федералното правителство на САЩ, е била по-скоро "инцидент", отколкото нещо, което се случва системно. "Работим и с двете страни в Конгреса, за да сме сигурни, че подобен случай няма да се повтори при никакви обстоятелства", каза той, цитиран от Укринформ.

"Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена,... защото Съединените щати разбират, че залогът в Украйна е много по-голям от самата Украйна. Става въпрос за това, че светът трябва да е стабилен и предвидим, съответно смятам, че ще бъдем способни да вземем необходимите решения", заяви още пред журналисти Кулеба, докато поздравяваше върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди срещата на външните министри на страните членки на ЕС в Киев.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
13
 
! Отговори
Посолството преди 7 месеца
Света е както ние кажем или поне беше така!
51
2
 
12
 
! Отговори
психо преди 7 месеца
Фрустрация - приемаш желаното за действителност
50
4
 
14
 
! Отговори
Ще преди 7 месеца
се гледа филмът ,,Зеленски Джоунс и страната на обречените"
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Естествено че не отслабва , нали трябва да ритнете камбаната всичките
48
3
 
19
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
Дмитро, хората вече питат кога ще връщате парите, ти за още питаш. Ако не ги вземете от Русия, ще разпродавате Украйна на парче. То с Чернозема вече започнахте, следва ВПК-то, за което всички се облизват. Спри да шмъркаш от стоката на шефа си и се върни в Реалността.
47
2
 
21
 
! Отговори
Хм преди 7 месеца
След като фалира ЕС и демитализира САЩ, Русия все пак ще денацифицира Украйна. А после и ще я закрие, въпросът е дали изцяло или частично. Другият въпрос е какво ще правят световните евроатлантици, че нещо много се оака.а.
46
2
 
10
 
! Отговори
Психология преди 7 месеца
Фрустрация - приемаш желаното за действителност
45
3
 
12
 
! Отговори
тулуп преди 7 месеца
вижда му се края или на Украйна или на света.
44
2
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 месеца
Щом го натъртват значи е се е случило обратното. Ако помощта не отслабваше защо ще заявяват обратното.
43
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 27 Който доброволно е избрал да бъде руснак напълно си е заслужил съдбата на *** и неудачник и не трябва да има никаква милост от цивилизования свят към толкова глуповати хора.
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Въпреки безпрецедентните западни санкции Русия е успяла да увеличи значително производството на оръжия от началото на конфликта в Украйна, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung. Това се потвърждава от представители на правителствата на Германия и Украйна, както и учени от Германия и Великобритания...
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Тюлпанов. въшки ще получиш на безценица. Кухарник.
40
2
 
13
 
! Отговори
Име преди 7 месеца
До 11. Демократ-диктатор или диктатор-демократ в наши дни няма много голяма разлика между тях. Според Вас най-големият износител на "демокрация" СAЩ са демократи, а Русия диктатори, така ли? Малко излезте от черупката си и се огледайте, помислете и тогава пишете. Аз лично не подкрепя никакво насилие. Но примери за "демокрация" при демократите ви бол!
39
3
 
12
 
! Отговори
аха преди 7 месеца
Димитрото пак взе да подсмърча и да проси. Ще кажеш, че е в БГ по Великден. Ама онези зад океана са тарикати, не са абдали като нашия Тагаренко и онези от Парламата.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руснаците са ни братски народ и ни дели 1 море, а от англосаксонските ни господари ни дели цял океан! След войната ще купуваме предимно руски стоки и по 1 руска водка на ден, за да покажем съпричастност към нашите братушки!
37
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наглосаксите няма да изоставят никога Украйна. Военната помощ ще престане когато, Русия заприлича поне малко на цивилизована държава, което е почти невъзможно.
36
11
 
3
 
! Отговори
Тюлпанов преди 7 месеца
Има едно просто решение - строшете главата на пуйлото и цените ще паданат пак да предковидната ера. Всичко ще бъде за сметка на рушнячетата, те ще мизерстват а ни ще получвама ресурси на безценица.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този нещо се разписка.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 40. С писане на глупости не стаа бе...
33
12
 
3
 
! Отговори
Безспорно преди 7 месеца
Путинизмът унищожава русия.