Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва

Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена, заяви Кулеба
2 окт 2023 13:02, Елка Василева
174
Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва
Снимка: архив, БГНЕС

Най-високопоставеният дипломат на Украйна заяви днес, че подкрепата от Вашингтон за Киев не отслабва, предаде Ройтерс. Според него в случая не играе роля приетият в Камарата на представителите на американския Конгрес законопроект за временно финансиране, в чийто текст отпадна помощта за Украйна, допълва агенцията.

Още по темата
Военната помощ от САЩ и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна в битката срещу пълномащабното нашествие на Русия, започнало през февруари миналата година, отбелязва още Ройтерс.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба каза, че Киев е разговарял с американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия и че драмата около законопроекта, с който в събота беше избегнато спирането на работата на федералното правителство на САЩ, е била по-скоро "инцидент", отколкото нещо, което се случва системно. "Работим и с двете страни в Конгреса, за да сме сигурни, че подобен случай няма да се повтори при никакви обстоятелства", каза той, цитиран от Укринформ.

"Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена,... защото Съединените щати разбират, че залогът в Украйна е много по-голям от самата Украйна. Става въпрос за това, че светът трябва да е стабилен и предвидим, съответно смятам, че ще бъдем способни да вземем необходимите решения", заяви още пред журналисти Кулеба, докато поздравяваше върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди срещата на външните министри на страните членки на ЕС в Киев.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
16
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 7 месеца
ХАХАХ Газ Пикаеш в момента !. Спряха ви тея 24 млрд. Режима ви потъва. За цяло лято успяхте да превземета 4-5 села на цената на 80 избити Укри и изхарчени 100 млрд помощи като успяхте единствено да докоснете първата от общо трите, отбранителни линия на Русия !!!
91
0
 
11
 
! Отговори
Неее изоцщо не преди 7 месеца
Но споко Кулеба, ние в ЕС ще плащаме отсега вместо САЩ!
90
0
 
13
 
! Отговори
И Гйобелс 1945 преди 7 месеца
Не е лъгал толко колкото Кулеба 2023..
89
0
 
8
 
! Отговори
до 102 от славянин преди 7 месеца
Не ми отговаряш защо хохлите с подкрепата на целия джнд.рски прайд и хипер-хай технологичното му оръжие още не са превзели поне Москва!?
88
0
 
15
 
! Отговори
Много ясно преди 7 месеца
Идеята на САЩ е да изхвърлят /продадат на балъци като нас/ някъде старото си оръжие, за да могат да произвеждат ново с парите на данакоплатците си. Естествено и там има олигарси (собственици на оръжейният комплекс) които ще залебят с трилиони. Но за да стане това, трябва да има война която да плаши глупаците за да си купуват оръжие. Трябва и актьор, който да поддържа воината. Мислите ли че на Зеленски му пука за украинците. Ще ви подскажа - той не е украинец.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кулеба, това костюмче от мания ли е, комшу? На мен ми прилича на дрехи от Боливуд
86
0
 
5
 
! Отговори
до 100 от славянин преди 7 месеца
Това ще да е причината да гладуваме откакто поехме по "светлия" атлантически път преди 34 години - "имперските" мераци на Русия да "завладява чужди земи"!
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
*** вече Хохли!!!
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Очакваме обща декларация за още санкции и обявяването на преговори за приемане на Украйна в ЕС. Ай честито!
83
0
 
8
 
! Отговори
до 103 от славянин преди 7 месеца
Тогава защо хохлите ви барабар с цялата ви джендерска коалиция не сте превзели още Москва!?
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кулеба има мутра на чист поляк.
81
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АБЕ ДМИТРО,АБЕ КУЛЕБА НЕ СИ ЛИ НАЯСНО, ЧЕ СВЕТЪТ Е ПРЕДИКТЪБЛЬ. НИМА НЕ РАЗБРА, ЧЕ СЛЕД ВЪЛНАТА НА ПРОЛЕТИТЕ И МАЙДАНИТЕ ПРИСТИГНА ОБРАТНАТА ВЪЛНА?!... АЙ,АЙ,АЙ ГЛУУПАВИЧЪК ДМИТРО, ГЛУУПАВИЧЪК КУЛЕБА...
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе гладен се седи, ама жаден не се седи!
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То това е важно, ако някой чака помощ от България или Словакия и прочее джуджета ще има много здраве!
78
0
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 7 месеца
На Колибата са му казали, че било "инцидент" и той им повярвал, че даже и се обяснява за това пред медиите. Сигурен съм, че някъде в САЩ в момента в някоя стая стоят големите батковци и се превиват от смях
77
0
 
9
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
Пак тоя. Светът вече няма да е стабилен, на много места има конфликти, бежанци легални и нелегални, а най-голям конфликт е сащ и ес срещу русия. Последният никога няма да свърши, но ук.рите си мислят, че всички в него милеят за тях и само заради това ги дундуркат.
76
0
 
7
 
! Отговори
до 88 от славянин преди 7 месеца
Интересно какво показа задокеанско - натовската военщина след 20-годишна (2001-2021) "победоносна" битка срещу талибаните в Афганистан и то при положение че нямаше 50 държави, които да им помагат с пари, оръжие, съветници и наемници като в украйна!? След "победоносното" бягство оттам на "великата" атлантическа армия "победените" талибани си върнаха властта за един месец!
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хахаха! И понеже не отслабва, затова днес в Киев се провежда историческа среща на всички външни министри на страните от ЕС, където ще обсъждат именно намаляващата подкрепа за Украйна, както и предложението на Зеленски за мир. Това е официална актуална информация от всички водещи американски информационни агенции, да не кажете нещо. А министрите на Унгария и Полша липсват на срещата ...
74
4
 
11
 
! Отговори
до 86 от славянин преди 7 месеца
сащ имат национален дълг в момента 33,15 трилиона и общ дълг 103 трилиона! Прието е да се обявява националния им дълг, не общия, защото ако го обявяват него ще предизвикат моментална катастрофа там! Макар че и националния им дълг от над 33 трилиона е катастрофален!
73
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руската военщина доказа пълната си импотентност в Украйна. Такъв срам и позор на руската армия не е очаквал и най-големия враг на Русия.