Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва

Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена, заяви Кулеба
2 окт 2023 13:02, Елка Василева
174
Киев: Американската подкрепа за Украйна не отслабва
Снимка: архив, БГНЕС

Най-високопоставеният дипломат на Украйна заяви днес, че подкрепата от Вашингтон за Киев не отслабва, предаде Ройтерс. Според него в случая не играе роля приетият в Камарата на представителите на американския Конгрес законопроект за временно финансиране, в чийто текст отпадна помощта за Украйна, допълва агенцията.

Още по темата
Военната помощ от САЩ и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна в битката срещу пълномащабното нашествие на Русия, започнало през февруари миналата година, отбелязва още Ройтерс.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба каза, че Киев е разговарял с американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия и че драмата около законопроекта, с който в събота беше избегнато спирането на работата на федералното правителство на САЩ, е била по-скоро "инцидент", отколкото нещо, което се случва системно. "Работим и с двете страни в Конгреса, за да сме сигурни, че подобен случай няма да се повтори при никакви обстоятелства", каза той, цитиран от Укринформ.

"Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена,... защото Съединените щати разбират, че залогът в Украйна е много по-голям от самата Украйна. Става въпрос за това, че светът трябва да е стабилен и предвидим, съответно смятам, че ще бъдем способни да вземем необходимите решения", заяви още пред журналисти Кулеба, докато поздравяваше върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди срещата на външните министри на страните членки на ЕС в Киев.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
7
 
! Отговори
славянин преди 7 месеца
Онези зад океана вече прибавят по трилиона към дълга си за три месеца, 33 трилиона го направиха чрез септември, 32 го бяха направили през юни! Преди десетина години трилиона го правеха за година и половина!
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всяка от големите държави увеличава дълга си, за да ползва парите както й е удобно. Сащ имат за 2022г. 49трлн.д. дълг при обем на икономиката 26, Китай - 13трлн с обем на икономиката 19, Русия - 280млрд. с обем на икономиката - 2трлн. Ясно е, че дългът не може да расте без доверието на пазарите в икономиката на съответната страна. Войните на 21в. се водят повече на полето на икономиката от колкото на бойното поле. По цифрите се вижда кой печели настоящата война.
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
1. В Украйна са разпространени инфекции, които не се лекуват с познати досега антибиотици. Това са заявили немски лекари, при които са докарани на лечение военослужещи от Украйна. По непотвърдени данни около хиляда души са с опасни заразни инфекции.2. От 2-ри октомври са забранили (правителството на БЪлгария) в България да влизат коли с регистрация Русия. Т.е. Пеевки е цар.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези започнаха да се замонавиват. Очевидно подкрепата за Украйна започва да спада. Не само от САЩ, но от Полша, а скоро и Словакия. Иначе нямаше да се правят такива изявления.
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ha тaя вoйнa нe й ce вижga kpaя, нanpoтив зanлaшвa ga cтaнe rлoбaлeн koнфлиkт...
67
3
 
11
 
! Отговори
Зе преди 7 месеца
За да има дълготраен МИР, едната от двете държави трябва да престане да съществува - Русия или Украйна. Украйна сама НЕ може да се справи с Русия, така, че разчита САЩ да я разрушат. САЩ, обаче НЕ желаят пряк сблъсък с Русия, така, че е малко вероятно да се стигне до Разпад на Русия. А Украйна вече лети към пропастта. Зеленский може да спре свободното падане на държавата си само, ако запали ТСВ, и всички изгорим в нея.
66
1
 
10
 
! Отговори
ЩОМ преди 7 месеца
ТОЯ КУДКУДЯКА, ТО РАБОТАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНА.
65
1
 
5
 
! Отговори
абе преди 7 месеца
Оня психо с главните букви, няма ли кой да го прибере за лечение? Човекът не е добре, заплашва дебатиращите и накрая някой ще вземе да го набие. Пък после да върви да сезира "службите"...
64
1
 
9
 
! Отговори
ВиК преди 7 месеца
Вервайте си, укри! Словакия ви реже, УСА ви реже, скори=о и други. И амерканската война, водена от вас на ваша територия, не се знае как ще свърши ;)
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АМерика е пред фалит! Не отслабва ама като свършат парите с какво ще ви ги дават? Американците вече са като зомбита по улиците.
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Начи е точно обратното.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
:)
60
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЕСТЕСТВЕНО , никой няма да остави рашка да си развява байрака .
59
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинците няма да бъдат победени, защото имат висок дyx! Те са като афганистанците! Руснаците знаят!
58
3
 
13
 
! Отговори
До 67 преди 7 месеца
Те укрите щяха да са в потсъпите на Крим миналия Декември. За сега едно село взеха, та така... все фрустрации. Това, което Русия взе за 2 месеца, Украйна не може да отвоюва година и половина след 'нам си колко си мобилизации. Та така...
57
2
 
13
 
! Отговори
gogo преди 7 месеца
Този екскремент го гледах веднъж в парламата, сега кво пак се ми го изтупанили, аман бе
56
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До психо, така е - Киев за три дни, руска ракета на луната, крайцера Маскве още плува, 300 000 елтини руски войници още са живи... все фрустрации
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво не бих дал да нямам такава подкрепа и да не съм в това жалко положение.....
54
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако зависеше от американските данъкоплатци, укриятата ти 1 долар нямаше да получи, аа и там ги управляват продажници както в България.
53
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че кой пък иска да победи Окрайна ? Окрайна не трябва да е победена , трябва да е унищожена. Това се и прави в момента.