Русия нахлува в Украйна от няколко посоки, бомбардира цялата страна

Зеленски: Армията да нанесе максимални загуби на нашествениците
Обновена: 24 фев 2022 14:53 | 24 фев 2022 11:47, Елка Василева
406
Русия нахлува в Украйна от няколко посоки, бомбардира цялата страна

Руски танкове са преминали на украинска територия в Луганска област, по данни на украинската служба за гранична охрана. Танковете са забелязани в района на общините Красна Таливка, Милове и Хородишче.

Украйна съобщи, че Русия придвижва военна техника към страната от анексирания Крим и че обстрелва украинската територия чак до западната Лвовска област, предаде Ройтерс.

Кадри от охранителни камери показват навлизане на руска военна техника в Украйна откъм Крим, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
Руски сухопътни сили влязоха тази сутрин в Украйна от териториите на Русия и Беларус, заяви по-рано украинската гранична охрана, предаде Франс прес.

"Руски военни автомобили, в това число бронирани, пресякоха незаконно границата в Черниговска, Сумска, Луганска и Харковска област", се казва в комюнике на службата.

Седем украински войници са загинали при въздушните удари през първите няколко часа от руската инвазия в Украйна, съобщи вътрешното министерство в Киев, цитирано от ДПА.

Отделно от това се съобщава за 15 ранени войници и 19 в неизвестност. Мост над река Ингулец е разрушен.

Украйна е подложена на неспирни кибератаки, заяви украински официален представител, цитиран от Ройтерс. Друг каза, че един човек загинал и още един е ранен при обстрел в Киевска област. Украинските власти съобщиха и за загинал при обстрел в центъра на град Уман.

Върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна президентът Володимир Зеленски заповяда на въоръжените сили да нанесат максимални загуби на нашествениците. Това гласи съобщение на страницата на сухопътните войски на Украйна, предаде агенция УНИАН.

"Днес, 24 февруари, в 5 ч. въоръжените сили на Руската федерация започнаха интензивен обстрел по нашите части в източната част на страната, като нанесоха ракетни и бомбени удари по летищата в Бориспол, Озерное, Кулбакин, Чугуев, Краматорск, Чернобаевка, както и по военни обекти на въоръжените сили на Украйна", се казва в съобщението.

В същото време, допълва армията, агресорът е започнал да обстрелва украинска територия и населени места по държавната граница и по границата на Крим.

УНИАН посочва, „че украинската армия упражнява правото си на самозащита съгласно член 51 от Устава на ООН и "дава достоен отговор на опитите на врага да наруши границата".

"Ситуацията е под контрол. Руските войски дават жертви", се казва в съобщението.

Съобщава се, че в зоната на операцията на обединените сили са свалени пет самолета на руските въздушно-космически сили и два хеликоптера, поразени са два танка и са унищожени няколко камиона на руската армия.

 В информацията на украинската армия обаче се отбелязва, че от украинска страна няма загуби, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
руските камиони плащат магистрална такса .
229
9
 
7
 
! Отговори
Най-накрая преди 2 години
Сантнинската същност на юдо-хазарските болшевики ще бъде разбрана от политически неграмотното население едва, когато плъзне радиацията от ядрените ракети на джуджетата и хората започнат масово да умират.
228
10
 
12
 
! Отговори
До Радослав преди 2 години
Радославе националния предател си ти защото не гледаш Българския интерес а гледаш Американския интерес.
227
10
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Да се молим, войната да не стигне до нашите граници, че с толкова национални предатели и възхваляващи съветския поробител ние нямаме възможност да се защитим! Нашите предатели ще нанесат повече щети с терористични нападения отколкото враговете ни! Но за съжаление се оказва, че в България от 6 милиона население имаме 2 милиона роми, 1 милион помаци, 2 милиона национални предатели (комунисти) и около 1 милион българи! С такова население дано да не идва война до нас, че сме я загуби преди да почне!
226
12
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
90% от коментарите са на национални предатели които се надяват съветския поробител да се завърне и да ги изкара от свинарника и натика отново в Народното Събрание! А после се чудим защо държавата ни е в руини? С толкова предатели на глава от населението прогрес никога няма да видим! Сега е момента да следваме завета на Цар Борис 3 и докато вражеска армия не се нареди до границата ни да запазим пълен неутралитет!
225
4
 
10
 
! Отговори
Да преди 2 години
Аз също намразих Путин и Русия.
224
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 2 години
България трябва да заеме неутрална позиция в този конфликт. Това е най-правилното решение! Не е наша работа и в наша полза да се намесваме в конфликт, който не е свързан с нашата цялост и безопасност.
223
8
 
18
 
! Отговори
Бандеровската измет преди 2 години
ще си получи заслуженото !!! Защо западните гадове не се възмутиха когато бандеровската измммееет обстрелваше Донецк и Луганск !!!??? Какво очакват третополовите - бандеровците да избиват руснаци в Донецк и Луганск а Русия да гледа !!!???
222
10
 
13
 
! Отговори
Резултат преди 2 години
Аз намразих русия.
221
12
 
21
 
! Отговори
Лошо, много лошо! преди 2 години
Нямам думи. Докъде паднаха руснаците и има хора които ги възхваляват без да си дават сметка какво мерзост извършват и какво страдание носят на света.
220
7
 
13
 
! Отговори
Robinzon преди 2 години
Всяка държава тръгнала с война да си раширява територията накрая остава с по-малко.Исторически факт.
219
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Джо се оказа прав за съжаление !!!
218
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изводи:1.Никога не си избирайте ниски мъже във властта.2.Никога не си избирайте дърти мъже във властта.3.Свадите между братовчеди винаги са кървави и е глупаво човек да намесва в такива свади.
217
7
 
34
 
! Отговори
Валери преди 2 години
А руската посланичка говореше,че Русия нямала интерес да напада Украйна ,Значи го правят за удоволствие.
216
31
 
23
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Хак им е на украинците. Така се прави с предателите. Следващите сме ние
215
11
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Два руски военни кораба са потопени в Азовско море с американски ракети Харпун, но според руската пропаганда става въпрос за обстрелване и леки повреди на два руски търговски кораба.
214
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Прозрение.....Ти си голем прозиращ бе. Та Руснаците са на цялата територия на Урките и бомбят с ракети само военни обекти. Няма нито един цивилен обект ударен. Украинският народ е с промити мозъци и Клоуна ги плаши че Руснаците едвали не ще влязат да нахебат жените и щерките им. Урките ще останат без армия и въоръжение. Първите обекти които баха унищожени бяха ПВО-тата. Следват всички останали до довечера украйна щее капитулирала.
213
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болен човек с болни амбиции. Това е Путин. Обаче сега като блокират милиардите на такива като Абрамович и ги изгонят от Европа няма да са хич доволни. Туко виж умрял скоро от някой "инфаркт"
212
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Хитлер се е мислел за непобедими и после...
211
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като янките обявиха, че навлизането н руски войски в Украйна засяга техния (на янките!) национален интерес, очаквах да изсипят и те войски там и да се срещнат с руснаците на полето край Полтава. Ама засега май-май нема никакви тюлени у тоя район