Русия нахлува в Украйна от няколко посоки, бомбардира цялата страна

Зеленски: Армията да нанесе максимални загуби на нашествениците
Обновена: 24 фев 2022 14:53 | 24 фев 2022 11:47, Елка Василева
406
Русия нахлува в Украйна от няколко посоки, бомбардира цялата страна

Руски танкове са преминали на украинска територия в Луганска област, по данни на украинската служба за гранична охрана. Танковете са забелязани в района на общините Красна Таливка, Милове и Хородишче.

Украйна съобщи, че Русия придвижва военна техника към страната от анексирания Крим и че обстрелва украинската територия чак до западната Лвовска област, предаде Ройтерс.

Кадри от охранителни камери показват навлизане на руска военна техника в Украйна откъм Крим, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
Руски сухопътни сили влязоха тази сутрин в Украйна от териториите на Русия и Беларус, заяви по-рано украинската гранична охрана, предаде Франс прес.

"Руски военни автомобили, в това число бронирани, пресякоха незаконно границата в Черниговска, Сумска, Луганска и Харковска област", се казва в комюнике на службата.

Седем украински войници са загинали при въздушните удари през първите няколко часа от руската инвазия в Украйна, съобщи вътрешното министерство в Киев, цитирано от ДПА.

Отделно от това се съобщава за 15 ранени войници и 19 в неизвестност. Мост над река Ингулец е разрушен.

Украйна е подложена на неспирни кибератаки, заяви украински официален представител, цитиран от Ройтерс. Друг каза, че един човек загинал и още един е ранен при обстрел в Киевска област. Украинските власти съобщиха и за загинал при обстрел в центъра на град Уман.

Върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна президентът Володимир Зеленски заповяда на въоръжените сили да нанесат максимални загуби на нашествениците. Това гласи съобщение на страницата на сухопътните войски на Украйна, предаде агенция УНИАН.

"Днес, 24 февруари, в 5 ч. въоръжените сили на Руската федерация започнаха интензивен обстрел по нашите части в източната част на страната, като нанесоха ракетни и бомбени удари по летищата в Бориспол, Озерное, Кулбакин, Чугуев, Краматорск, Чернобаевка, както и по военни обекти на въоръжените сили на Украйна", се казва в съобщението.

В същото време, допълва армията, агресорът е започнал да обстрелва украинска територия и населени места по държавната граница и по границата на Крим.

УНИАН посочва, „че украинската армия упражнява правото си на самозащита съгласно член 51 от Устава на ООН и "дава достоен отговор на опитите на врага да наруши границата".

"Ситуацията е под контрол. Руските войски дават жертви", се казва в съобщението.

Съобщава се, че в зоната на операцията на обединените сили са свалени пет самолета на руските въздушно-космически сили и два хеликоптера, поразени са два танка и са унищожени няколко камиона на руската армия.

 В информацията на украинската армия обаче се отбелязва, че от украинска страна няма загуби, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да те утепат заради парата и кефа на олигархията, по *** нещо няма.
189
3
 
7
 
! Отговори
чепеларе преди 2 години
Драги ми "демократи" много заблудени, а какво ще кажете за ИДИЛ производни на другарите от Израел, за талибаните производни на тези зад голямата вода, за войните от 60-те години. И по опасни са черните които чакат в турско и гръцко а и по цяла Африка, а някои казват че ислямизацията на Европа наближава. и нека вашите любими *** да ви пишат истината а не лъжи.
188
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пишете измишльотини, а поне попрочетете и препишете нещо от чуждата преса. Ставате за смях...
187
1
 
15
 
! Отговори
бачкатор преди 2 години
Човешкия род без война не може. Това му е заложено в генезиса,който е по-силен убива и мачка слабия,изяжда му храната и ресурсите! Уви както е тругнало и със съвремнните средства за водене на война,човекия род скоро няма да го има и Земята ще си продължи без нас!
186
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай плебса, да седи, да бачка и да не мисли за стачка. Днес война, утре му вземи храна, после нова пЛандемия и накрая феодална мизерия
185
3
 
8
 
! Отговори
УБИВАЙКИ ТЕ СПАСЯВАТ преди 2 години
252- АМА ВЕРНО НАТО НАПАДНА РУСИЯ, И ЧЕ РУСИЯ СПАСЯВА НАСЕЛЕНИЕТО КАТО ГО УБИВА- МНОГО ИЗВРАТЕНО, ДА ПОВТОРИМ- ПУТИН УБИВА МИРНО НАСЕЛЕНИЕ И ОБЯВЯВА, ЧЕ ГО СПАСЯВА.
184
4
 
2
 
! Отговори
До 257 преди 2 години
Няма да затънат както САЩ в АФГАНИСТАН,НЕ СЕ БЕЗПОКОЙ...ще се приберат след месец..като поразчистят и от към военна техника и от към хора радикалисти.. И стига скачай от статията на статията и пускай едно и също подред..за повече нямаш ресурс ли ?
183
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента вървят всякакви "новини" за военните действия и от двете страни. Повечето фейкови. Затова аз няма да коментирам такива "драми" преди да са изминали поне 3 дни
182
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сте нормални! Това е война! Война до нашите граници! Когато гори къщата на съседа е страшно! Още по-страшно е сега - нито да се включиш в гасенето, нито да гледаш отстрани. Запалиха света, опустялата им ненаситна алчност. Излапаха ресурсите и си искат световната война. Е, не я искаме и не трябва да участваме. Неутралитет! Жалките ни продажни политици пак ни провалят...Който оцелее трябва да им потърси кръвна сметка!
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не скачат тия, бе? Нали много скачаха?
180
4
 
12
 
! Отговори
съсел преди 2 години
Украйна е колония на сащ, даже американски медии го казват. Украйна иска в НАТО , за да се опази от русия, е виждаме нато как пази украйна. НАТО е пълен ***, важното е да плащаме вноските. Украйна трябваше да се бори само за ЕС, тогава никой нямаше да иска да се отцепва.
179
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на Русия е да смени властта в Киев, но ще затънат като в Афганистан, дори по-лошо ... а това пък е целта на Америка!
178
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да видим сега - Кой ще измъкне черджето изпод краката на Зеленский? - Путин или пък Шолц? Залагам на втория
177
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТНОВО СЕ ТРИЯТ ИЗКАЗВАНИЯ,ТА ДА НЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО СТАВАТ ВОЙНИ И НИ ГРОЗИ ПОРЕДНАТА ГИБЕЛ!ЖАЛКИ РОБИ НА ДЯВОЛА ЯВНО ИМА НАВСЯКЪДЕ,НЕЩАСТНИ ЛЮБИТЕЛИ НА БЕЗЗАКОНИЕ И ЗЛОУПОТРЕБА С ЧОВЕШКИ ПРАВА,ГРЕШНИЦИ,НЕЗНАЕЩИ ЗАЩО СА НА ТАЗИ ЗЕМЯ!СКОРО НЯМА ДА ИМАТЕ ШАНС ЗА ТАКОВА СВОЕВОЛИЕ,ПРОСТО ЗАЩОТО ИДВА ВАШИЯТ РЕД ЗА НАКАЗАНИЕ-НЕ СТЕ ЛИ ЧУВАЛИ ЗА БОГ И КРАЯ НА СВЕТА-ЕТО ПУТИН,УКРАЙНА И НАТО РАЗПОЛОЖЕН НА МНОГО МЕСТА В ЕВРОПА,БГ СЪЩО!НАТО НАПАДА ПУТИН И СЛЕДВА ОТГОВОР! ИЗТРИЙТЕ ОТНОВО И ЧАКАЙТЕ РЕДА СИ !!!
176
5
 
7
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
В BILD има карта на която е отбелязано къде руската армия нанася ракетни удари.това е добре,но защо на картата гр.Лвов е с име Лемберг /Lemberg/-това еимето на града ,когато той е бил част от АвдстроУнгария!За разпределяне на плячката ли се готвят в Билд!?
175
0
 
6
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Хора ако нямате какво да напишете по-добре недейте бе. Само дрогирани ли има в тази държава че две смислени изречения не прочетох. Или са двама-трима които още ги боли главата от дамаджаната снощи.
174
4
 
4
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Русия както винаги ще приключи войната започната от демонократическата партия на ФАЩ
173
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 244 Под руския ботуш не можеше да напускаш държавата без Партията да ти разреши, магазините бяха празни, маршируваше под радиационен дъжд, а секретарката вземаше колкото инженера.
172
3
 
5
 
! Отговори
имат 6 свалени самол преди 2 години
Цената е приземяването на цялата им авиация.Няма читаво летище вече в Украйна...
171
11
 
7
 
! Отговори
Прозрение преди 2 години
Руснаците не смеят да навлязат със сухопътни сили дълбоко в Украйна.