Путин говори с Макрон и Шолц, обвини Украйна в "най-груби нарушения"

Руският президент ги информирал за преговорите Москва-Киев
Обновена: 12 мар 2022 18:04 | 12 мар 2022 18:02, Веселина Йорданова
610
Путин говори с Макрон и Шолц, обвини Украйна в "най-груби нарушения"
Снимка: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин информира днес в телефонен разговор френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц за състоянието на преговорите между Москва и Киев и отговори на изразената от тях загриженост за хуманитарната ситуация в Украйна, съобщи Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Руското президентство не посочи подробности за казаното от Путин за преговорите, които се водят в Беларус. Вчера той отбеляза "известни положителни промени", припомня Ройтерс.

Още по темата
В тристранния разговор Макрон и Шолц са повдигнали въпроси за хуманитарната ситуация, създала се в резултат на руските военни действия. В отговор Путин е обвинил украинските сили в "най-груби нарушения" на международното хуманитарно право и е призовал френския си колега и германския канцлер да окажат натиск върху Киев за прекратяването им, посочва Франс прес.

Путин е казал на Макрон и Шолц, че украинските сили извършват "убийства без съд и присъда на опоненти" и "вземат за заложници за мирни граждани", които "използват като жив щит", а също, че разполагат тежки оръжия в жилищни райони, близо до болници, училища и детски градини", се казва в комюникето на Кремъл, цитирано от АФП.

Той обвини също украинските "националистически батальони", че "системно пречат на спасителните операции и заплашват цивилните, които се опитват да се евакуират" от районите на бойни действия.

"Владимир Путин призова Еманюел Макрон и Олаф Шолц да въздействат на властите в Киев, така че те да прекратят тези престъпни действия", допълва Кремъл.

След разговора между тримата лидери френското президентство заяви, че обвиненията на Москва срещу Украйна, че извършва нарушения на хуманитарното право, "са лъжа".

В продължилия час и половина разговор френският президент и германският канцлер са призовали за пореден път Русия да прекрати незабавно военните действия и да вдигне обсадата на Мариупол, където хуманитарната ситуация е непоносима, посочи Елисейският дворец.

След комуникацията между тримата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че кризисните преговори между Москва и Киев, които се водеха присъствено в Беларус, са продължили чрез видеовръзка. Ръководителят на руската делегация в Беларус Владимир Медински ще продължи да води преговорите от страна на Русия, уточни Песков, цитиран от Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
9
 
2
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
и др., сочи разсекретен доклад на Пентагона. Въпреки официалния край на програмата през 1969 г., документи от Армията на САЩ показват, че същите военни експерименти продължават и в момента. Пентагона произвежда и тества био агенти в същото военно поделение, както и в миналото полигонът Дъгуей (Dugway Proving Ground).Фабрика за био оръжие в САЩ:Американската армия произвежда био агенти в специално военно съоръжение в поделението в Дъгуей в щата Юта, разкрива доклад на армията на САЩ от 2012 г.
331
8
 
5
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Предизвиква парализа на мускулите, дихателна недостатъчност и накрая смърт, ако не се окаже веднага спешна медицинска помощ. 1 грам от токсина, разпространен при оптимални условия и въведен през дихателните пътища в организма, може да убие 1 милион души. Начините за разпространение са чрез аерозол или със заразена храна и вода.Пентагона произвежда живи вируси, бактерии и токсини: Ботулиновият токсин е тестван като био оръжие от американската армия в миналото, както и антракс, бруцела, туларемия
330
7
 
5
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
През 2014 г. украинското правителство спира доставките на ботулинов антитоксин и по време на епидемията (2016-2017) няма налични ваксини на склад в Украйна.Ботулизъм е рядка и изключително опасна болест, причинена от токсин, кото се отделя от бактерията Clostridium botulinum. 1 грам от токсина може да убие 1 милион души: Ботулиновият невротоксин представлява една от основните заплахи от биотероризъм заради изключително силното действие на токсина, неговото лесно производство и транспортиране.
329
7
 
3
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
115 случая на ботулизъм, 12 от които с фатален край, са регистрирани в Украйна през 2016 г. През 2017 г. Министерството на здравеопазването на Украйна потвърждава за 90 нови случая, 8 от които приключили със смърт, на отравяне с ботулинов токсин (един от най-отровните биологически токсини). Според местните здравни власти причината за епидемията е хранително отравяне. Полицията разследва причините за масовото отравяне с ботулинов токсин.
328
8
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Не е нормално България да иска на мен да не ми върви в живота и да нямам приятелка !Щом като България иска аз нямам успехи и постижения в живота ми и да нямам приятели и приятелка както и лично щастие, значи не е нормална страна !
327
7
 
3
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Southern Research Institute лобира в американския Конгрес и Държавния департамент за проект за американското разузнаване и проект, свързан с военна разработка. Лобистките доклади съвпадат с началото на програмата за биолаборатории на САЩ в Украйна и други бивши съветски републики. Компанията е платила $250 000, за да лобира пред сенатор Джеф Сешънс (в момента главен прокурор на САЩ, назначен от Даналд Тръмп) през 2008-2009 г., когато получава редица федерални поръчки.
326
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грубите нарушения ги извърши Путин, като нападна Украйна. Без да има резолюция на ООН, без да е сезира международни организации срещу Украйна.
325
5
 
4
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
емигрирал в САЩ през 1992 г. Кен Алибек е бил първи зам.-директор на Биопрепарат, където е отговарял за програмата за биооръжия на СССР. Той е и главен експерт по производството на антракс по същата програма. След като напуска държавата си, започва да работи по проекти на Пентагона и получава американско гражданство.$1.28 млн. за лобизъм в Конгреса, Държавния департамент и Пентагона
324
6
 
3
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Southern Research Institute е главен подизпълнител по програмата за Украйна от 2008 г. досега. Компанията е един от главните изпълнители и по програмата на САЩ за биологическо оръжие в миналото с 16 договори между 1951 и 1962 г.Southern Research Institute е подизпълнител по военна разработка, свързана с изследване на антракс, през 2001 г. Главният изпълнител по договора с Пентагона е Advanced Biosystems, с президент към онзи момент Кен Алибек (бивш съветски учен от Казахстан, който е емигрира
323
7
 
6
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Една от американските компании, които работят в Украйна, Southern Research Institute, има проекти и изслевания, свързани с холера, както и с грип и Зика болести от военно значение за Пентагона. Освен Southern Research Institute в биолабораториите в Украйна работят още две американски компании Black&Veatch и Metabiota.
322
7
 
4
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Епидемията се повтаря през 2014 г., когато повече от 800 украинци са диагностицирани с опасното заболяване. През 2015 г. само в град Миколаев са регистрирани над 100 нови случая на холера. Нов и изключително опасен щам на холера (Vibrio cholera) със същата генетична структура като този в Украйна поразява Москва през 2014 г. Проведеното генетично изследване доказва, че изолираният щам в руската столица е същият като причинителя на епидемията в съседна Украйна.
321
8
 
5
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
В област Одеса 19 деца от дом за сираци са хоспитализирани заради заразната болест през юни 2017 г. 29 случая на хепатит А са регистрирани в Харков през ноември същата година. Вирусът е изолиран в заразена питейна вода. В Харков се намира една от биолабораториите на Пентагона, която се подозира за предполагаем източник на епидемията от свински грип, отнела живота на 364 украинци преди две години.Епидемия от холера в Украйна и Русия 33 души са заразени с холера през 2011 г. в Украйна.
320
8
 
4
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
37 души са хоспитализирани в град Миколаев през януари 2018 г. Местната полиция разследва зараза с човешки имунодефицитен вирус и други неличими болести. Преди три години повече от 100 души в същия град се заразяват с холера. Подозира се, че и двете епидемии са причинени от заразена питейна вода. 60 души с хепатит А са приети в болница в град Запорижя през лятото на 2017 г. Причината за заразата остава неизвестна.
319
6
 
13
 
! Отговори
Путлер е пътник преди 2 години
Сега пък тая теория, че Украйна е разработвала био оръжия, наистина е поредния опит на кгб-ейците да видят колко психично болни ще им се хванат на въдицата. Сигурно следващата лъжа ще е, че Зеленски е самият Антихрист, който пие кръвта на деца и девици, докато разработва с голи ръце термоядрени оръжия.
318
8
 
4
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
До март същата година 364 души умират от грип в Украйна (81.3 % от случаите са причинени от A (H1N1) pdm09 щамът, причинил световната пандемия от свински грип през 2009 г. Полицията разследва зараза от неличима болест Хепатит А става причната за необяснима епидемия в Югоизточна Украйна през последните няколко месеца, където са разположени повечето от биолабораториите на Пентагона.
317
9
 
3
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
За последните 20 г. центърът е инвестирал $285 млн. в 1 850 проекта на учени, ангажирани в миналото в производството на оръжия за масово унищожение.364 смъртни случая от свински грип в Украйна Една от биолабораториите на Пентагона се намира в Харков, където през януари 2016 г. 20 украински войници умират от свински грип само за два дни, а други 200 са хоспитализирани. Правителството на Украйна не съобщава за смъртните случаи. До март същата година 364 души умират от грип в Украйна (81.3 % от слу
316
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Елли Дали политиците казват истина, или лъжат, се съди по това дали се потвърждава това, което са казали. Месеци Путин, и неговите дипломата, твърдяха, че няма да нападнат Украйна... Но, Русия нападна Украйна, въпреки, че Путин нарича войната в Украйна "специална операция". Факт е, че от две седмици руски войници убиват цивилни, жени, деца, възрастни хора; руски бомби събарят жилища, църкви, болници... Затова Света вече не вярва на Путин, и Русия.... Нали знаеш за лъжливото овчарче.
315
8
 
2
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Пентагона има достъп до държавните тайни на Украйна.Военни учени под дипломатическо прикритие Сред поредицата споразумения между САЩ и Украйна е създаването на Научно-технологически център в Украйна (STCU) международна организция, финансирана предимно от анериканското правителство, на която е предоставен дипломатически статут. STCU официално финансира проекти на учени, които са работили по съветската програма за биологческо оръжие. За последните 20 г. центърът е инвестирал $285 млн. в 1 850 пр
314
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иguoт, да та светна! Напиши сайта откъдето преписваш и който иска ще го прочете! Изгуби толкова време за нищо!
313
9
 
1
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Американската програма е конфиденциална информацияУкрайна няма никакъв контрол върху военните биолаборатории на своя територия. Съгласно Споразумение между Департамента по отбрана на САЩ и Министерството на здравеопазването на Украйна, подписано през 2005 г.: Украинското правителство няма право да разкрива публично конфиденциална информация по американската програма; Украйна се задължава да предаде на Департамента по отбрана на САЩ патогени за биологически изследвания;