Русия предупреди: Конвои с оръжие за Украйна могат да станат мишена

Рябков даде като пример мобилните системи за противовъздушна отбрана
200
Русия предупреди: Конвои с оръжие за Украйна могат да станат мишена
Снимка: БГНЕС

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заплаши САЩ, че конвои със западно оръжия за Украйна може да станат законна мишена на руските въоръжени сили, предадоха световните агенции.

Още по темата
Предупредихме САЩ, че доставките на оръжия, които те организират от известен брой страни, са не само опасен ход, а и действие, което превръща споменатите конвои в законни мишени”, заяви пред руската телевизия "Първи канал" Рябков, цитиран от Франс прес.

Той даде като пример мобилните системи за противовъздушна отбрана и противотанковите ракети, отбелязва АФП.

Рябков заяви също, че гаранциите за сигурността, които Москва поиска от Запада, включително уверението, че Украйна няма да се присъедини към НАТО, вече не са валидни.

"Ситуацията се промени напълно. Въпросът вече не е да се постигнат целите на нашите ръководители", заяви той, имайки предвид поисканата от Кремъл "демилитаризация" на Украйна.

Въпреки това Рябков подчерта, че “ако американците са склонни към това, разбира се, можем да подновим диалога”. Заместник-министърът уточни, че Москва е готова да разговаря по споразуменията СТАРТ за ограничаване на ядрените арсенали. “Всичко зависи от Вашонгтон”, заяви той. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
7
 
12
 
! Отговори
В грешка си! преди 2 години
До ИнХП: Тояно НАТО има какво да губи - 1 000 000 000 данъкоплатци. Руснаците нямат какво да губят, защото Путин казал: "Защо ни е този свят в който няма да има Русия!" Кой разбрал разбрал, с останалите ще се видим в АДА!!!
130
19
 
10
 
! Отговори
ИнХП преди 2 години
НАТО е в готовност и много добре знае,че няма какво да губи и няма да чака Байдън,ще е самоотбрана. После много рашан техника и жива сила фира. Скрап ще има и цената на желязото ще падне. Слава на Украйна и героям! за Путин и троловете му няма да пиша,,,,,че банва днеса
129
6
 
4
 
! Отговори
до запознат преди 2 години
Разработката на ПАЗ започва още през 1955 г. и изпитанията са извършени на версията Т-54А, но започва да се монтира едва на танковете Т-54Б. От 1962 г. на модела Т-55А се монтира от вътрешната страна на куполата и допълнителна защита срещу проникващата радиация, изработена от полимерни слоеве, борен оксид и други пълнители.
128
6
 
6
 
! Отговори
до запознат преди 2 години
За защита от оръжия за масово поразяване от 1959 г. танкът е оборудван с противоатомна защита (ПАЗ), която в случай на ядрено заразяване херметизира отворите на танка, блокира куполата, създава свърхналягане и очиства въздуха в бойното отделение чрез филтро-вентилационна установка (ФВУ) система за филтрация на въздуха с нагнетател сепаратор. ПАЗ може да се включва автоматично по сигнал на датчика РБЗ-1М или ръчно от екипажа по показания на прибора ДП-3Б.
127
2
 
6
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 2 години
Бае ви Стое предупреди, че минаващи през селото руснаци може да станат мишена на Грухчо и на Шаро
126
4
 
4
 
! Отговори
Юда преди 2 години
До запознат. За познай се малко по добре с нещата и тогава ако искаш пак пиши глупости.ще ти кажа само без да ти обяснявам, понеже си запознат, че никакъв вид ядрено оръжие не може да си позволи да използва Русия.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна явно коронавируса си нямат.
124
7
 
5
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
Тъкмо онези 16 000 арабски главорези които се очаква да пристигнат в украйна ще могат да се въоръжат по натовски образец както го направиха талибаните в Афганистан и ще продължат към западна Европа. Там с помощта на изпратените преди това разузнавателни групи ще започнат да водят партизанска война и терор на местното население докато последното не бъде научено по украйнски образец да гласува за арабските партии и хоп ви Европейска Ислямска Държава създадена с помощта на САЩ.
123
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изолираната от света русия се гърчи в лъжите и заплахите преди тотално да се разкапе от проказата си.
122
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руснаците не са глупави" Разбира се .Да отидеш да убиваш деца и жени е нужно да си безумец. Такива са и нашите военни . Както и ченгетата които ви бият по улиците. Да не говорим за кирето.
121
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До запознат - А американците ще стоят със скръстени ръце и готово .
120
6
 
12
 
! Отговори
руснаците са прави преди 2 години
Правилно! Който продава оръжие на мой враг, за да ме убие, става също мой враг и трябва да бъде униюожен.
119
9
 
7
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До КАКВО ПРЕДСТОИ: Руснаците не са глупави и няма да изпозват стратегическо ядрено оръжие в Европа. Срещу САЩ може! Срещу европейските столици биха използвали тактическо ядрено оръжие което нанася ограничени локални щети и така ще ограничи радиационната зона. След това с Т-64 единствения танк който е предназначен да се придвижва през радиоактивна зона, ще завземе тези градове. За американските градове са предназначени сарматките, ярсовете, булавите и там няма да има смисъл да се влиза.
118
0
 
3
 
! Отговори
съвет преди 2 години
Ами да заобиколят оръжейните конвои с цивилни украинци, така руснаците няма да стрелят. Но предполагам, че съюзниците вече са се сетили.
117
1
 
11
 
! Отговори
Мен не ме интересува преди 2 години
Кой ще победи. Искам Киро и Нинова да излязат да кажат защо след като има от всичко по много, защо олиото вече е 7 лева литъра, 500 г. Фасул е 2.40,кафето е двойно, литър нафта е 2.90. Данъците са вдигнати с 50%. Киро и компания от как са дошли само обясняват, кое, как, защо и нищо не правят.
116
1
 
14
 
! Отговори
Стара преди 2 години
Ама много стара и разбрана отдавна стратегия. Вкарваш оръжие покрай конвой с хуманитарна помощ. А после обвиняваш, че е бомбардиран конвой с хуманитарна помощ. Всички са го правили. САЩ също.
115
5
 
5
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До само питам: Утре!!! Обучени са и са готови да започнат работа в бар Дака!
114
7
 
8
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Кога ще пристигне в София новия конвой с млади украйнски вдовици?
113
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен С двигатели на Москвич ли са подводниците?
112
2
 
11
 
! Отговори
Има преди 2 години
Вече факти, че украйнската армия и нейни части имат български боеприпаси.