Русия предупреди: Конвои с оръжие за Украйна могат да станат мишена

Рябков даде като пример мобилните системи за противовъздушна отбрана
200
Русия предупреди: Конвои с оръжие за Украйна могат да станат мишена
Снимка: БГНЕС

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заплаши САЩ, че конвои със западно оръжия за Украйна може да станат законна мишена на руските въоръжени сили, предадоха световните агенции.

Още по темата
Предупредихме САЩ, че доставките на оръжия, които те организират от известен брой страни, са не само опасен ход, а и действие, което превръща споменатите конвои в законни мишени”, заяви пред руската телевизия "Първи канал" Рябков, цитиран от Франс прес.

Той даде като пример мобилните системи за противовъздушна отбрана и противотанковите ракети, отбелязва АФП.

Рябков заяви също, че гаранциите за сигурността, които Москва поиска от Запада, включително уверението, че Украйна няма да се присъедини към НАТО, вече не са валидни.

"Ситуацията се промени напълно. Въпросът вече не е да се постигнат целите на нашите ръководители", заяви той, имайки предвид поисканата от Кремъл "демилитаризация" на Украйна.

Въпреки това Рябков подчерта, че “ако американците са склонни към това, разбира се, можем да подновим диалога”. Заместник-министърът уточни, че Москва е готова да разговаря по споразуменията СТАРТ за ограничаване на ядрените арсенали. “Всичко зависи от Вашонгтон”, заяви той. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Укрина вече не съществува. Най-вероятно ще остане една област около Лвов, където ще има само полиция. Ако Путин се смили, евентуално."___________________________ Предполагам, че след като руските части приближат и превземат Ровно, Тернопол и Ивано-Франковск, Лвовска област ще се обяви за независима от Украйна и ще се нарече Лвовска Народна Република (ЛНР).
90
2
 
6
 
! Отговори
Пръц преди 2 години
До антоним 80. Ехаа сериозно ли бе. Тези американски филми ей. и къде се проверяват? в нац база данни на Русия ли? ха ха. може ли така да се излагате? А и ква тайна е никой не отрича че им дават и ще продължи така.
89
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожават ги напълно и Беларус заграждат цялата западна граница на Украйна.
88
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе хора четете тогава пишете. Вие слушате само сорросоидни медии и лаете като тях и урсула.
87
19
 
12
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Демилитаризацията на руската армия в Украйна продължава.
86
9
 
14
 
! Отговори
mm преди 2 години
До АнонименВ една война е най важна мотивацията на войниците и жителите ,едвали някой в НАТО и в частност България ще има мотив да воюва за Американски интереси
85
2
 
4
 
! Отговори
Голяма грешка преди 2 години
До Коперник Повярвай ми ,че лакят да се подаде в Украйна и Проднестровието Европа приклщчва барабар с полските евреи за 20 минути.Та ,да не става се моли !
84
12
 
13
 
! Отговори
Днес.ру преди 2 години
Ей продажници , не разбрахте ли че Русия ни обяви за врагове?! Утре китайците ще направят един десант във Варна кво ще правите газа ли ще давате !?! Предателите се разтрелват също
83
11
 
20
 
! Отговори
Да живее Русия ! преди 2 години
Разбиеа се, че трябва да бъдат мишена, защото така войната ще бъде безкрай и много ожесточена !! Така че, САЩ могат само да гледат от далече!
82
24
 
9
 
! Отговори
Ахм преди 2 години
Е кво предупреждавате бе страхливци!!! Нагло нахлухте на чужда територия и щото не ви се получава, щото тази лудост никой не я приема започнахте да заплашвате!!! Големи сте само в собствените си очи! Никой не се страхува от вас!!! Вие се уплашихте, че загубихте! ВИЕ СТЕ ГОЛЕМИТЕ ГУБЕЩИ!!!
81
18
 
10
 
! Отговори
радев преди 2 години
До 11_ Както показа историята, заплахата от Русия си е съвсем реална. Те нямат никакви задръжки да говорят откровени лъжи, с които да "оправдават" агресията си. Грешката на Украйна бе, че не успя да влезе в НАТО на време. Това ги обрече на война, която Русия започна.
80
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка заповед на Путин относно финансите -режи разходите /в нормалните държави увеличават приходите/ Бегъл анализ на комунотролчетата просто показва, че останаха тия които вече работят на ишлеме и изполичарите - плащане след края на сезона. Та гледайте да не се увеличи много сезона и да не ритнат вътрешните кагебейчето
79
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада виновен та Запада, Абре ватенка про ста, що не заплашвате Турция която въоръжи и продължава да въоръжава Украйна с дронове,, Байрактар", които разкатават руската бронирана техника и мобилните ви ракети.Ердоган се подиграва с армията на неговият приятел, па заплашете Турция бе отворковци.
78
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те очакваха руснаците да свалят Путин, но неговия рейтинг скочи от 60 на 70%, а голямото разделение удари американците, и скоро ще премине и в ес най вероятно... На кой не му излизат сметките е доста спорно. Времето ще покаже.
77
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия вече не съществува за света
76
8
 
18
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 72Да ве, толкова е отбранителен съюз, че бомби суверенни държави, дрънка оръжия постоянно по границите на Русия, разширява се на изток, уж че имало заплахи от Иран
75
17
 
12
 
! Отговори
Коперник преди 2 години
Нека само дронче да падне в Полша по грешка и чакаме цялата велика руска армия заедно с вожда и в ада. Ха ха
74
13
 
20
 
! Отговори
mm преди 2 години
С руснаци да се води бой не е лесно и е доказано исторически .На тях само като им кажеш "За родину" и филма става вече друг
73
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що зам.външен министър се изввява като военен,да не се е военизирал,волнонаемен полувоенизиран служител на министъра главен,кой бе най-главния външен министър към правителството им,че да се постигнат целите на техните ръководители,като ръководителите са им в министетския съвет,на друго място те нямат освен един Президент,който ги назначава със смяна,но той е един с един секретар връзки с обществеността и съветници към него,Парламента,но те не са ръководители,кои са за денацификация,дегазификация
72
14
 
13
 
! Отговори
ВВ Путин : преди 2 години
Дарагие сънародници с указ отменям Парадът на Победата на 09 май 2022 г - нема джелезо .