Най-малко 20 убити в Донецк от отломки от украинска ракета

Парчета от прехванатата ракета паднали до банков клон
Обновена: 14 мар 2022 13:04 | 14 мар 2022 13:03, Елка Василева
196
Най-малко 20 убити в Донецк от отломки от украинска ракета
Снимка: архив, БГНЕС

Проруските сепаратисти в Донецк, в източната част на Украйна, обявиха днес, че при украински удар са загинали най-малко 20 души, а най-малко 9 души са били ранени в центъра на този голям индустриален град, предаде Франс прес.

Още по темата
В акаунта си в Тwitter териториалната отбрана на град Донецк публикува снимки, на които се виждат няколко окървавени тела, лежащи на улица в града насред отломки.

Според проруските сепаратисти техните сили за противовъздушна отбрана са прехванали украинска ракета и после отломки от нея са поразили цивилни хора.

Отломките от прехванатата ракета, която е била балистична, са паднали около клон на банка, където е имало десетки хора, предимно пенсионери, пояснява кореспондент на ТАСС. По думите на ръководителя на така наречената Донецка народна република Денис Пушилин ракетата е била "Точка У" с касетъчен заряд и сред загинали 20 души от падането на ракетните отломки, имало и деца.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Само на мен ли ми се стори че има някакво удоволствие в начина по който е написана статията!!! И вие ли се продадохте !? Как не ви е срам *** мръсни! Русия нито веднъж не се целила в мирни граждани, докато Украйна го прави целенасочено!! След онзи репортаж с бременната украйнка нейни познати я питаха в нейния канал, колко пари е получила за тези лъжи. Сега казват че тя и детето и са мъртви!? Може би за да си мълчат!!!! Промити мозъци мръсни!!!
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези украински братя! Прочетох във Викито статията за Бабий яр! Прочетете я!Там се казва, че в разстрелите участвали и украински фашисти! Обърнах на украинския текст - лъжат, че това било измислици на москалите! Минах на английски - и там се говори за украински нацисти! И тн. Само ще кажа, че братският украински е по-неразбираем за мен от всички езици, които отворих!
120
11
 
2
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Руският окупатор получава достоен отговор и изпада в истерия.Разни русофилски фантасмагорий и превратно тълкуване на обстоятелствата не са интересни.Цял свят видя кой е агресорът.Останалото е несъстоятелна руска пропаганда.
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 169.......Идддиоттите не свършват! Мухли, тея ми цитират Франц пръц! Аз го гледах сутринта по руска ТВ! Защо не цитират тях? Запомни, Путин не трепе цивилни граждани, издал е специална заповед за повишено внимание за запазване живота на цивилните! Изпраща хуманитарни помощи - храни, вода! Урките най-често ги връщат! Украински пленници се чудят на човешкото отношение към тях, на това, че лекуват ранените! Ама ти си слушай западните негодници и им вярвай, щом ти харесва!
118
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре ся, те тия 20 (както и ония над 3000 цивилни за 8 години) не се броят. То не е като путин дето трепе невинните украински граждани в болници в Киев......
117
3
 
10
 
! Отговори
Елена преди 2 години
До ПравдаЯ знаю, что среди болгар есть и нормальные, адекватные люди (13 лет езжу каждый год в Болгарию), как хорошо, что таких, как ты, идиотов, не так много. Россия тебя два раза спасала. Ты либо слишком молод и не знаешь истории, либо старый хрен, который впал в маразм.
116
3
 
9
 
! Отговори
Елена преди 2 години
До АнонимныйПравильно, не все же зомбированы западной пропагандой, как ты. Почему мы так медленно пробираемся вглубь страны? Можно же было "Градами" обстрелять и все. Мы стараемся не задеть гражданских, а вот их же нацисты своих гражданских не жалеют: расстреливают людей, не дают пройти по гуманитарному коридору, не дают получить гуманитарную помощь.
115
2
 
9
 
! Отговори
Елена преди 2 години
До Анонимный У вас есть доказательства, что мы бомбим жилые объекты или вы заранее несете ложные данные? Если в жилых домах засели нацисты со своими боевыми установками, то да, российская армия их бомбит. Откройте глаза и не давайте себя зомбировать: мы не уничтожаем людей, мы прицельно бьем по военной инфраструктуре.
114
11
 
0
 
! Отговори
Русия вън от УКРАЙНА преди 2 години
И всичко ще спре!
113
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците като бомбандират жилищен блок,болница или каквото и да е обясняват как е нямало жертви. Украинците ако пуснат някоя бомба и убиват по двайсет минимум. Значи скоро руснацуте ше загубят войната по тяхната пропагандна логика.
112
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте заблудени.Също така Зеленски не е в Украйна. Отдавна се е махнал. Вчера обикаляше видео,в което посещавал ранени в болница,а на видеото е една Инна Дерусова,която е мъртва от 26.02.2022г.Видеото е уж вчера направено,но не е.Той е извън Украйна и само призовава хората на смърт като иска и трета световна война.
111
1
 
11
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен 159: На съвестта на украинските силоваци, които са изстреляли ракетата. А ти се засрами от словоблудствата си.
110
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е имало ранена бременна в родилен дом. На снимките е Марианна Подгурская. Тя е фотомодел и не е била по това време в Украйна.Въведи в търсачката Марианна Подгурская и ще видиш сам.
109
4
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Какво разбираш под укри, нещо оригиналничиш, ама не ти се получава. Даже руски не знаеш, жалко наzистче
108
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ранената бременна жена е починала заедно с бебето. На съвестта на Русия и руските п о д л оги -негодяи.
107
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички опити да защитавате тацистка Русия са жалки и това си е. Путин е людоед
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
https://vm.tiktok/ZMLPUxEpV/Вижте коментарите.Дори да не знаете руски ще видите как хората се сърдят,че ги събират в центъра,за да ги стрелят.Аз вчера една русичка гледах в TikTok. Сега не мога да я намеря,но тази видях. Вчера събираха жени и деца на протест в 12:00 на 14-ти в центъра на града пред администрацията.Целтан им била да разберат повече хора,за да се съберат.Руски тиктокъри няма вече.
105
17
 
1
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
Руските наzисти -путиниzти правят етническо прочистване
104
2
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 149: В Украйна от 2014г. се водеше гражданска война между централната власт в Киев и самообявилите се Донбаска и Луганска републики. Решение на конфликта бяха Минските споразумения (изтегляне на тежките оръжия, даване на специален статут - самоопределение на Донбаска и Луганска област и т.н.) , но Киев седем години отказваше да ги изпълнява. Какво друго мирно решение предлагаше миролюбивата световна общност? Никакво. Уж всички искаха мир но обстрелът не спираше. И никой не осъди Киев
103
6
 
2
 
! Отговори
А! Отмъщение за преди 2 години
Ракетата е отмъщение заеади чуждестранната небесна сотня е Лвов.