Полк "Азов" се отчете, убили над 6000 руски военни

Унищожили и над 100 единици руска бронирана техника
14 май 2022 08:23, Александър Попов
255
Полк "Азов" се отчете, убили над 6000 руски военни
Снимка: БГНЕС/ЕПА

От началото на пълномащабната война защитниците на Мариупол са унищожили около 6000 руски военни и над 100 единици руска бронирана техника.

Това заяви заместник-командирът на полк "Азов" капитан Святослав Паламар по време на специално военно заседание на Киевския форум за сигурност.

"Нашият гарнизон успя да унищожи около 6000 вражески части, включително един генерал. Около 78 танка, повече от 100 бронирани машини. Това е потвърдено", каза Паламар.

Той подчерта, че Русия е насочила най-елитните си части в щурма на Мариупол.

Още по темата
„Това е 150-та дивизия, това е 68-ми танков полк. Това е 83-та въздушно-десантна бригада. Това е 346-та бригада на ГРУ, специални части. Това е 22-ра бригада Специални сили на ГРУ. Това е 9-ти полк на морската пехота "ДНР". Това е 810-та бригада на Черноморския флот. Това е 155-та тихоокеанска бригада. И също така стратегическа авиация и тактическа авиация. Това са наемници на "Вагнер", а също и други бойци от други територии на Руската федерация и Кавказ“, каза той.

Заместник-командирът на полк "Азов" отбеляза, че руските войски превъзхождали украинските защитници по брой оръжия и по брой на пехотинците.

„Руските войски се състояха от около 14 000 военнослужещи. Това е изключително огромно количество техника, това са самолети, това са кораби, това е морска артилерия, това са самолети както на тактическата, така и на стратегическата авиация“, подчерта той.

Паламар отбеляза, че сега продължава отбраната на Азовстал.

"Ще продължим да се съпротивляваме, докато имаме възможност“, увери украинският защитник.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски увери, че украинските власти работят по дипломатически варианти за спасяване на украинските военни, които се намират на територията на Азовстал.

Междувременно стана ясно, че се водят „много трудни преговори“ за извеждане на украинските бойци, блокирани в стоманодобивния завод „Азовстал“ в обсадения Мариупол.

Павло Кириленко, ръководител на военната администрация на Донецка област, съобщи пред медията, че опитите за спасяване на бойците продължават.

„Трудни преговори са в ход и те продължават в момента, за да се спасят последните украински защитници на Мариупол. Преговорите вървят бавно, защото Руската федерация се опитва да диктува своите условия и изисквания колкото е възможно повече. Следователно, на първо място, за нас е важно извеждането на тежко ранените бойци“, каза той.

Кириленко каза, че руснаците продължават да бомбардират Азовстал. „Русия пуска вакуумни бомби“, допълни Кириленко.

„Ще коментираме каквото и да е едва когато хората от завода бъдат в безопасност. Едва тогава ще дадем някакви коментари. Преговорите продължават и наистина са много трудни. Руската федерация винаги променя условията. И дори тези договорки, които имаме с Русия, не са на 100% сигурни“, каза Кириленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
12
 
7
 
! Отговори
Подкрепяш Путин преди 2 години
Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Животинската омраза към украинците демонстрирана от руските роби изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци а не руснаци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски рамо до рамо с българските опълченци на Шипка. Всичко това го има документирано.
31
7
 
14
 
! Отговори
И зА тези хвалби преди 2 години
Ще си носят кръстовете и ще получат заслуженото.. . Дъпе да им е яко и 6 да са убили!!!
30
16
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Робите не мразят най-много господарите си. Те мразят най-много свободните и тези, които се борят за свободата си. Мразят ги от дъното на душата си.Украинците са свободни и искат да останат свободни. Нищо друго. Но робите искат те да се предадат на руснаците и да се превърнат в роби. Затова изпитват неистова омраза към украинците! Защото те се борят за своята свобода и не желаят да бъдат руски роби!
29
3
 
22
 
! Отговори
Интересно... преди 2 години
...Азов са унищожили 6 000 руски бойци, а само при Мариупол азовците бяха 15 000+, от които сега няколкостотин са се завряли из подземията на Азовстал и плачкат много тъжничко....Какво ли е станало с останалите 14 000+?......
28
5
 
13
 
! Отговори
6000 вражески части преди 2 години
Е голяма дума дори за укронацист.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези жените явно добре са си живели в резултат на "дейността" на мъжете им, щом стигнаха чак до папата да молят да помага да им спаси спонсоритеКакто знаем, украинките не са много верни жени, та не е било от любов де.
26
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Z,той отдавна е дошъл,има няма са останали стотина брадати терористи,които пишат на папата,да ги спасява.
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нацистите са много добри на думи
24
6
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
Т0ва на снимката са терористите от **азов*много **убити **руснаци,пък азовци се молят и пишат на папата,да ги спаси.
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обезумели погледи на нацистки психопати. Ако наистина са убили толкова руски военни, не трябва нито един да излиза жив от там
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наводняването е по метода на потъващия кораб.Първо мишките го напускат и после всички останали,като капитана е последен.А ако има оркестър на потъващия кораб,Той"свири-"По близо сме до тебе Боже".Така е било и на "Титаник.И до ден днешен никой не е бил обвинен в нехуманно отношение към пасажерите за потъването на Титаник.Не е нужно да имаш много акъл.По важно е навреме да ти идват"идеите"за да осъществиш решението за справяне с проблема.
21
3
 
24
 
! Отговори
123 преди 2 години
Бе тея толко велики, да не са рода със северните макета?! Сал от тея народе толко хвалба се чуе
20
3
 
27
 
! Отговори
Понти преди 2 години
Американски терористи, защо изобщо говорите за тях в медиите. Приличате на емблемата на рено
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези какво бълнуват като от два месеца са в канала и не знаят,че фронта вече е на 300 км от тях.
18
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и после хленчат като бебета някой да ги спаси от подземията... Героизъм по украински.
17
3
 
39
 
! Отговори
балък преди 2 години
E, вече няма да има полк "Азов"!
16
17
 
4
 
! Отговори
variola преди 2 години
Всичко е истина, браво на нашите журналисти публикуващи тази статия ! Повдигат дyха на хората !
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този проблем много бързо може да бъде решен,като се започне наводняване на тунелите.Така всичко живо ще излезе от там в едно с големите плъхове.И всичко ще утихне за два дни.Проблема са лабораторните мишки,които били използвани за експеримрнти с химическо,бактериално и биологично оръжие.Но пък "специалистите"които ще"изплуват" от там ще запеят"Катюша"след операцията.Та струва си да се помисли и по този повод да се пробва и отработи метода.Дава резултат без никакви жертви и от двете страни.Хумано
14
5
 
28
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Заедно с цивилните от Одеса ли? Руснаците ТРЯБВА ВЕДНАГА да пуснат още един бункер бъстър и после с вакуумни бомби да ги ликвидират ДО ЕДИН!