Северна Корея може да помогне на Путин за Донбас

Пхенян има възможност да помогне за възстановяване на инфраструктурата в града
19 юли 2022 23:30, Йоана Цонева
183
Северна Корея може да помогне на Путин за Донбас
Снимка: БГНЕС

Северна Корея може да изпрати свои работници в контролираните от Русия територии в Източна Украйна, според руския посланик в Пхенян. По думите му този ход би представлявал предизвикателство пред международните санкции, наложени на страната заради програмата й за ядрени оръжия, пише в свой материал на The Guardian.

Руският посланик Александър Мацегора вижда "много възможности" за икономическо сътрудничество между Северна Корея и сепаратистките Донецка и Луганска републики, въпреки санкциите на ООН. Мацегора смята, че севернокорейските работници могат да се окажат от голяма полза за възстановяването на разрушената от войната инфраструктура в самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР.

"Първо, висококвалифицираните, трудолюбиви и готови да работят в най-трудни условия корейски строители ще бъдат от много сериозна помощ при решаването на задачите по възстановяване на разрушените <...> социални, инфраструктурни и индустриални обекти“, казва посланикът в интервю за "Известия".

Според него севернокорейците могат да бъдат много полезни във всички предприятия на черната и цветната металургия, транспортното машиностроене и електроенергетиката. "Корейските партньори проявяват голям интерес към произвежданите в Донбас резервни части и агрегати и към обновяване на производствената си база", добавя посланикът.

Коментарите на Мацегора идват дни след като Северна Корея официално призна двете сепаратистки републики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
11
 
30
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
...........висококвалифицираните, трудолюбиви и готови да работят в най-трудни условия корейски строители ще бъдат от много сериозна помощ при решаването на задачите по възстановяване на разрушените <...> социални, инфраструктурни и индустриални обекти............ Хахаххааахахаааааа, и надзирател с камшик ще имат :)))))))))))))))))))
90
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хубаво, да минат и в България, да оправят пътищата. Няма такива дупки, такива неравности по пътя. И в Северна Корея пътищата са по-хубави сигурно.
89
8
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Вадя огроменКур осем сантиметра, Путин пъшка но не пуска мъзга и тогава вадя тайното топ сикрет оръжие 32 сантиметрова Кричимска краставица. Дълбок анализ и. Украйна е свободна
88
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДВАМА САМОДРЪЖЦИ...СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ ИЗПРАТЯТ ОБИТАТЕЛИТЕ НА НЯКОЙ ТРУДОВ ЛАГЕР.
87
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакват Северна Корея да съгради отново това, което рашистите унищожиха?! Щеше да е смешно ако не беше такава трагедията. Отврат!
86
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 131 от славянин "Аз наистина не ти бях чел .... " Ето за това ти вярвам. Ти не четеш, ти пишеш. Като всички зомбита на руснаците, защото вашата задача не е да четете, проумявате, анализирате и осмисляте, а да се придържате към опорките и да не си задавате въпроси, щото току виж сте се разколебали, ако НАИСТИНА прочетете аргументите, на вашите драсканици. От 3 часа ! ращитаваш руския нацистки режим за зверствата и военните престъпления, кояито извършва в момента в Украйна. Това казва ВСИЧКО!
85
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
131 от славянин Всъщност Бандера никога не е "избивал жени, деца, старци". Даже и известните погроми, с които е свързана неговата организация не са били срещу "жени, деца и старци", а самия той дори не е бил физически участник в тях, заради това историците говорят за "моралната" му отговорност, но ти откъде да ги знаеш тези неща? Човек, който току що се е опитал да отхвърли вината на СССР за убийството на 6 милиона украинци с глад от Сталин, защото не бил руснак и грузинец, говори за "психари"!
84
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 128 от славянин Съветите на руски слуга да "мисля адекватно", при положение, че се е провалил във ВСЕКИ аргумент, който се е опитал да направи, съдържащи тотален провал в дефиниции, значения, историческо експозе и фактология, показва, че такива като теб нямате никакаква собствена идентичност и всичко се пречупва през фейковете на господарите ви в Русия. Вие БУКВАЛНО нямате връзка с реалността.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 126 от славянин В пост 120 беше написано това, което трябваше да прочетеш, за да си спестиш глупостите в този пост, които си написал, но или не си го прочел, или си го прочел, но не си го разбрал, или си го прочел, разбрал, и просто тоталното ти подчинение на руснаците не ти дава възможност да реагираш по някакъв друг начин. Което и да е, си е твой проблем.
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 124 от славянин Изпадна в задънена улица с Украйна и реши да "разшириш репертоара" с други провали на руската пропаганда ли? Като ти гледам изложението, лесно ще те сгъна, ако реша, но мисля, че за днес ти стига толкова. Тази вечер ще те оставя да си мислиш до какво дъно си стигнал, за да защитаваш СТАЛИН и да защитаваш СССР избил без война, 6 милиона украинци с глад в рамките на няколко години. Това ти е домашното за тази вечер: да мислиш за това какво си казал по тази тема.
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 121 от славянин Нещата са излезли извън контрол при теб. СССР не бил виновен за зверствата на Сталин в Украйна, защото Сталин не бил руснак, а грузинец! Ти четеш ли си драсканиците, другарю?
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 115 от славянин Защо ли не съм учуден, че ми цитираш класическа западна марионетка на Кървавия сатрап. Кой е следващия? Пол-Крейг Робъртс? Марин Льо Пен?
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 115 от славянин Думите си имат значения. Това, че не ги знаеш и ги бъркаш, и придаваш на едни думи значенията на други, си е твой проблем свързан с липсата ти на грамотност. Тук няма никаква интерпретация. Провали се с думичките и започва да се опитваш да се оправдаваш с интепретации, за които разбира си също толкова бос колкото и с думичките. Другия път когато се опиташ да спориш, поне се ограмоти за това какви са ти аргументите и на какво са базирани.
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 113 от славянин "Отделно че самият Сталин не е бил руснак" Пълна гнус. Сталин е действал от името на, и с помощта на съветската държава с цялата й мощ. Няма такова нещо като "Сталин не е бил руснак", защото това няма значение за това: холдомора е бил организиран от държавата СССР начело сус Сталин. Само циничен морален инвалид може да каже, че убийство с глад на 6 МИЛИОНА човека не може да тласне някой, борещ се за народа си, да си сътрудничи със ВСЕКИ, който ще спре това ЗЛО.
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 113 от славянин Бандера е правил всичко, което е трябвало за да има Украйна. Не е различен от Левски, който е действал безскрупулно както спрямо българи, така и спрямо турци, арменци и изобщо всеки, който му е пречел в борбата му за българска независимост. А това, че се е радикализирал, съвпада с украинската националистическа борба. Неслучайно е участвал и в борбата срещу поляците, които по това време са окупирали западаната част на сегашна Украйна.
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Китаец "По-добре кЕтайци, че поне щатите са ги култивирали малко и имат тук-там някое техническо образУвание." ---- те това китайците само чакат.. някой да ги "покани" да "инвестират" в инфраструктура... а в ЛНР и ДНР бая ресурси има за освояване, такова де - има поле за инвестиции. Не ги знам китайците как строят в чужбина, но в китай строителството им е под всякаква критика.. даже си имат наименование - "тофу сгради"/"tofu buildings"
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 109 от славянин "умата, която Обама използва беше ''изключителна'', не ''уникална''," Слабак. Изключителна и уникална са СИНОНИМИ и нито една от тях не означава "превъзхождаща"
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 107 от славянин "Бандера и аверите му са били съюзници на хитлеристите и последните даже са се отвращавали от садизма им спрямо всички неукраинци - руснаци, евреи, поляци и прочее!" Абсолютна гнус си. Знаеш ли откъде се е пръкнало движението на Бандера и защо е станал радикален? Заради зверствата на Сталин в Украйна, при които 6 МИЛОНА украинци умират ОТ ГЛАД. Колко е бил "нацист" се вижда от това, че е бил затворен от Гестапо в концентрационния лагер Заксенхаузен.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 107 от славянин "Бандера беше обявен за национален герой от президента Юшченко през 2004-та година, в няколко града му направиха и паметници, нагло манипулаторче!" Значи, ... според тази доктрина, всички украинци са фашисти, нали така? Та, какво разправяше за руснаците, които щели да трепят "само бандеровците"? Бавно и неусетно се придвижваш към нацисткия режим с нацистките ценности а тотално изтребелние и подчинение на украинците, нали нацистче?