Украинското знаме отново бе развято над Херсон

Снимка бе публикувана от помощник на президента Зеленски
5 сеп 2022 09:07, Нели Христова
293
Украинското знаме отново бе развято над Херсон
Снимка: Facebook

Високопоставен помощник на украинския президент Володимир Зеленски публикува снимка на украински войници, издигащи знамето на страната над селище, което според него се намира в южната Херсонска област, към която е насочена украинската контраофанзива, съобщава БТА Ройтерс.

Още по темата

"Херсонска област. Украйна. Днес", пише Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската канцелария в пост във Фейсбук, показващ трима войници на покриви, като един от тях издига украинското знаме.

Ако селището е превзето, това би било значителна териториална придобивка в контраофанзивата, която започна миналата седмица и е насочена към южната част на страната, предаде БТА.

Херсонска област, която беше завзета от руските сили в началото на конфликта, е важен обект на украинската контраофанзива. Херсон се намира на север от полуостров Крим, който Москва анексира през февруари и март 2014 г., припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
10
 
24
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Някой украинофил е пуснал бота да цъка плюсове и минуси. Ама фактите са си факти. И не се определят от броя плюсове или минуси. Истината е, че "контранастъплението" на Украйна претърпя пълен крах с хиляди жертви и не са завзели абсолютно нищо. Въпросното село снощи се върна под контрол на Русия.
156
7
 
32
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
Развял знаме над една селска къща. Изобщо не са припарили укронацистите до Херсон.
155
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато нямаш пари за сериозни журналисти и оставиш нещата на стажанти средна ръка. Се пишат такива статии
154
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е някакво село, където укрите боцнали знамето, след което били смляни от руснаците. Ама сигурно е успех, знам ли...
153
20
 
35
 
! Отговори
асдаа преди 1 година
Стига сте лъгали. Става дума за селцето Високополе (4-5 000 население) което е на 120км от Херсон. На окраинците развяването на знамето им струваше 2600 мъртви галоша.
152
27
 
29
 
! Отговори
Кимо преди 1 година
Браво на Украйна!
151
31
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че е интернета, та украинците да спечелят нещо, че иначе въпреки огромната помощ от НАТО, до тук само губят територии
150
23
 
15
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Русия губи, Западна Европа губи, печелят САЩ и Китай. Реално САЩ никога не са имали война на тяхна територия, нямат загуби които да трябва да се възстановяват. Един пърл харпър и за тях това е края на света, ако имаше реални бойни действоя както в европа през 1вата или 2рата световни войни щеше да е на същото положение, но там не позволиха да има 2ра държава.
149
28
 
15
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Снимката е от освободеното село Високополе, до Херсон има още време - три-четири седмици.
148
29
 
30
 
! Отговори
nino преди 1 година
Тъпо заглавие.Днес,съвсем откачихте с пекламата на нацисткия по същност режим.Какъв Херсон,навлезли на 5 км в сивата зона и победа.Малко по обективно,избити хиляди украински войници заради един самовлюбен циркаджия.
147
25
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 170 Мачкай Вова!! Какво да мачка,той в такава каша затъна в Украйна? "Непобедимата" руска армия се оказа въздух под налягане,а фашистите са май в Русия!
146
29
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха.. както на змийния остров снимаха се и избягоха от там! На фона на колосалните загуби на човешки загуби и техника в това безумно контранаступление в Херсонска, поне нещо трябва да покажат като успех, каквото и да е !
145
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешници,като Главния клоун...
144
12
 
20
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Оттам за два часа с автомобил се стига до Херсон,ако пътят е още асфалтиран и ако имат автобуси които да ги превозят и не ги спират за проверка ще забият знаме и над Херсон.
143
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак компоти, а не компютри...
142
27
 
40
 
! Отговори
Завод преди 1 година
Украинската армия напредва. За няколко дни превзеха селото, а за 3 месеца рашистите едва успяха да победят един завод. Слава Украине!
141
27
 
37
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Мачкайте рашистите до дупка. Тяхната история приключи. Сега Путин ще зарази с холера и чума цяла Рассия, за да обвини за това САЩ и ЕС.
140
30
 
27
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Красивото *** се развихря отново! Моме, между Херсон(град) и Херсонска област като понятия има гооооляма разлика. Ама нищо, нали си поне красива.
139
26
 
29
 
! Отговори
Dodo преди 1 година
Скоро ще се издигне и над Херсон, така както украински войници издигнаха знамето в Берлин през ВСВ.
138
28
 
21
 
! Отговори
ПЕШО преди 1 година
До АнонименГЛЕДАИТЕ ГНУСНИ ИНСИНУАЦИИ.ЗНАМЕТО СЕ ИЗДИГА НАД НЯКАКВО СЕЛО В ХЕРСОНСКА ОБЛАСТ, А СЕ ПИШЕ НАД ХЕРСОН.ВЪРВИ ИМ ВЯРВЙ НА ИНФОРМАЦИЯТА.