Експлозии в Киев, дронове камикадзе са ударили жилищни сгради

Тежки боеве се водят около два града в Донбас
Обновена: 17 окт 2022 08:32 | 17 окт 2022 08:25, Елка Василева
322
Експлозии в Киев, дронове камикадзе са ударили жилищни сгради
Снимка: архив, БГНЕС

Няколко експлозии се чуха тази сутрин в украинската столица, точно една седмица след руските удари по Киев, съобщиха журналисти на Франс прес.

Три последователни експлозии се чуха около 6:35 ч., 6:45 ч. и 6:58 ч. Сирените за въздушна тревога се включиха малко преди първата експлозия.

Още по темата

Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че са пострадали няколко жилищни сгради и на място вече има спасителни екипи.

Експлозиите са станали в централния Шевченски район на украинската столица. Шевченковски район е оживена част на Киев с много университети, студентски кафенета и ресторанти. Той пострада от няколко експлозии и миналия понеделник, когато Русия нареди извършването на най-голямата въздушна офанзива срещу украински градове, в отговор на взрив на мост, свързващ Русия с полуостров Крим.

Андрий Ермак – началник на президентската канцелария, каза, че днешните атаки са били извършени с т. нар. дронове самоубийци.

„Руснаците си мислят, че това ще им помогне, но подобни действия представляват просто техните конвулсии“, написа Ермак в „Телеграм“.

Миналия понеделник руски бомбардировки с мащаб, какъвто не беше регистриран от месеци, удариха Киев и други градове в Украйна, отнемайки живота на поне 19 души, а ранените бяха 105. На следващия ден Русия, която напоследък търпи многобройни военни неуспехи, продължи бомбардировките, но с по-малък мащаб, и порази намиращи се далеч от фронта енергийни съоръжения в Западна Украйна.

Ударите бяха нанесени в отговор на експлозия, която разруши частично руския мост в Крим, който е от голямо стратегическо значение, посочва АФП, цитирана от БТА.

Миналия петък руският президент Владимир Путин изрази задоволство от тази масирани удари и каза, че нови подобни бомбардировки по украински градове „за момента“ не са необходими.

Тежки боеве се водят около градовете Соледар и Бахмут, в Донбас, съобщи междувременно президентът Володимир Зеленски във вечерното си обръщение, съобщи Ройтерс.

"Ключовите горещи точки в Донбас са Соледар и Бахмут", заяви Зеленски в нощното си видеообръщение. "Там се водят много тежки битки".

Град Бахмут е следващата цел на руските въоръжени сили в бавното им настъпление през района на Донецк, след като превзеха ключовите индустриални градове Лисичанск и Северодонец през юни и юли. Соледар се намира точно на север от Бахмут.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците бомбардират жилищни блокове през нощта, докато хората спят. За да убият повече хора.
160
11
 
5
 
! Отговори
Драги Русофиле преди 1 година
До Анонимен 189 Абе ид...от. Моста е на територията на Крим. А Крим е УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ окупирана от Раша. Моста е стратегическа цел а не е жилищна сграда. Разлика правиш ли ? И кои са дрогираните точно???? Ти виждал ли си руската армия от какви утр..епки е съставена?????????
159
8
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Една нормална сутрин за путл.ер - става, убива малко цивилни , преди кафето, лек обяд.След това пак
158
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тоталитарните държави личната свобода практически я няма. Русия на Путин е тоталитарна държава. И целта на Путин е да направи от Украйна държава, която да е като Русия в момента. Да се сложи марионетно правителство и личните свободи да изчезнат. Украинците много добре знаят това и затова така ожесточено се сражават за свободата си.
157
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно кой бонбардира Киев с дронове камикадзета след като Русия не разполага с такива. Опа трети съвсем неочакван играч в играта.
156
7
 
7
 
! Отговори
Руския фашизъм преди 1 година
на Путин скоро ще приключи. 22г управлява Раша благодарение на олигарсите и зверската пропаганда но тази война дойде в повече. Колкото и да са ти промили мозъка когато сина ти се върне в ковчег от фронта ще ти светне че нещо не е у ред.
155
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БЕЗумие Ами те що взривиха моста и се дрогират до състояние на зомбита. Ами що 8 години убиваха руски жени деца и възрастни с непрестанни бомбандировки. ВъZмеZдието рано или късно идва, под една или друга форма!
154
4
 
5
 
! Отговори
БЕЗумие преди 1 година
До Анонимен 183Абе ид..от.... Руските фашисти освен да убиват цивилни друго не правят. Ти кьорав ли си? Всеки ден пускат ракети по жилищни сгради и болници.
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен181 "Русофилът всичко знае...." Ами добре, живей си с илиюзиите и заблудите в твоя измислен от еврогeй0вете и краварите свят и изявява русофобията си докато не попеднеш в сградата на 4-ти километър, като опасен за себе си и околните фоб.
152
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 183 Руснаците не атакуват те губят тая мpъсна война.
151
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой до пълното унищожение на укродебилите
150
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците атакуват, когато предприятията НЕ работят. Затова е или през нощта, или сутринта. Целта никога не са били хората. Затова не наричат военните действия война.
149
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 178 Може и да знаят на господарите не им разрешават. Същото е и с тролцентчиците тука във форума, които до последно ще защитават един фашистки режим в Украйна, само защото менторите им плащат все още по един цент за коментар!
148
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До моща на Русия Русофилът всичко знае. Посейдон няма в реалния свят. Преди войната първият Посейдон трябваше да е готов в 2028 година, а след тази война никога няма да бъде готов. Това обаче по никакъв начин не пречи на русофила да знае че вълната ще е 500 метра. Цялата тази история е съшита с бели конци. Земетресението във Фукошима освободи енергия равна на 10 хиляди атомни бомби с мощта на Хирошима, а вълната която предизвика беше едва 10 метра
147
1
 
1
 
! Отговори
обективен преди 1 година
До До моща на Русия 455m не 500 дано никога няма воина с ядрено оръжие тогава няма да има зна4ение на коя страна си !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РАША Тези фантазии всяка вечер ли си ги повтаряш преди да заспиш с надеждата, че поне в сънищата ти да могат да се случат???
145
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех,*** кудкудякащи.Само до вашите уши ли не достигат новините,че руснаците започнаха да млатят укрофашагите като маче у дерек навсякъде по фронтовата линия.Укрите панически се изнасят от новите руски територии,а загубите им са колосални.
144
9
 
8
 
! Отговори
РАША преди 1 година
за НИЩО не става. Могат само да бомбардират жилищни блокове и да убиват цивилни. Вече 7 месеца не могат да превземат 20% от Украйна. Танковете им станаха на парчета, кораба им потъна, оръженйните им депа леко гръмнаха... СЛАВА на смелия украински народ че се опълчи на смахнатия диктатор. Много скоро цяла Украйна ще е свободна а Вова ще бъде обесен от гладните руснаци.
143
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръсни атаки са това. Да бомбиш нощно време по гражданска инфраструктура, жилищни сгради, електро и топло инсталации. Няма спор, насяване на терор. Руснаците това могат да измислят, само това разбират. Терор, както за врага, така и за собствения им терор. Руснаците много искат да притежават и развиват технологията и икономиката на Запада, но пропускат най-важното, което ги прави възможни: върховенство на закона, частна собственост, лична свобода. Гадни хора са си.
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До до до моща....Той Байдън и краварите са се изплашили и затова предупреждават за превантивен и светкавичен удар. Аз само казвам какви събития са се развили по него време и какво е торпедото Посейдон, наричано ощи денят на страшният съд.