Над 30 руски ракети и дронове свалени от украинската ПВО

Няколко украински дрона са били свалени край руския град Курск
2 юни 2023 08:28, Елка Василева
98
Над 30 руски ракети и дронове свалени от украинската ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Въздушна тревога беше обявена тази нощ на територията на цяла Украйна. Официални лица в столицата Киев заявиха, че противовъздушната отбрана е свалила повече от 30 ракети и дронове, изстреляни от Русия.

Киевските военни власти написаха в Телеграм, че Русия е изстреляла едновременно дронове и крилати ракети, предаде БНР.

Кметът на столицата Виталий Кличко, който по-рано съобщи за две отделни вълни от атаки, съобщи, че не е имало обаждания до спасителни служби.

Още по темата
Русия потвърди официално, че нейните военни са убили повече от 50 проукраински бойци при нападенията от украинска територия в граничната руска Белгородска област. Унищожени са били също така военно оборудване и бронирана техника, според официална информация от Москва.

Тази нощ няколко украински дрона са били свалени край руския град Курск. В местни канали в Телеграм малко преди това се появиха информации за взривове край железопътната линия и в района на близкото летище.

Междувременно в късното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски коментира смъртта на две жени и 9-годишно дете при руски обстрел в Киев. Те опитали да се скрият в бомбоубежище, но вратата била затворена.

Зеленски беше категоричен, че ако местните власти не изпълняват задълженията си за осигуряване достъп на хората до укритията, виновните трябва да бъдат привлечени под отговорност.

Украинският държавен глава коментира и срещата на Европейската политическа общност в Молдова с участието на над 40 европейски лидери, на която поиска от западните си съюзници яснота за бъдещето на страната му в НАТО и Европейския съюз.

"Готвим нови отбранителни решения за Украйна. Това се отнася и до противовъздушната отбрана, и до авиацията, и до нашето придвижване на терен. Подготвяме реално политическо съдържание за срещата на НАТО във Вилнюс, както и пакет от гаранции за сигурност за нашата страна по пътя ѝ към НАТО. Готвим среща на върха за постигане на мир на основата на украинската формула."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха преди 11 месеца
За сетен път се убеждавам, че коментарите са по-интересни от статията.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Миналата седмица Буданов е отишъл на среща със Залужни. Подготвят контранастълението.
31
6
 
1
 
! Отговори
Цирк дьо Кремл преди 11 месеца
Нали чебурашките унищожиха целият взвод на "Свободна Русия", сега пак ли го унищожават целия за втори път?
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Май вместо украинска има чеченска офанзива в Донецка област.По всичко личи че след пандизчиите от Вагнер сега Вовата е решил да пусне и чеченските чакали.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Типично по евроатлантически, новините се представят объркващо. Руски ракети свалени от украинското ПВО, а подзагланието е - украински дронове свалени край Куск. Информацията се слива и се поднася объркващо, за да не се разбира какво се казва.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А чеченците ударно напредват в Донбас.От Чечня постоянно простигат войски и се готви нещо страшно.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Истината е съвсем друга, но тук не можете да я прочетете. Търсете информация в други сайтове. Тази нощ укронацистите са били попилени в техническо отношение, включително и с десетки жертви.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
" ... какво ще остане от ЕС, ако руснаците победа.. примерно. Ще настане постоянен терор от простаци" --------------------------------------------------------------------------------------- Може би няма да остане нищо от Четвъртия Райх, от гендъризма? Определено пeepacитe наричат нормалните хора прocтaци и се страхуват от терор от страна на нормалните хора.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
фейк.бг забравихте да напишете че путин има рак, ракетите на русия свършват и че един мармот завива шоколада в станиол.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Писна ми от глупости от тоя платен сайт.
23
2
 
16
 
! Отговори
ДЪЛБОКО НЕВИЖДАЩ преди 11 месеца
Колко е тежко да бъдеш роб на ЕВРОАТЛАНТИЗМА.Да можеш да си купиш ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА СЪВЕСТТА и да имаш мечта да превърнеш света в ДЖЕНДЪРСКА клоака .. От третия ден на войната ЕС и НАТО са вкарани в капан от ,който ще излязат на парчета.Следващата 2024г година ще си отидат и ФОН ДЕР ЛЮГЕН и БАЙДЪН и вси ЕВРОАТЛАНТИЦИ ще се отрекат от тях!
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И тази нощ сирените за атака от въздуха виеха над територията на цяла Украйна. Киевският бендеро-нацистки режим не може да стартира контраофанзивата, тъй като разбира, че това ще бъде суицидален опит.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 31 Така щото се оляхте с украинската простотия и тя и има обратен ефект.
20
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е такива дупки трябва да има и на червения площад.
19
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До26 . За мен това не е радост , че руския "кинжал" бил непобедим . И какво ще остане от ЕС ако руснаците победа.. примерно. Ще настане постоянен терор от простаци .
18
1
 
15
 
! Отговори
ПорЦелан преди 11 месеца
Когато удариха първият Пейтриът, писаха че бил получил незначителни повреди и бил веднага ремонтиран. В същото време Райтеон публикува съобщение че компанията ще компенсира семействата на служителите загинали в Киев. Питам се от какво са умрели? От препиване с Перцовка, с Хреновуха, от страх, от Кинжал ...
17
7
 
19
 
! Отговори
99 преди 11 месеца
22, 100 зенитни управляеми PAC-3 са за три залпа, но "Кинжал" не е въображаем. От видеото на 16 май ясно се вижда, че ЗРК MIM-104F Patriot изстрелва 32 броя PAC-3 в едно направление, по една цел. Тази цел бе руският "Кинжал". На 16 май станахме свидетели на пряк дуел, в който руският "Кинжал" победи и ликвидира ЗРК MIM-104F Patriot.
16
2
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Те тоя ракети сигурно сега са въведени в базата данни, иначе са изстреляни преди година. Поради голямата бюрокрация, чак днес машинописката ги е въвела на дискета и разпратила на медиите, които отдавна не ползват дискети и се е наложило да импровизират. Същата работа, като починалите от Ковид в неделя.
15
1
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Хванахме ги пак в лъжа :) Русия няма ракети. Не продавайте на краставичар краставици, господа.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пишете направо, че и неизстрелянитв руски ракети и дронове са свалени! Защо си губите времето да изброявате!