Белият дом с нов пакет военна помощ за Украйна

Включва системи за ПВО, боеприпаси и друто военно оборудване
1 юни 2023 09:55, Елка Василева
65
Белият дом с нов пакет военна помощ за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Белият дом обяви поредния пакет военна помощ за Украйна на стойност 300 млн. долара, включващ системи за противовъздушна отбрана, боеприпаси и друго военно оборудване, предаде Ройтерс.

Още по темата
Това е 39-ото поред отдаване на военно оборудване от запасите на американското министерство на отбраната, съобщи Пентагонът. Пакетът включва системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът", противовъздушни системи "Стингър", боеприпаси за танкове и друго военно оборудване, обяви министерството.

Общо при управлението на президента Джо Байдън САЩ са предоставили на Украйна военна помощ за над 38,3 млрд. долара, включително няколко пакета на стойност повече от 37,6 млрд. долара от началото на руската инвазия през февруари 2022 г.

Правителството на САЩ не знае кой е отговорен за атаката с дронове срещу Москва тази седмица, каза говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

САЩ не разполагат "с точна информация, която да показва, кой е отговорен", каза говорителят и допълни, че Вашингтон не възнамерява да разследва случая.

Кърби добави, че инцидентът с американския разузнавателен самолет в Южнокитайско море показва необходимостта да се поддържа комуникация между Вашингтон и Пекин.

Правителството на САЩ "няма доказателства", че Тара Рийд, бивша сътрудничка на Байдън, която го обвинява в сексуално посегателство, е част от руска операция за влияние, каза още говорителят.

В отговор на журналистически въпрос за Рийд, която вчера поиска руско гражданство от президента Владимир Путин вчера по време на интервю, дадено в Москва, и чиито обвинения бяха отхвърлени от Байдън, Кърби каза: "Не съм видял никакви доказателства или улики за това".

"Бих оставал тази бъдеща руска гражданка сама да разкаже за своите намерения и мотивация", допълни говорителят.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Treasury Secretary Janet Yellen announced that the agency will start taking extraordinary measures now that the US has reached its $31.4 trillion debt limit. Това ясно ли ти е....америка е във Фалит, но никой не смее да си търси парите. Русия от години няма вуншен дълг дори е кредитор на САЩ - ЯСНО! Китай, Русия и Япония са най-големите кредитори! Това, че световният Хулиган е безпаричен, но евромижитурките ги е страх да си поискат златото и парите, не го прави богат!
51
6
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 10 месеца
Просия фалира 98ма година по външния си дълг деноминирам в рубли. Питай още какво не ти е ясно.
50
1
 
12
 
! Отговори
3 преди 10 месеца
До АнонименКак разбра, че Русия е Фалирала - няма дългове, бие Американските кратуни, търгува нормално с 80% от света /без Европа, Канада и САЩ, които не са СВЕТА). Америка има трилиони милиарди дълг, но никой от банановите републики не си търси парите за да не дойдат демократите с бомби! Америка вдига прага на дълга си всяка година с трилион и няма шанс някога да върне каквото и да било от него!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 52 Какъв учебник бе глупе-ндер я се поинтересувай малко пък после пиши.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само не разбрах за кои точно танкове са изпратили боеприпаси.За тия танкове сигурно със секретната броня,които от половин година не искат да ги изпратят в Украйна щото всички ще видят,какво представляват.Цялата им работа е такава едно голямо изхвърляне и говорене на глупости,ама срещу Ирак танковете им нямаше проблем да са със тая броня.
47
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи америка е фалирала без да е фалирала, а просия не е фалирала ама е фалирала. Напражо напиши един учебник по икономика и си сложи селфи с клоунско носле на корицата. Русофилската ти логика не работи в България, пробвай в С.Корея там може и да не ти се смеят.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Америка отдавна фалира с вуншен дълг от Трилионо милиарди долара, който се покачва с трилион и повече на година - и това при положение че краде ресурси от цял свят! Проблема е, че за да не фалира официално, краварите са готови да разпалят отново трета световна война ...стига тя да е в Европа, както два пъти до сега! А дебилините $врополитици им играят по свирката!
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
У Руската история не пише ли кога се разпадна СеСеСера и кога фалира Просия през 98ма?
44
2
 
9
 
! Отговори
други факти преди 10 месеца
До Факти - Нищо не е! Наглосаксите чакат над 200 години Русия да фалира и да се разпадне!
43
6
 
4
 
! Отговори
Факти преди 10 месеца
Товаришите чебурашки вече 101 години чакат америка да фалира и запада да се разпадне. Да не си държат дъха.
42
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Спрете да се гъбаркате с умко-красивите Мулти-културно ЛГБТ-ориентирани Евроатлантици - всеки знае, че бабите в киев замерят ракетите с буркани! Последната атака от 30 изстреляни ракети бабите са метнали 14 буркана с компот като са свалили 56 ракети. Това съобщи жената на Зеленски от плажа в тайланд по ББС!
41
4
 
10
 
! Отговори
комика просяк преди 10 месеца
сега бил в Молдавия на просия.
40
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
40 милярда от САЩ и 20 от ЕС и нищо. Гражданите на САЩ са по улиците спят в палатки и готвят на улицата. Защо тъй не знам.
39
3
 
10
 
! Отговори
Бай Кор преди 10 месеца
До DarkoАко има на кого да ги даваш ! Американски войник, няма да е съгласен да се бие за Украйна. А относно ВСВ, така Америка, си осигури да воюва само с Япония. С тези, т.н. помощи за СССР, ангажираха изцяло вниманието на Германия към руския фронт. Дори и след десанта в Нормандия, Вермахта и СС частите, са предприели контраофанзива и само лошото време е спомогнало да не разбият на пух и прах американските, канадските и английските армии. Има исторически факти за справки. Но сега е друго...
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разказвате бабини деветини. Нима е възможно пакет военна помощ на стойност $300 млн. да включва системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът", когато цената на една системи за противовъздушна отбрана ЗРК MIM-104F Patriot е $1,1 милиарда? Поредния пакет военна помощ за Украйна не съдържа системи за противовъздушна отбрана ЗРК MIM-104F Patriot, а включва управляеми зенитни ракети PAC-3 за ЗРК MIM-104F Patriot по $4 млн всяка. Само на 16 май укропите издумкаха 32 PAC-3 в безполезен дуел с "Кинжал".
37
5
 
7
 
! Отговори
Така е! преди 10 месеца
До Анонимен: руснаците са моралисти противопоставяйки се на убийствата всеки ден на цивилни в ВСИЧКИ градове в Украйна. не си затварят очите за определени региони като краварите! И не делят истината на части и не пропускат истината която не ги устройва.
36
9
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
50 МИЛИАРДА ЕВРО Е ОБЩАТА ВОЕННА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА ОТ ФАЩ, ЕС И НАТО ОТ НАЧАЛОТО НА СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ НА ***.
35
1
 
1
 
! Отговори
колега, преди 10 месеца
за чеченците - няма информация във достоверните руски блогери. Да не е информационна атака? (звучи приятно, но трябва да не сме лъжливи като краварите!)
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То 300милиона $ са 50 ракети на Пейтриъта бе хора,сиреч нищо не са им дали...
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие русоробите са страшни моралисти подкрепяйки убийствата всеки ден на цивилни в градовете в Украйна.