Зеленски за 50-те млрд. от ЕС: Сигнал към Москва и към САЩ

Залужни: Киев може да е принуден да адаптира военната си стратегия
2 фев 2024 08:33, Елка Василева
156
Зеленски за 50-те млрд. от ЕС: Сигнал към Москва и към САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Финансовата подкрепа на ЕС за Украйна е сигнал - както към Москва, така и към Съединените щати, заяви украинският президент Володимир Зеленски, малко след като 27-те страни-членки гласуваха единодушно отпускането на 50 млрд. евро помощ за Украйна през следващите 4 години.

Още по темата
"Благодарен съм на всяка една от 27-те страни-членки. Европа демонстрира единството, от което имаме нужда. Това е ясен сигнал към Москва, че Европа ще устои и няма да бъде пречупена от разрушителните акции, сътворени в Кремъл. Решението е също ясен сигнал отвъд океана, че Европа поема ангажименти, ангажименти за сигурността. В очакване сме на американските решения", заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в традиционното си видеобръщение.

Главнокомандващият на украинската армия Валерий Залужни обаче изрази опасения, че Киев може да е принуден да адаптира военната си стратегия поради намаляването на чуждестранната помощ. "Трябва да се борим с намаляването на военната подкрепа от страна на ключови съюзници, които се борят със собственото си политическо напрежение", казва Залужний в интервю за американски медии, предаде БНР.

Лидерите на ЕС преодоляха дългогодишната съпротива на Унгария и договориха поредния пакет от помощи за Украйна, но подкрепата на Вашингтон все още е под въпрос поради борбите в Конгреса.

Германският канцлер Олаф Шолц изрази задоволство от първоначалните реакции на други страни членки на ЕС по повод на неговата инициатива за по-големи оръжейни доставки за Украйна. "Трябва да стигнем сравнително рано тази година до заключението, че двустранната подкрепа за отбраната на Украйна също ще бъде засилена", каза германският канцлер. Германия е най-големият след Съединените щати доставчик на оръжие за Украйна, като през тази година в германския федерален бюджет са предвидени над 7 млрд. евро за оръжия за Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
20
 
! Отговори
Делата преди 3 месеца
Колко още млади украинци трябва да умрат за да се съхрани властта на този зелен дявол и менторите му в ЕС и САЩ? Тези пари са кървави пари и един ден ЕС ще съжалява. Тази война може да спре само за ден ако САЩ и ЕС позволят на Украйна или това което остана от нея да спре да избива народа си хвърляйки го в без мислена братоубийствена война.
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еми върви живей в Швейцария, може да хванеш и стотака.
91
2
 
14
 
! Отговори
Кръговрат преди 3 месеца
Тези 50 милиарда ще отидат на 80% в САЩ отново за закупуване на оръжия те са най голямият доставчик за Ус-райна . Всичко е разчетено 80% отиват в САЩ за въоръжение 10% отиват комисиони за мин председателите на страните от ЕС гласували ЗА и 10 % ще и плащат на хохлите песии и заплати като имате предвид че от 43 милионна уср-айна 23 милиона са в ЕС като бежанци на държавен фураж още 9 милиона избягаха в Русия а в *** са останали бабета с по 100 евро песии
90
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 93 преди 3 месеца
"А в този сайт има така наречени платени писачи." - - - Ти си знаеш най-добре колко те зацентват от Козяк да бришеш глупости. Дори истинските граждани на ЕС отдавна се обърнаха срещу шайката управленци от Брюксел, която видя сметката на Европа. Само вие, последните центаджии, продължавате да пишете смешки.
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя взе да става много нагъл
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези пари отиват кадето не трябва ,а не кадето трябва ,разбра ли точно какво ти говоря мозък .Ти като ги имаш давай 80% нямат ,да ги дават на зелето .
87
2
 
6
 
! Отговори
do 94 преди 3 месеца
,,Ние сме поне на 100 милярда Евро на плюс от ЕС" - Да се смееш ли, да плачеш ли? Откъде ви намират такива извлеци?
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какви сигнали може да подава кучето на САЩ - ЕС, освен да вие на умряло, зарязано от господаря си?
85
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски и укрите вече са ясни .Обаче Шолц и подобните му ще си получат майдан в собствените столици както са я подкарали.
84
6
 
1
 
! Отговори
BG преди 3 месеца
До АнонименДругото е да се радваме отново на руските порядки. Благодаря, това не иска всеки европеец.
83
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С този подарък за Зеленски всеки гражданин на ЕС, вкл. бебета, бедни, болни и бедстващи ще обеднее със 100 евро.
82
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората които нямаме кабелна телевизия нямаме сигнал на Бг он еър. Жестоко. Много жестоко. Точно към най бедната прослойка на общществото .
81
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това което Укрия сътвори и причини на ЕС е едно потресаващо дърпане към дъното и към нищото. Укрите са руснаци и само слепци с очи не виждат това. То е очевадно.
80
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всяка организация си има бюджет. Щом дават на Украйна 50 млрд. ще трябва да ги пренасочат от нещо друго и това ще е от субсидийте за земеделието , помощи, програми .... за сметка на страните членки. Френските, немските и белгийските фермери си стачкуват и оказват влияние, което означава, че няма да е от техния бюджет, но в България, Румъния, Унгария ... си траят и се сещате за чия сметка ще е . Честито да е.
79
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Укрите завлякоха европа на такова дъно на което ислямистите не могат да се премерят нито на йота.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Финансовата подкрепа на ЕС и ЕК е сигнал към гражданите на ЕС , но ако те не могат да го разчетат в ада ще горят защото това е много лош сигнал за тях самите. В очите мислите и решенията на ЕК няма мисъл за европейцитв.
77
1
 
13
 
! Отговори
Герен преди 3 месеца
НА ТОЯ РЕВЛЬО ЗЕЛЬО НЕ МУ СТИГАТ ПАРИТЕ 50 000 000 000 ИСКА ПРОСИ ОЩЕ.ТО НЕКА ДОЙДЕ ТРЪМП ЩЕ ВИДИ МЪНИ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.А ЕУТО СИ ВКАРА АВТОГОЛ.И СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ НЯМА ДА ГИ ДАДЪТ. КОЛКОТО ША ГИ ПУСНАТ У EU.
76
1
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 месеца
Алчен за пари Просяк... Половината от тези "помощи" вече пътуват към офшорните сметки на този "благодарен" за оказаната помоощ Клоун.... След две седмици ще пита за още . И вие искате Украйна да победи ? КАК ?
75
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ да си дава парите за укрите, нали претендират, че са световен господар, ама нема, европейците требва да им поемат ролята, че те отново се скриха зад некой ъгъл :)))
74
1
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
2025-та идват ефките, помнете ми думата. Ако не дойдат, руската Дума ще дойде.