Зеленски: Ситуацията е изключително трудна на някои точки на фронта

Руските сили се възползват от закъсняването на помощта за Украйна
20 фев 2024 08:50, Елка Василева
274
Зеленски: Ситуацията е изключително трудна на някои точки на фронта
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в ежедневното си видеообръщение, че ситуацията е изключително трудна на някои точки на фронта, предаде Франс  прес.

Според него украинската армия е изправена пред една изключително трудна ситуация пред руските сили, които се възползват от закъсненията на западните страни в доставката на военна помощ за Украйна.

Още по темата
"Ситуацията е изключително трудна в няколко точки на фронтовата линия, където руските сили са съсредоточили максимални резерви. Те се възползват от закъснението на помощта за Украйна“, заяви Зеленски и добави, че на украинските сили не достига артилерия и че те имат също нужда както от средства за противовъздушна отбрана за фронтовата линия, така и за оръжия с по-голям обсег.

Украинският президент каза, че Киев работи със своите партньори възможно най-усилено за подновяване и разширяване на подкрепата за Украйна, посочва агенция Укринформ.

Той благодари на своите сънародници, на украинските компании и на партньорите на Украйна, които вече са ангажирани с производство в страната на оръжия, артилерийски снаряди, дронове и системи за електронна борба.

 Руските сили преминават в настъпление в Източна и Южна Украйна и наскоро превзеха силно укрепения град Авдеевка в Донецка област, с което постигнаха първата си голяма победа след превземането на Бахмут през май 2023 г., посочва АФП.

Украинската армия заяви, че е изправена пред "масиран огън" от страна на руските сили, които предприемат офанзива в Запорожка област в южната част на страната.

Украинският командир Олександър Тарнавски заяви, че руските войски извършват множество атаки, особено край село Роботине - едно от малкото места, където Украйна е успяла да си възвърне позиции по време на контраофанзивата миналото лято.

Руската армия се опитва да напредва с "малки щурмови групи, подкрепяни от бронирани части", написа той в "Телеграм".

"Тези опити за настъпление бяха пресечени, а врагът беше ликвидиран в района на Роботине", заяви Тарнавски, който командва украинските сили в района.

Подобно на много други места в Източна Украйна, Роботине беше напълно изравнено със земята след месеци на артилерийски обстрел.

Руският президент Владимир Путин приветства превземането на Авдеевка като "важна победа" за неговите войски само няколко дни преди втората годишнина от началото на руската инвазия на 24 февруари, отбелязва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Не едно животно ФПВ дрона по принцип като дефиниция е Камикадзе. А далекобойните дрони разчитат максимално на ГПС системата на САЩ. А последната седмица в Израел(северния израел нито едно устройство не рабори РФ включи на пълна мощност РЕБ) нищо гражданско не лети както и самоделните дронове.
152
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Не едно животно Демилитаризация - върви с пълна пара. Само Ланцетите на Зала(концерн Калашников) и то само от обнародваните филмчета жънат по 200+ цели месечно и то какви цели. САУ, Самолети на летище, ЗРК комплекси. 2. ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА сега само бой по кртуните на Азов и сие
151
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо не смеете да влезете в Украйна да победите Русия на полето на боя, бе? Защо НАТО не смее? Защо НАТО се разшири с половин Европа, и какво от това, каква Финландия, каква Швеция бе, 1 трилион военен бюджет, Русия само 70 милиарда! Какво от това, като не смеете да влезете в Украйна. Путин ви направи разногледи, направо ви разпори европедеpacките rьзове.
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
укретата сдадоха фронта.... ===))) чака ги само бой по каските и пушечно месо... натувците няма ли се намесят да ги спасяват... Или страх мале страх...ей, натовци посрани!
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само един трррол е евроатлантическият парррцал. Пише истерично, по няколко пъти, за да прави вятър!
148
4
 
0
 
! Отговори
Не едно животно преди 2 месеца
До боби.само че Дроновете камикадзе ме съмнява че няма да летят връз танковете из Украйна а мисля че този път ще летят над москоу и питера.Др вариант е да си премести Путин танковете самичък пред Кремъл и тогава питера може и да излезе лееекинко по сух от Москов.Как мислиш възможно ли най сетне и руския народ да повярва в войната или пак ще е на мнение че се води толкова и единствено спец операция
147
0
 
0
 
! Отговори
Животните:) преди 2 месеца
През цялото време Ти си бил Вова.Па евала.Малко остана да повярвам че вс българи са станали руснаци тук на форума.С мен барабар.Уплаших се че съм сам вече брат в укр отбор но сега полицая всичкото.И кво казваш с 5-10 000 дрона в рояк няма плоблем.То и преди 2 год беше 3дневна спец операция а стана тя каквато стана
146
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Баби Относно Новичок и всички подобни отрови - НЕРВОПАРАЛИТИЧНИ те блокират действието на нервите и/или ГИ УБИВАТ и от това следва смърт. И едното и другото не може да се скрие.
145
0
 
0
 
! Отговори
Не едно животно преди 2 месеца
А!Бобиту.Ти ли си.Знам че си ти.По комент те познавам:)))кажи-кога ще обявява Путин победа.много още ли ще чакаме.Ти обаче ми кажи-не Аlex или пък някой от др артистични псевдоними:)
144
2
 
1
 
! Отговори
Не едно животно преди 2 месеца
Копейке нещо млъкна.Ето и доказателството че си една единствена копейчица.Пиша,пиша а теб те няма а в това време нито 1 от твоите ятаци нищо не казва и не пише-оти тъй,нъл бяхте много-гледайки моите и твоите лайкове до преди час два по над 10 лайка има,положителни,на твоите коментари,а сега тишинааа.Пучът да не започна :)))
143
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Баби След ФИАСКОТО в първите дни на СВО Путин каза и отряза. За превземането на едно селце ако е необходимо ще чакаме година и ще доставим 200 вагона с бомби и снаряди но няма да атакуваме безмислено. Ето Авдеевка 2 години дълбаха вкараха ВСУ в котел и ... победиха.
142
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Там ли си 90% от дроновете ще са ФПВ - тоест Камикадзе. Вчера гледах един обзор как РФ танкове оцеляват на бойното поле. В първия случай танка отстреля каквото имаше да отстрелва след това получи пряко попадение от страни нищо не е станало защото няма Боеприпаси - две уязвими точки остават - водача и двигателя. Във втория случай 6 дрона един след друг не уцелиха - РЕБ работеща на пълна мощност.
141
3
 
1
 
! Отговори
Баби преди 2 месеца
С кого се биете бре,та нали ,избихте и пленихте всички украинци при АвдИИвка.Даже и главите им изпозашихте.Според мен вече би трябвало да сте пред Киев,или него ще прескочат и направо газ на колелетата и към Лвов:)))кажи де-колко ще се наказване още?3 дена макс нъл.А между др.след 15 дни като изчезнат следите от новичока в Навални тогава ще го върнете на семейството.Нъл
140
1
 
1
 
! Отговори
До141 преди 2 месеца
Всяко правило имало изключения колега.Всяко.Този път,а и не само този,русия започна войната,но др ще я завърши защото който нож вади от нож умира.Ще поживеем,ще видим-нъл тъй матрйошке.Малко повечко ти пиша,но трябва да навакса че знаеш-временно нямах такава възможност:))) по обясними причини както се казва;) Я кажи-видели на Rybar.ru ваще как лежът в калта при АвдИИвка и колко са-като ние сме на вс километър,но в случая сте на всеки метър-и така до края на света.Оти тъй-нъл своите не брасаете
139
1
 
3
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Добрю ютро, Наркомане! Ситуацията на фроната е вече не само трудна, но и необратима! Сваляй "гащите" и мирувай, докато мине тайфуна по целия фронт, удържане няма.
138
0
 
0
 
! Отговори
С лайковете знаем преди 2 месеца
Че си номер 1.Да манипулиране,заплашвате,убивате,затривате и т.н тоже сте номер 1,но най добри сте в пиенето.Колко примитивно.Но ти си слагай минус чета и не се притеснявай-така си по достоверен за др а и както ти писах вече-един да не вярва-никой не вярва(дядо коледа)За това си шляпкай-забавляваш чудесно признавам
137
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще чакаме да дойдат.Подготвени чакат и на полската,латвийската,латвийската,норвежката,естонската и финландската граница последният руски сондата с колелото и байрака:))), вече 2 год а и повече,но го няма.колко още ще чакаме,колкото и рублата да затрие долара ли-50 год или повече
136
1
 
1
 
! Отговори
Не едно животно преди 2 месеца
До по долу.Блаженни са верующите защото тяхно е царството небесно-Библията
135
6
 
2
 
! Отговори
А и Дания преди 2 месеца
Дава цялата си артилерия на Украйна и АвдИИвка скоро пак ще е украинска,както и Крим, луганск и донесе,а вова ке увиснали на бесилото понеже съсипа руския народ а той не го заслужава
134
2
 
8
 
! Отговори
До Не едно животно преди 2 месеца
"Руснаците винаги идват за своето" - Бисмарк. "Русия не започва войни. Тя ги завършва"