Кметът на Киев Кличко към Германия: Дайте ни ракети с голям обсег

Исканите "Таурус" са високоточни, стигат до 500 км
22 фев 2024 15:05, Петър Бойчев
150
Кметът на Киев Кличко към Германия: Дайте ни ракети с голям обсег
Снимка БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че оценява досегашната германска военна помощ за Украйна, но каза, че вече е време канцлерът Олаф Шолц да изпрати на страната му ракети с голям обсег, предаде ДПА.

В интервю, което даде наскоро за германската новинарска агенция, Кличко каза, че "един от най-важните въпроси" за Украйна е дали Германия ще достави исканите крилати ракети "Таурус".

"Ние защитаваме страната си. И затова се нуждаем от "Таурус". Можем да ги използваме за унищожаване на руска военна логистика", обясни Кличко. Кметът на Киев добави, че в крайна сметка очаква положително решение от германското правителство.

През май миналата година Украйна поиска от властите в Берлин крилати ракети "Таурус", които са високоточни и имат обхват от 500 километра. Украинската армия иска да ги използва за удари срещу руски позиции и военни складове далеч зад фронтовата линия.

"Германия накрая се събуди и ни помага много", коментира Кличко отказите на Шолц по-рано да изпрати други мощни оръжия на страната му.

Германският канцлер обаче продължава да блокира доставките на ракети "Таурус" за Украйна, защото се опасява, че оръжието с големи възможности може да бъде използвано от украинските сили за нанасяне на удари по ключови руски цели и по този начин да ескалира напрежението между Берлин и Москва.

Виталий Кличко призова и останалите съюзници на Украйна да продължат да я подкрепят, предаде БТА. Бившият световен шампион по бокс определи задънената улица, в която попадна Конгресът в САЩ що се отнася до отпускането на нова военна помощ за Киев, като "огромна заплаха за демокрацията".

"Не трябва да губим. Защото в противен случай целият демократичен свят ще загуби", каза Кличко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До тука гусин фил на Биден!Русия може винаги да прати Посейдони,до която точка на света иска!Посраните наввсякъде по света Щати,бити в Сирия,Афганистан,Виетнам,Корея и в Усраина,имат пълното право да треперят!
86
1
 
25
 
! Отговори
Руя преди 2 месеца
Тоя изр...д от много блъскане в главата тотално е откачил.
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 76 Аз по-болен мозък от теб в този сайт не съм виждал. Значи братята Кличко са поръчали да убият боксьорът от ЮАР Сандърс, защото нокаутирал малкия Кличко??? Кой те изтърва от Карлуково ве, мен?
84
2
 
18
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
Дайте дайте дайте дайте дайте
83
6
 
34
 
! Отговори
стига бе преди 2 месеца
И какво ще направят с тях? Искат гъба над Киев ли? Не мога да ги разбера тия укрофашисти.
82
13
 
11
 
! Отговори
тука преди 2 месеца
Тук професорите ще пускат Посейдони към Ню Йорк. Първо Посейдон-а няма как да стигне до Ню Йорк. Второ такава атака няма да има. Само в Ню Йорк живеят над милион и половина руснаци. Нали на повечето деца от политическата върхушка в Русия децата им бачкат в Манхатан. САЩ са висока топка за Русия все още! Най-вече икономически, а и военно.
81
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до Генерал ХАЙМАРС -Да така е завчера 65 рашиста до Валноваха а днес 50 до Кринки с касетъчни бомби .
80
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Го им, когато пишеш "слава" на един МАСОВ УБИЕЦ, нормално е да ти пожелая да пyкнеш! Това не ме прави злобен и не знам какъв си, просто срещу терорист така се действа
79
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 77, най-големия майтап е когато копейка почне да размахва ядрени оръжия на хартия по форумите, но не и в реалния живот! Ами няма само Расиата ядрени оръжия, така че не може и да ги използва, защото резултатът няма да бъде победа за Расиа, а равен резултат! И то не просто равен, а 0:0 - пълно зануляване!
78
13
 
9
 
! Отговори
плашите гаргите преди 2 месеца
Докато САЩ държат Китай за топките Трета световна няма да има. Путин сам каза и ясно разбира, че война срещу цялото НАТО няма как Русия да спечели. Ще брани само територията на Русия ако я нападнат, но няма да тръгне напред и инч. Има 5 Велики сили, 3 от които са в НАТО. Русия и трябва другата Велика сила - Китай. Да, ама китайците нямат интерес от глобален конфликт. Първо защото държат доставките за двата основни богати пазара - САЩ и ЕС! За световна война на Русия и трябва още една Велика сила
77
6
 
23
 
! Отговори
Го им преди 2 месеца
Виждам колко много са озлобени и жлъчни поддръжниците на фащ и *** и разбирам че това са хора неуспели в живота аутсайдери реваншисти или дошли от село в града наскоро,слава на Путин и Русия
76
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 76 Приказваш пъъълни тъпотии. Та нали след като Кори Сандърс нокаутира Владимир Кличко на следващата година Виталий Кличко се би с Кори Сандърс с цел само отмъщение и го смля от бой??? Това беше една от най-великите гладиаторски битки в бокса Виталий Кличко- Кори Сандърс. И след като отмъсти за брат си защо им е на братята да искат Сандърс да умира ве, кравар? А?
75
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали искахте да бесите руснаци, а сега ревете?
74
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еми, често казано руснаците сами са си виновни. След такива изказвания този би трябвало да бъде убит. Така щяха да направят американците ако някой иска оръжия за да обстрелват американски военни бази и складове. Кличко се чуства недосегаем и затова иска още оръжие. Нито той, нито брат му ще бъдат мобилизирани в армията и ще загинат. Да не говорим, че двамата имат връзка с мафията - още си спомням как застреляха един боксьор от ЮАР, който нокаутира малкия Кличко.
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 68 Че за какво сме им ние въшкарниците на братушките? А, могат да ни бомбят от разстояние ако при такъв конфликт излитат от наши летища военни самолети да бомбардират Русия. Тука съм съгласен. Иначе не виждам друга причина
72
5
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
ей такива нахални просяци са тия!..дай, дай, дай...къде са ваште оръжия бе, калпазани - руснаците построиха и направиха всичко там, вий се обърнахте срещу тях! сега каквото сте дробили, туй ще сърбате!
71
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 62, aре бе копейко, нали все ни се заканвате как след Украйна, руските орди щели да нападнат Европа... Ама иначе американците не искали мир... Диктатора не спира никъде, докато не бъде спрян! За щастие уроците от 1939г. са научени, и номера ви няма да мине!
70
16
 
4
 
! Отговори
Чавдар войвода!!! преди 2 месеца
Да и пак да!Нека Света да загине,но един ррушняк жив да не остане!Нека всички да загинат,нека аз да ппукна,нека децата ми да иизгинат,нека внуците ми да уумрат,нека!Но и пак но!В този Апокалипсис ще бъдат уунищожени всички бблядьове ррушняшки,бре!Това е истинската цена за това щастие и тя си заслужава напълно!Какво тук значат някакви си 8 млрд.хора,след като няма да остане жива бблядь проклятая??!!!Ще остане само бункерния МЕГАиизрод ппуткин,но за около месец повече от останалите!Ммрете ррушняци
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Не е истина....щял да отблъсква...хаха я си виж БТРите
68
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Генерал ХАЙМАРС днес прие парада на две роти да Кринки и ги изпрати на вечна почивка .АМИН !! Много му харесва на Генерала да приветства строени кацапи .