Кметът на Киев Кличко към Германия: Дайте ни ракети с голям обсег

Исканите "Таурус" са високоточни, стигат до 500 км
22 фев 2024 15:05, Петър Бойчев
150
Кметът на Киев Кличко към Германия: Дайте ни ракети с голям обсег
Снимка БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че оценява досегашната германска военна помощ за Украйна, но каза, че вече е време канцлерът Олаф Шолц да изпрати на страната му ракети с голям обсег, предаде ДПА.

В интервю, което даде наскоро за германската новинарска агенция, Кличко каза, че "един от най-важните въпроси" за Украйна е дали Германия ще достави исканите крилати ракети "Таурус".

"Ние защитаваме страната си. И затова се нуждаем от "Таурус". Можем да ги използваме за унищожаване на руска военна логистика", обясни Кличко. Кметът на Киев добави, че в крайна сметка очаква положително решение от германското правителство.

През май миналата година Украйна поиска от властите в Берлин крилати ракети "Таурус", които са високоточни и имат обхват от 500 километра. Украинската армия иска да ги използва за удари срещу руски позиции и военни складове далеч зад фронтовата линия.

"Германия накрая се събуди и ни помага много", коментира Кличко отказите на Шолц по-рано да изпрати други мощни оръжия на страната му.

Германският канцлер обаче продължава да блокира доставките на ракети "Таурус" за Украйна, защото се опасява, че оръжието с големи възможности може да бъде използвано от украинските сили за нанасяне на удари по ключови руски цели и по този начин да ескалира напрежението между Берлин и Москва.

Виталий Кличко призова и останалите съюзници на Украйна да продължат да я подкрепят, предаде БТА. Бившият световен шампион по бокс определи задънената улица, в която попадна Конгресът в САЩ що се отнася до отпускането на нова военна помощ за Киев, като "огромна заплаха за демокрацията".

"Не трябва да губим. Защото в противен случай целият демократичен свят ще загуби", каза Кличко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
8
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
39,вероятно си наясно,че поради тази слабост на руския цар към Фридрих и върнатите на Прусия полски земи армията го сваля от трона и качва Екатерина,бивша пруска бедна благородничка,която праща мъжа си на заточение,по-късно построява и Одеса след поредния пердах над турците.
46
3
 
15
 
! Отговори
-- преди 2 месеца
Ракети искай от дъртия Джо оня ще се метне на една ракета и хоп в Киев.Тъй или иначе ,той не знай къде се намира .
45
3
 
19
 
! Отговори
aaaa преди 2 месеца
ми купете си?Или се научихте да просите и пари и оръжие.И всички ви били длъжни да ви подаряват!404 толкова пари потрошихте че цяла Европа не може да ви смогне на просията !
44
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малко работата прилича на Бате дай два лева жената болен децата и той .Тия уркопите са малко като мамуна с граната
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да им дадат защото при евентуално объркване на посоката, ракетата вместо в полша може да падне в Германия...
42
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви ракети бе, Бетеерите идааат!!!
41
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А не искате ли тия ракети да ви ги пъхнем отзадека, за още по-голям кеф?
40
18
 
3
 
! Отговори
Пешо войнолюбеца!!! преди 2 месеца
Ббой по ламаринените ррушняшки кофи дето се намират м/у раменете им!Ббой,ббой и пак ббой докато престанат да кънтят и почнат да дават "заето",бре!После ббой по даващите "заето" ррушняшки кофи докато почнат отново да кънтят,бре!После пак ббой по кофите им докато почнат отново да дават"заето"!После пак ббой,докато спрат да дават "заето" и бъдат ссплескани,бре!Е това ги чака бблядьовете ррушняшки след като смелите украинци получат Ф16 и далекобойните ракети!Ттрепи ррушняк-спасявай Света!Да,да и да!
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Немците са стиснати. Те едни джипки трябваше да дадат. И се оказа, че са дали някакви бракувани. Дори нашите бтр-и бяха в по-прилично състояние.
38
2
 
3
 
! Отговори
Кубрат Пулев преди 2 месеца
Продължаваме напред
37
6
 
21
 
! Отговори
ваксиниран веган преди 2 месеца
Сегашните ракети с по-малък обсег украинците ползват предимно да удрят цивилни в Белгород. Тези ракети са с обсег 500 км, а от украинската граница до Москва са 450 км. Ако тези *** пратят някоя ракета към Москва, това може да е последния ден за света, вкл. за вас и децата ви, бодряци победоносни. Викайте браво де.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лукчо, през март 1760 година руската армия за първи път влиза в Берлин, предвождана от съпруга на Екатерина Велика Пьотр, който е бил един от най-големите почитатели на Фридрих Втори Велики. Ирония на съдбата.
35
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди малко германския парламент гласува и с огромно мнозинство показа среден пръст на Кличко. Няма да получат германските ракети. Германците явно имат по-добра историческа памет от доста други пишман евроатлантици. Сега на хода е Тагаренко да видим какво още остана от арсенала на нашата армия което той да не е подарил на украинците..
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А вълнясали ракети с разширени вени не искаш ли..
33
6
 
2
 
! Отговори
До Лукчо преди 2 месеца
От къде знаеш?
32
4
 
9
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Първи март 1760 година руската армия за първи път влиза в Берлин след като е разфасовка прословутата пруска армия на Фридрих Втори Велики.И като и е харесала Европа повече от половин век я е обикаляла да налива руски акъл и особено много е налял на парижанките след битката на народите край Лайпциг октомври 1813 като март 1814 са поели конете си в Сена.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 39 Той добре че Пулев се би с малкия Кличко, щото този на снимката щеше да го прати в Орландовци с еднопосочен билет.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 29 Какво общо има Виталий Кличко с Пулев бе? Нашия се би с брат му. Докога ще има такива невежи като теб спрямо братята Кличко?
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече и космически кораби да ви дадат немогът да ви спрат от капитолация ! Гледайте само Русия да не изпрати ракети към Берлин че тогава ще суркате кълките по тревата от осиране
28
4
 
18
 
! Отговори
Км преди 2 месеца
После да няма квичене ако се появят ракети с обсег до Берлин.