Смъртта на принцеса Даяна - инцидент, а не заговор

Шофьорът й наистина е бил пиян и е загубил контрол над колата, показва нов доклад
10 дек 2006 13:07,
Смъртта на принцеса Даяна - инцидент, а не заговор
Новият доклад за смъртта на принцеса Даяна опроверга теориите за коспирация. Снимка: Корбис
Дългоочакван доклад за смъртта на принцеса Даяна при катастрофа в Париж потвърди заключението на френските власти, че става въпрос за инцидент и опроверга теориите за заговор, съобщи АФП.  

Според заключенията на доклада на лорд Джон Стивънс, бивш комисар в полицията, принцеса Даяна е загинала при пътен инцидент, след като шофьорът й загубил контрол над колата, тъй като карал пиян, стана ясно от информация, появила се в днес.

36-годишната Даяна, любовникът й Доди ал-Файед и техния шофьор Хенри Пол загинаха при катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. Бодигардът Тревър Рийс-Джоунс е оцелял.

След двегодишно разследване френските власти заключиха, че виновен за инцидента е бил Пол, който загубил контрол върху колата, тъй като карал твърде бързо под влияние на алкохол и предписани медикаменти.

ВВС съобщи в петък, че кръвните проби на Пол, взети веднага след смъртта му, наистина са негови и показват съдържание на алкохол три пъти над позволеното от френските закони.

Източник, близък до френските власти, е съобщил за ВВС, че ДНК-тестовете са правени във Франция през последната година, както и че ДНК-пробите на Пол съвпадат с тези на родителите му.

Това опровергава теориите за конспирация, според които кръвните проби на шофьора са били сменени, за да изглежда сякаш е бил пиян.

Собственикът на веригата магазини Harrods Мохамед ал-Файед дълго време твърдеше, че синът му и принцеса Даяна са били убити от британското разузнаване, за да не може бившата съпруга на британския престолонаследник принц Чарлс да се омъжи за мюсюлманин.

Според вестник The Observer докладът на лорд Стивънс ще разбие и теориите, че Даяна е била бременна и че е смятала да се омъжи за Доди ал-Файед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание