Един от всеки 3 млади германци симпатизира на крайно десни групировки

Проучването вече предизвика шок в Германия
24 мар 2009 22:23,
50
Един от всеки 3 млади германци симпатизира на крайно десни групировки
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Скорошно проучване в Германия показа, че расизмът и антисемитизмът у младите германци са нараснали драстично. При това не  става въпрос само за симпатизиране, а за присъединяването на младежите към крайно десни групировки, съобщава РФИ.

Един от всеки трима младежи смята, че в страната му има прекалено много чужденци.

Евреи, турци, хора, дошли от бившия Съветски съюз, цветнокожи – това е типът съседи, които младите германци биха искали да виждат възможно най-рядко.

Един от всеки седем младежи пък не се свени открито да признае, че е расист. Освен това 5% от момчетата и 2.5% от момичетата признават, че са членове на крайнодесни организации и движения.

Екстремно настроените младежи са много повече в южната и източна част на страната. Освен това колкото по-ниско е образованието им, толкова расизмът е по-голям.

Резултатите от проучване идват само дни след стрелбата в училище във Виненден , при която 17-годишният Тим Кречмер уби 15 души. Трагичният инцидент възроди дебата за влиянието на видеоигрите.

Министърът на вътрешните работи, който официално представи резултатите от проучването, заедно с експертите, които са го изготвили, заяви, че е особено притеснен от близостта на младежите с крайнодясната идеология.

Колкото до лидерите на турско-германската общност – те изразиха умерено учудване, споменавайки, че резултатите съвсем не са нещо ново и неизвестно за тях.

Те призоваха за вземането на спешни мерки, без обаче да уточняват какви. Лидерите на еврейската общност също обявиха, че са разтърсени от резултатите от това проучване, в което доста се говори и за антисемитизъм. Те обаче не искат краткосрочни мерки.

Синдикатите на германските ученици призоваха към по-активна борба срещу расизма, особено в училищата, където учат деца в неравностойно положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Малцинствата в Турция!
8
0
 
0
 
! Отговори
Расист преди 15 години
Това не са "Хитлеровски" идеи. Всеки нормален човек иска да живее в страната си без много чужденци и непроизвеждащи малцинства. Това някои наричат расизъм. Аз го наричам здрав смисъл. Хората които не са ходели на училище дълго време на са имали "щастието" мозъците да им се промият от лявото евреиско контролирано образование и затова те виждат нещата обективно.
7
0
 
0
 
! Отговори
Асан преди 15 години
Само да ви кажа, че в Германия има над 2 млн. турци. Да му мислят!!
6
0
 
0
 
! Отговори
A1 преди 15 години
Saluto, camerati!
5
0
 
0
 
! Отговори
ТРЕТИ ПОЛ!? преди 15 години
Докато някой ден не насметат *** и *** из лагерите...
4
0
 
0
 
! Отговори
Сатанаил преди 15 години
Що,кво се чудите? То и в България не е далече времето когато ще стане същото. Нека политическата върхушка да се коалира с турците,нека *** да им се дават помощи,нека не си плащат ,ток,вода,данъци....А българите си плащаме и какво излиза, че сме чужденци в собствената си държава!И нека си го кажем- и сега в България има етническо напрежение,и сега има омраза,но не я признаваме,затваряме си очите пред истината.
3
0
 
0
 
! Отговори
krotalka.blog.bg преди 15 години
Наистина популярноста им нараства, но не чак толкова.
2
0
 
0
 
! Отговори
Empire.blog.bg преди 15 години
Красота бих казал :) 75 години след смъртта на Фюрера неговите идеи и движение възкръсват за нов живот ! Какво по-велико може да се случи на света от това национал-социалистическото движение да бъде възродено и историческите несправедливости да бъдат поправени веднъж за винаги !? Нека се надяваме,че някъде по БЕЛИЯ свят умните хора ще победят и *** и всичката останала *** ще бъде натикана точно където и е мястото !
1
0
 
0
 
! Отговори
ooink преди 15 години
Добре дошли в реалния свят - там където ариеца се ядосва от това, че турчина му е заел работното място а поляка и чеха гледат в паничката също.Всично е добре и отдавна известно, беше въпрос на време да стане публична тази информация - истината боли и ще е много по-трудно да се достигне до хармонизиран европейски съюз отколкото са предполагали...