Не било сигурно дали Тим е предупредил за касапницата

Полицията се съмнява в достоверността на предупреждението за убийствата във Виненден
13 мар 2009 12:04,
16
Не било сигурно дали Тим е предупредил за касапницата
Цветя, свещи и бележки са оставени пред училището "Албъртвил". Снимка: БГНЕС

Германската полиция обяви, че предупреждението в интернет за предстоящата стрелба в град Виненден, за което се предполагаше, че е пуснато от убиеца, всъщност май не е от него, съобщи ВВС.

Първоначалната версия гласеше, че 17-годишният Тим Кречмер е публикувал предупреждението шест часа преди да убие хладнокръвно 15 души.  

Днес обаче полицията заяви, че има съмнения за произхода за написаното и вече е поискала достъп до сървърите на сайта в САЩ.

Според следователите компютърът на Кречмер не е използван за изпращане на въпросното съобщение.

Германският сайт, на който то е било публикувано, временно е недостъпен и на страницата му се зарежда единствено надписът: „Тук не е обявявано предстоящо масово убийство“.
 
На пресконференция в четвъртък вътрешният министър на провинция Баден-Вюртенберг прочете съобщението, за което се предполагаше, че е пуснато от Тим.
 
„До гуша ми дойде, писна ми от този безсмислен и монотонен живот. Винаги едно и също.

Хората ми се смеят. На никого не му пука за мен и никой не признава моя потенциал.

Страх ме е, имам оръжия и утре ще отида в бившето си училище и ще направя истинска касапница.

Слушайте новините, ще чуете моето име. Запомнете добре мястото – Виненден“.

Според министъра за наличието на това предупреждение станало ясно, след като момче, с което Тим си е чатил, видяло репортажа от Виненден и казало на баща си за разговора си с убиеца.

Младежът и Тим чатили в сайта и когато убиецът му написал въпросните изречения, момчето не го взело насериозно и отговорило с LOL (известно съкращение за „смея се силно“ – „laugh out loud“).

Вестник Bild днес излезе със статия, в която ученици разказват за преживения ужас и обясняват как Тим е влязъл три пъти в тяхната класна стая, крещейки „Още ли сте живи?“.

В училището е изграден център за оказване на психологическа помощ на оцелелите, но много от децата твърдят, че не са сигурни, че могат да продължат да учат там. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
БРАВО преди 15 години
БРАВО... супер, нека продължават и в Европа и в САЩ да избиват невинни деца ... щом конституцията позволява да притежаваш военен арсенал в къщата си (и най-вече автоматични и полуавтоматични оръжия). Нека НЕКА да умират все повече докато не се осетят ,че някой права и свободи вече са поостарели.
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да и после ще се окаже, че не той ги е гръмнал а те сами са се гръмнали....
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този номер 7 е някакъв сектант според мен. Всяко негово съобщение е все по-странно а блога му ме притеснява....
12
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тя немската полиция доста неща потули. Първо излезе новината, че полицията го е убила, после туриха цензура и се оказа, че се самоубил. Сега - пак вероятно за да не ги обвини някои в недостатъчна бдителност - не бил предупредил той. Еми сигурно някой друг ще да е бил.
11
1
 
0
 
! Отговори
IND преди 15 години
Баща му е за съд и за най-строго наказание. Той за мен е главният виновник, че оставя свободен достъп на синът си до целия арсенал от оръжия.
10
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този боен арсенал е била от колекцията на баща му!
9
1
 
0
 
! Отговори
Тодорова преди 15 години
Какви ти духове! Те децата не искат да стъпят там. Чудят се дали да не го преместят в друга сграда!
8
1
 
0
 
! Отговори
Тодорова преди 15 години
е имало закупени от бащата!!! собствени пневматични оръжия! Таткото се погрижил в мазата да направи частно стрелбище, за да се упражхйва чедото му. И като капак - оставил собствените си оръжия незаключени. Малкият каубой отдавна показвал агресивни наклонности и даже вече е стрелял по съученик. Бил УЖ под наблюдение от психолог. Съяествували са всички предпоставки за извършване на клането, но никой не го е взе на сериозно. Сега се питат всички дружно КАКВО СТАНА???
7
1
 
0
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 15 години
ще се появят духове в това училище
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не знам дали подсъзнателно , или умишлено , но все пак убиецът е търсил начин някой да го спре. Затова и е споделил с този свой приятел . Но и тук , като никой не му е обърнал внимание , е превъртял тотално . Понякога една дума може да предотврати подобни трагедии.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мислиш ли, че има някаква логика, ако момчето напише LOL (смея се силно) и в същото време каже на баща си?
4
1
 
0
 
! Отговори
viovioi.blog.bg преди 15 години
И фантазии на някой пъпчив тийнейджър предполагам. Защо не е споделил с баща си за това, ами постфактум??
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има полза от бягане ,от часовете!!!Едно момче от разстреляния клас същият ден решило да не ходи на училище и това го е спасило!!!
2
1
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 15 години
Практиката показва, че в повечето случай извършителите наистина предупреждават. Имало е случаи на ученици, които са знаели точно кога и къде ще има стрелба в училище (и са се наредили да гледат сеир).Аз мисля, че сайтът, но който е пуснато предупреждението, се опитва да се измъкне като се правят че нищо не знаят.
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
LOL LOL LOL