Сомалийските пирати получиха рекорден откуп

Освобождаването на 2 кораба им донесе "доход" от 12,3 млн. долара
Обновена: 7 ное 2010 07:51 | 6 ное 2010 23:49,
64
Сомалийските пирати получиха рекорден откуп
Снимка: БГНЕС

Освобождаването на два търговски кораба, заловени близо до бреговете на Сомалия, донесе на сомалийските пирати рекорден „доход“ от 12,3 милиона долара.

Пиратите получиха рекорден откуп от 9,5 милиона долара, за да освободят южнокорейския  нефтен танкер "Самхо Дрийм". 

Това стана няколко часа след освобождаването на сингапурския товарен кораб "Голдън Блесинг" за около 2,8 милиона долара.

За щастие няма пострадали в екипажите и на двата търговски кораба, отбелязва Би Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: откуп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
морски преди 13 години
щото дялът на руските кораби в целия трафик е нищожен.Въпросът не е чие е знамето на мачтата, а чие е производството на кораба - т.е. дали е помислено за помещение и оборудване за укриване. Ако не е... руснак, марсианец... все духаш супата.
57
0
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
Абе защо не нападат вече руски кораби,решението на целия проблем е всички кораби които минават от там да си слагат руското знаме на мачтата.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Америка не е перфектна,но означава прогрес!Всички ***,подкрепяни от руските търговци на оръжие рано или късно ще бъдат затрити от лицето на планетата!А защо толкова много защитавате талибаните просто не знам!Искате да живеете като в 9-ти век ли?Жените ви да носят забрадки,а дъщерите ви на 12 да се женят за 70 год.ходжи?????Аз не искам и за това винаги подкрепям САЩ.И споко,изобщо не се заблуждавам,че няма и задкулисна игра,но поне я играят западняци,а не мужици...
55
0
 
2
 
! Отговори
асдф преди 13 години
Веднага напусни сайта, загаси компютъра и отиди да си пишеш домашното по български език. СПЕШНО! Много знаете, не можете да четете и пишете, приличате на някакви уродчета и единствената дума, която знаете е "искам". Но иначе имате права, имате мнения, важни сте, можете много... без коментар, аз съм ЗА удължаването на зимната ваканция на 2 месеца, но през останалите 10 гърч за учениците! Молете се да не стана министър на образованието... това е... срам!
54
1
 
3
 
! Отговори
za 20 преди 13 години
Много си *** - преди 2 месеца американски военен кораб освободи пленен от пиратите кораб.........само, че в тоз червен сайт нито дума за това
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха кой вярва на тия ...че ще вземат толкова пачки ей-така,ясно е като бял ден че някой стои зад тях и над тях..защо Русия и САЩ си мълчат и не се намесват??????? сигорен съм че за 3 часа една от 2 страни ако се намесят няма и да има и помен от тия голтаци....НО има нещо нередно там...
52
1
 
2
 
! Отговори
оръжеен контрол преди 13 години
Ало, кьоравия, не съм говорил за обемите продажби, а НА КОГО се продава! Избърши цайсите и пробвай пак.Ама и чехите били също... веднага да натопи... рефлекса на гузния ***... по-нагли търговци на смърт от руснаците и българите няма!Само виж беззаконието и мизерията в България и Русия и сметни пък в безправна Африка какъв спектакъл на ужаса организират! Ужас за там и СРАМ за тука!
51
1
 
3
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Това е бизнес а не пирадство,защото ако има истенски пирати то тогава ще е световен проблем и добре знаем какво може да се случи на тези пирати.Но това сега ,че има пирати са празни приказки,но има хора които искат да излъжат уж че има пирати.Кой подържа тези пирати и толкова ли е трудно да се примахнат.Някой пичели от това кой...
50
0
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Предлагам, да мобилизираме матросите ,служили по Татово време, тъй като си разбираха от работата, да им дадем единствената ни подводница да си я стегнат и оборудват както те си знаят, както и няколко отписани от флота корабчета, и да ги пратим и те да пиратстват из залива.Я каква далаверка само?И никой нищо не ти прави?Даже предлагам да влязат в комбина с наши кораби-застраховат, плащат откуп, нарязват за скраб корабите и ги продават.Проблема е, че малко на боя не го докарваме на Сомалийци....
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Мда, това не е тероризъм, затова не са пратили армията да ги изрине! Ааа, забравих, в Сомалия няма нито нефт, нито наркотици! "Въпреки, че по принцип си прав, все пак ще ти припомня, че САЩ бяха в Сомалия. Стояха известно време с всичките им танкове и пехотинци, гонеха някакъв племенен вожд (не си спомням успяха ли да го хванат или убият) и охраната му, и видяха, че освен да започнат да колят и бесят мирно население, друго няма какво да правят (противника се криеше). Затова и си тръгнаха.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да не се решава този проблем си има логично обяснение-политиците имат далавера от тази работа...
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ех ,защо няма море у нашто село.всички ще станем пирати,по цял ден ще кибичим и ще чакаме извънредно големи кораби.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала ,сега е момента парите от данъци да ги вложим в няколко корабчета и да пратим хора да пиратстват. Може така и да позакърпим отънелия бюджет на държавата. Пък и гледам никой не ги закача сомалийците ,дано и с нас и така .
45
0
 
4
 
! Отговори
Църно сомалийче преди 13 години
Какво да ви кажа ... важното е да се въртят парите!!
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мда, това не е тероризъм, затова не са пратили армията да ги изрине! Ааа, забравих, в Сомалия няма нито нефт, нито наркотици!
43
0
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
А па че подадем документи за работа, като касиер при тия пирати, и после че духнем с парите ама нема да се приберем тук, щото нащи политици ще ми откраднат краденото
42
0
 
13
 
! Отговори
фотогеничен преди 13 години
Военните спътници явно не знаят къде е Сомалия или не разпознават черни маймуни на снимките.
41
0
 
12
 
! Отговори
луд преди 13 години
И сега пиратите с тези пари ще играят на фондовата борса. Ще бъдат колеги на други пирати.
40
0
 
10
 
! Отговори
Олигофрен преди 13 години
Хи-хи,как ще хванете Осамата, като не можете да хванете някакви "рафтъри"? Много хапчета съм изпил и знам - хапчетата не се дават да лекуват, те се дават далаверата да става.
39
0
 
8
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
За 12млн,да не споменавам 30млн долара, може да се сформира наемна група която да ги изтрие от картата.Майната му на международното право , но предпочитат да си плащат с пъти повече за корабите.Много логично,нали?