Най-малко 21 участници в протестите в Сирия са убити

Силите за сигурност са убили 6-ма в Хама, 15 - в Хомс
Обновена: 6 май 2011 20:18 | 6 май 2011 20:18,
2
Най-малко 21 участници в протестите в Сирия са убити
Снимка: Reuters

Най-малко 21 участници в днешните протести в Сирия, организирани след петъчните молитви, са били убити от силите за сигурност, повечето от тях в град Хомс, съобщи правозащитникът Амар Кураби, цитиран от Ройтерс.

"Досега в Хама е потвърдена смъртта на шестима протестиращи, а в Хомс - на 15", казал Кураби, който е председател на Националната организация за човешките права на Сирия.

Той съобщил също, че жителите на крайбрежния град Банияс се опасяват от щурм на армията, чиито части били разположени на около 4 км от града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Сирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
11
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
ОБЕКТИВНИЯТ анализ на събитията в Сирия показва, че те наистина са продукт на "външни сили". А такива са от една страна ислямистки организации и движения от съседните страни, които са силно инфилтрирани от агенти на Американските и Израелски спец. служби, а от друга страна директно действащи сред сирийците агенти на същите тези спец. служби, чиято роля е да подстрекават местните хора към социално недоволство, към религиозни междуособици или етнически размирици. За същата кауза работят и т. нар. правозащитници, които действат предимно сред интелигенцията, студентите и градската младеж.
1
6
 
3
 
! Отговори
ТЮЛЕНче преди 13 години
Какво чакат на борда на Дръзки? Да свалят мръсната червена власт в Сирия чрез залпове още сега. И без това се оказа, че нямат друга работа.