Кадафи е изнесъл над 200 млрд. долара

Сумата е двойно по-голяма от първоначално предполаганата
Обновена: 22 окт 2011 16:03 | 22 окт 2011 16:01,
193
Кадафи е изнесъл над 200 млрд. долара
Снимка: Reuters

Либийският ръководител Муамар Кадафи, който беше убит в четвъртък в Сирт, е успял да изнесе тайно от Либия и да инвестира в чужбина повече от 200 млрд. долара - два пъти повече от сумата, която е известна на западните правителства, твърди в днешния си брой всекидневникът Los Angeles Times.

Вестникът се позовава на анонимни либийски представители, според които американското правителство е установило през пролетта, че режимът притежава около 37 млрд. долара в банкови сметки и като инвестиции в САЩ. Американските власти веднага замразиха тези авоари, за да не допуснат близките на бившия либийски лидер да ги прехвърлят на друго място, допълва вестникът.

Още по темата
Правителствата на Франция, Италия, Великобритания и Германия на свой ред замразиха 30 млрд. долара либийски авоари. До неотдавна се изчисляваше, че Кадафи може да е отклонил още 30 млрд. долара на други места и да разполага общо със 100 млрд. долара. Оказало се, че през годините Кадафи тайно е прехвърлял десетки милиарди долари в чужбина и е инвестирал в апетитни проекти във всяка голяма страна в Близкия изток и Югоизточна Азия.

Полковникът и семейството му са можели да се възползват от тези средства когато пожелаят, посочва вестникът.

Сваленият либийски лидер, който управляваше северноафриканската държава в продължение на 42 години, беше заловен жив в четвъртък в района на Сирт, след като се опитваше да пробие блокадата на бунтовниците и застрелян малко след това при обстоятелства, които не са напълно изяснени.


Вижте още икономически новини в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
8
 
! Отговори
лъжи преди 12 години
ако имаше 200 милиарда - не само можеше да задържи Либия, ами и Фанция и Италия да вземе...
153
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Изчадие адово!
152
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХА, убиха крадеца, после установяват какво е откраднал.И сега видиш ли няма да има как да се разбере къде точно са парите, колко удобно, умрял не може да се разпитва. "Великите сили" сигурно изгарят от желание да издирят парите и да ги върнат на бедния народ,но понеже не могат, ще си ги запазят;N124-петролът се плаща, но който държи концесиите,плаща най-малко,а естествено това са предимно от американците.Ти прецени ползват ли сила.Слаби миролюбиви държавици като нас плащат пълната цена.
151
2
 
1
 
! Отговори
месояден преди 12 години
до Данчо ми тя перестройката дойде от СССР щот другарите трябваше да спасят САЩ и Запада , но работа отдавна вони та не се трае
150
1
 
17
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
А бе пишлигарци,какво се правите на разбирачи!?Коя власт се е предала без кръв и коя е взета без мното пролята кръв?В САЩ и по света, а и у нас си я менкат дебелосерите и грабят като за световно!Кой ти мисли за сивата маса,наричана електорат,статисти от миманса?Нашите "демократи" ограбиха труда на три поколения!
149
1
 
3
 
! Отговори
месояден преди 12 години
Слонът русия мишката израел питбула сащ .
148
5
 
3
 
! Отговори
Ак47 преди 12 години
Ами не го спасиха тези 200милиарда......Не избяга когато можеше, в последните минути се молеше за живота си като страхливец .......А може би това е искал да загине като мъченик....
147
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи ги изнеса, а американците ги конфискуваха и ... го убиха.Пито, платено.
146
2
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
имал, изнесъл. А българите будали само лапат мухитеи пишат по форумите :D :D :D :D
145
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 12 години
АБЕ ХОРА КАК СЕ УБИВА ТАКАВА БАНКА КОЯТО ПРИТЕЖАВА НАД 500 МИЛИАРДА ДОЛАРА.
144
1
 
1
 
! Отговори
до 148 преди 12 години
Еии не се умори.
143
3
 
4
 
! Отговори
КОМУНЯГИТЕ... преди 12 години
ОПЛАКВАТ ЛИБИЙСКИЯ НЕФТ И ПАРИТЕ НА КУЧЕТО-КАДАФИ....ХА,ХА,ХААА....КРАЙ НА ДАЛАВЕРИТЕ С ПЕТРОЛ И ОРЪЖИЕ......НЕМА ВЕЧЕ КОЙ ДА ПЛАЩА...ХА,ХА,ХАААА...!Идва време да се види---КОЙ Е ПРОДАВАЛ ОРЪЖИЕ , ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА НА ....КАДАФИ..!Некой хора , ще бегат зад граница.....така ми се види...а, некои, ше останат на топло!
142
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Родените в робство,винаги си остават роби.Облъчени от пропагандната машина от слугите на Русия-припяват това,което им внушават от Москва. Руските бази в Либия,в които обучаваха терористи,отидоха в небитието-няма я вече и военноморската база за руските подводници.Остана им единствено базата в Сирия,където със зъби и нокти подкрепят кръволока Асад.Такъв бе и баща му,който,когато дойде на власт изби почти един милион сирийци.Но за тези жертви не плачат.За стотици хилядите избити от Кадафи,също не леят сълзи.Не леят сълзи за избити цели фамилии заедно с пеленачетата.Не означава за тях нищо,публичните екзекуции на стадиона в Триполи,на 16-17 годишни младежи,чието прегрешение бе,че са писали по стените "ДОЛО КАДАФИ.Самите екзекуции,включваха-рязане на ръце,крака,одиране на живо и обезглавяване.Това защитниците на Кадафи нито могат да си го представят,и надали би ги трогнало.Репресиите бяха постоянна практика за сплашване на населението.В Триполи бе честа практика да се разлепват плакати,с образ на палач и описанието на екзекуциите,на които задължаваха гражданите да присъстват.На този стадион и днес гостуващи отбори отказват да стъпят.Бил съм в Либия и знам нещата в подробности.На защитниците на Кадафи,ще им кажа-как бихте постъпили с този сатрап,ако и с вашите деца и близки се постъпеше по този зверски начин
141
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ух на батя честното диктаторче...само 200 милиарда скътал. Сигурно и той от закуски
140
2
 
7
 
! Отговори
boro преди 12 години
Могъл-изнесъл,аз бих изнесъл 300 милиарда.
139
5
 
24
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Още труповете на невинно загиналите либийски жени и деца не са изстинали, а великите сили започнаха да разпределят либийската баница.......тоест нефт!!! Сега на сцената ще излязат окупационните корпуси, ще потушат в някаква степен хаоса и чрез свои марионетки ще сложат ръка на нефта, което е и целта на "хуманитарното занятие !
138
20
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Успя ли да отнесе тези пари в гробът си ненормалния пияница и наркоман който се гаври 9 години с нашите сънародници?Както е казал народът "лаком ***, глава затрива". Който се е заял с нас и братята евреи добро не е видял.
137
4
 
21
 
! Отговори
Американската попара преди 12 години
Целият боен състав на НАТО е тръгнал в боен марш срещу благоденствието на Либия. Какви ти бунтовници. Всички разбираме,че това са наемни мародери и наемници. Нима ние днес не сърбаме Американската попара надробена ни от нашите продажни *** с вратовръзки!
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По доло един колега написал ,че и в Либия било ден за размисьл---да те имат сериозен размисьл ,кои кьде да се скрие там всеки има зьб на другия и повечето са с калашници само ти лепат етикет че нещо си бил сьс стария режим и веднага умираш при опит за бягство ,а като знам че всеки 3-ти беше с някакьв чин ,те си играеха на военно-полицеиска дьржава и сега ще бьде страшна чистка ,па родове ,па племена ...
135
10
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
С толкова пари и такива връзки, да го убият по този начин, това са приказки за такива плиткоумни българчета, които само четат глупости и от 20 г. лапат мухите, докато такива, като бат Бойко и другите от дружината си разпределиха баницата. Българчета, гола вода сте!!! И такива ще си останете следващите 500 години!!!!!!!!!Тия дето пишат новините са си платени ***!!! Българи ОСЪЗНАЙТЕ СЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1