Кадафи е изнесъл над 200 млрд. долара

Сумата е двойно по-голяма от първоначално предполаганата
Обновена: 22 окт 2011 16:03 | 22 окт 2011 16:01,
193
Кадафи е изнесъл над 200 млрд. долара
Снимка: Reuters

Либийският ръководител Муамар Кадафи, който беше убит в четвъртък в Сирт, е успял да изнесе тайно от Либия и да инвестира в чужбина повече от 200 млрд. долара - два пъти повече от сумата, която е известна на западните правителства, твърди в днешния си брой всекидневникът Los Angeles Times.

Вестникът се позовава на анонимни либийски представители, според които американското правителство е установило през пролетта, че режимът притежава около 37 млрд. долара в банкови сметки и като инвестиции в САЩ. Американските власти веднага замразиха тези авоари, за да не допуснат близките на бившия либийски лидер да ги прехвърлят на друго място, допълва вестникът.

Още по темата
Правителствата на Франция, Италия, Великобритания и Германия на свой ред замразиха 30 млрд. долара либийски авоари. До неотдавна се изчисляваше, че Кадафи може да е отклонил още 30 млрд. долара на други места и да разполага общо със 100 млрд. долара. Оказало се, че през годините Кадафи тайно е прехвърлял десетки милиарди долари в чужбина и е инвестирал в апетитни проекти във всяка голяма страна в Близкия изток и Югоизточна Азия.

Полковникът и семейството му са можели да се възползват от тези средства когато пожелаят, посочва вестникът.

Сваленият либийски лидер, който управляваше северноафриканската държава в продължение на 42 години, беше заловен жив в четвъртък в района на Сирт, след като се опитваше да пробие блокадата на бунтовниците и застрелян малко след това при обстоятелства, които не са напълно изяснени.


Вижте още икономически новини в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
23
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Дреме им на САЩ и ЕС за така наречения либийски народ. Единственото, което ги интересува е да сложат ръка върху петрола. Същото стана и в Ирак. Последните няколко години само това гледаме - как иракският народ "благоденства", кога при кървав самоубийствен атентат с 50 жертви, кога със 150 жертви!!! И това се случва общо взето през седмица-две. Подобно благоденствиеочаква и либийския народ!Наред с бомбите, много важни са и фалшификациите в пропагандата , изпитано средство във войните. Най-често, победителите не ги съдят за жестокостите, зверствата и убийствата, камо ли за лъжите и фалшификациите!?
113
2
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Моше престара се този път,точно европа организира тези преврати не ислямистите,кой бонбандира конвоя на кадафито ?
112
3
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
А англо-американската мафия ще изнесът сега 200 трилиона от Либия!
111
3
 
24
 
! Отговори
Спартак преди 12 години
Tова е една голяма и *** игра на платените медии, които служат на господарите на новия световен ред!!! Абе нали уж Ал Кайда бяха срещу Щатите, как така се съюзиха сега с тях в Либия, да не би случайно да са тяхно творение? Ал-кайда като цяло мрежата си е творение на ЦРУ !!!! Хора на ЦРУ създадоха Ал-кайда и ги обучаваха за терористи. Бен Ладен, никога не е съществувал, затова и никой не го видя, никога(уж го хвърлиха в океана). Бен Ладен съществуваше само от медиите и от фотографиите на Ройтерс !? А Терористите които показват медиите, много от тях са Холивудски изпълнения, предназначени за стадото!!!
110
1
 
2
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
Подкуп (рекет) за Бил Клинтън оня със секс аферата Люински
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еии в тоя ден за размисьл голяма скука по форумите, по една попьржня няма човек кьде да прасне ,че да му олекне---разбирам ,че от немаи си кьде сте се фанали с на Кадафито милиардите ....
108
0
 
4
 
! Отговори
Falkone преди 12 години
investiral v amerikahahahahaha
107
2
 
17
 
! Отговори
НИщО НОВО! преди 12 години
ХОСНИ МУБАРАК, БИВШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА ЕГИПЕТ СЪщО БЕШЕ "ИЗНЕСЪЛ" ТОЛКОВА, КЪМ 100-200 МИЛИАРДА. ЗА КОИТО СЕГА ВЕЧЕ НИщО НЕ СЕ ГОВОРИ . ПОЗНАТ ПРОПАГАНДЕН ТРИК НА ЗАПАДНИТЕ МОШЕНИЦИ! КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ НА МУБАРАК? СЛЕДВАщИЯТ Е НАРЕД!
106
2
 
7
 
! Отговори
либиеца преди 12 години
има хубава поговорка - *** глава затрива
105
2
 
18
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Лидерът на британските лейбъристи прави следното изявление по адрес на Ротшилд : Тази шайка кръвосмучещи *** се явяват основната причина за неизчислими беди и страдания в Европа през този век и натрупват своите огромни богатства главно чрез разпалване на войни между държави, които не би трябвало никога да се карат! Всеки път когато има проблеми в Европа, навсякъде където слуховете за война се разпространяват и човешките умове се изпълват от ужас от възможността за промяна и катастрофа, вие трябва да бъдете сигурни, че кривоносковците Ротшилд играят своите игри близо до този регион на безпорядък. Коментари като този всяват тревоги в Ротшилдите и затова те купуват агенция Ройтерс, за да имат контрол над медиите!!!Контролираната информация е по лоша от невежеството, защото умишлено заблуждава!!!
104
2
 
15
 
! Отговори
До 101 Яростен Д. преди 12 години
Тези от "Ройтерс"....само ни заливат с "помия".......!!!Относно "Ройтерс", медията с която "промиват мозъци". Тези които вярват че Кадафи е "лошият", това точно са, ограничените хора с "Промитите мозъци" !!! Ти един от тях ли си господинчо Яростен демократ?
103
3
 
17
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Днешните войни, в които все по-често се включват западните страни, освен геополитически задачи, решават как собствеността и природните ресурси от неправилните притежатели да попаднат в ръцете на правилните.Истински добрите хора са в НАТО, САЩ и Израел. Те бомбардират и избиват мирно цивилно население и деца. А не са, като лошите терористи, които не възприемат демокрацията. НАТО и САЩ имат едни специални демократични бомби,като решат да ги пуснат някъде и после демокрацията е пълна. САЩ и ЕС, Демократите, силно обезпокоени от робските условия на живот на народите от Близкия Изток, решиха да им помогнат и съдействат за сваляне диктаторските режими на Садам, Мубарак, Кадафи и Асад. Не искат нищо в замянакръвосмучещи ***, освен контрол над петролните залежи!!!Дааа....НАТО е и политическа организация. Има и политическо ръководство" .... и тежко въоръжен нефтен отдел!!!
102
8
 
5
 
! Отговори
КАДАФИТО , БИЛ... преди 12 години
..ПАТРИОТ..ХА, ХА,ХА,ХАААА.....ЗАЩО ТОГАВА ПАРИТЕ МУ СА В ЗАПАДНИТЕ И ХАМЕРИКАНСКИТЕ "ГРАБИТЕЛСКИ БАНКИ"...А ,НЕ В ЧЕСТНИТЕ РУСКИ БАНКИ??!!!НЕЩО , НЕ СЕ ВРЪЗВА ДРУГАРЧЕ...ХА,ХА,ХАААА....МОЖЕ БИ КАДАФИ Е ОБИЧАЛ , ДА ГО ГРАБЯТ....А...???!
101
5
 
5
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Турците разполагат с около 200 бомби-крайно недостатъчно за да унищожат САЩ или Европа.Могат да унищожат 200-300 милиона души с тях в най-добрия момент но не забравяй че и самите те са приятна плячка и за руснаци и за европейции за който си поискаш.Тъкмо ще имат разумно оправдание да ги изпържат качествено.Но ти не се бой- света се бори за мир и просперитет- просто сега се отърсва от диктатурата присъща на миналите векове.Бъдещето на човечеството никога не е било по-светло :)
100
2
 
13
 
! Отговори
777 преди 12 години
"Полковникът и семейството му са можели да се възползват от тези средства когато пожелаят"Но през ум не му мина да се възползва...Някой замисля ли се върху това?
99
3
 
14
 
! Отговори
До 100-(разширено) преди 12 години
Какво ме грее, че Кадафи бил диктатор и са го свалили от власт, от глобална гледна точка той беше пречка на ислямистките движения. При неговото управление, както и при другите свалени СВЕТСКИ РЕЖИМИ ислямистките партии в тези страни бяха забранени и тези хора бяха по затворите. Сега при последващите демократични избори ислямистките партии, ако не на първите, то на вторите избори взимат властта. Лошото е, че ще се появят още 6-7 ислямистки държави от типа на Иран, които са около Израел и със сигурност рано или късно ще го нападнат. Целта на радикалния ислям, която много пъти е заявявана съвсем открито е нападение и унищожението на Израел. А както каза един полк. от запаса в едно ТВ предаване, че Израел падне ли, пада и Европа така, че тези които плюят по Израел трябва да знаят, че до като той удържа положението с тези държави, Европа, ние ще сме защитени, в момента Израел и САЩ, са единствените стожери на мира в Близкия Изток. Израел ако бъде нападнат, САЩ ще се намесят и това спираше Иран, но при поява на още ислямистки държави, заедно с Турция и Пакистан нещата вече се променят чувствително, ислямистите ще станат много по самоуверени от сега и нищо чудно да предприемат нападение с Израел, още повече, че новите ислямистки държави ще граничат с него и конфликта е неизбежен. Новите ислямистки страни ще бъдат снабдени с ядрено оръжие, дали от Иран или Турция и Пакистан ще бъде въпрос на време. А при тая размяна на ядрени удари, нещата отиват към истински апокалипсис. В момента по арабските телевизии тече усилена пропаганда срещу хората, които не живеят по правилата на Корана, постоянни призиви за джихад, това денонощно им се набива в религиозните кратуни. Турция, която има ядрено оръжие също се ориентира трайно към ислямистите, въпрос на време е да скъса отношенията си с НАТО. Кораба с помощите за Израел когато възникна конфликта, беше тръгнал точно от Турция, Ердоган на няколко пъти призова мюсулманските държави да скъсат отношенията си с Белгия, защото забраниха строежа на джамии и т.н. Същото е положението и с другата ислямска държава с ядрено оръжие Пакистан, там скоро ще се обърнат срещу САЩ и не случайно толкова години приютяваха Бен Ладен и се направиха на изненадани, а сега вече отношенията им със САЩ бързо се влошават, това скоро официално беше признато от г-жа Клинтън. За съжаление нещата вървят към глобален конфликт между християнската и мюсулманската общност и Тре-тата Световна война *** на вратата ни!
98
9
 
5
 
! Отговори
Яростен демократ преди 12 години
До НИЕ - 97 - Кой си ти бе, пикльо? Виждал ли си някога екзекуциите, които талибаните правят по стадионите? Спомняш ли си обезглавените български шофьори? виждал ли си взривените автобуси с деца в Йерусалим? Виждал ли си какво е днес Аралско море? Солена пустиня е! Разбираш ли изобщо от наука и медицина, та говориш за създаване на СПИН? *** си ти! *** комунистически! Не е нужно да обичаш САЩ, но трябва да си много ***, говориш такива идиотщини и да не разбираш от нищо на света!
97
1
 
3
 
! Отговори
do 85 преди 12 години
Много Апокалиптично мислиш.Иран има малко бомби особено ядрени.Съвсем не си мисли че там режима е непоклатим и всички се радват на крайните фундаменталисти.Още по времето на студената война и на най-глупавите стана ясно че дори със най-добрите ядрени оръжия тотална война е невъзможна-това неминуемо ще доведе до гибелта на двете страни.На никой не му се мре остави ти кресливите призиви на Ердоган-той е някакъв клоун на масите.Пакистан са гадни *** ама и там нещата се клатят.Споко :-)
96
4
 
8
 
! Отговори
Не сте ли забелязали преди 12 години
....че всички социалисти или комунисти...влагат парите си ...В ЗАПАДНИ БАНКИ!НЕ ЗНАМ ОЩЕ ...."КОМУНИСТ", "СОЦИАЛИСТ"...ИЛИ ПРОСТО "ЛЕВИЧАР" , ДА СИ Е ВЛОЖИЛ ПАРИТЕ В РУСКА БАНКА!ТАКОВА "ЖИВОТНО"..... НЕМА!!!!ЗАЩО ,ЛИ...??!!!!
95
3
 
15
 
! Отговори
голям патриот преди 12 години
Естествено, че Кадафи е милиони пъти по-родолюбив и по-голям патриот от политическиата българска ***. Нашата политическа пасмина само може да гледа Кадафито и да се учи. така се защитават интересите на родината и нейните богатства и ресурси. Не като нашите нагъзени маймуни. Муаммар е пример за ония, които имат доблест и патриотизъм. Нашите продажни политици са *** пред него. Хиляди пъти по-добре диктатор патриот, отколкото продажни циркаджии. Кадафи направи за смях НАТО, Саркози , ЕС и всичките му там грабителски организации. А тези хищници направиха от Кадафи идол, на който се възхищават милиони хора по света. Оказа се , че един диктатор , който защитава интересите на страната си е много по- достоен, от едни алчни, самозабравили се ***.