Катастрофа между колите на управляващи в Латвия

Няма пострадали в инцидента между колите на президента и председателя на парламента
Обновена: 21 яну 2012 16:41 | 21 яну 2012 16:35,
6
Катастрофа между колите на управляващи в Латвия
Аболтина (в средата) и Берзинс (вдясно от нея) на предишна церемония. Снимка: Архив Ройтерс

Вчера в центъра на латвийската столица Рига по време на честване на годишнина от издигането на барикадите през 1991 г. са се ударили служебните автомобили на президента на страната Андрис Берзинш и председателя на парламента Солвита Аболтина, съобщи ИТАР-ТАСС.

Инцидентът е станал около главния латвийски паметник, пред който високопоставените държавни деятели е трябвало да положат цветя.

Според местни медии при катастрофата няма пострадали. Председателят на парламента все още е бил в служебния автомобил, докато президентът вече бил слязъл от своя.

Участниците в катастрофата са попълнили съвместен протокол за инцидента на място. Въпросите за сумата по застраховката и процедурата за обезщетението са оставени за уреждане от застрахователните компании.

Последната катастрофа с участието на високопоставени длъжностни лица в Латвия бе през 2008 г., припомня руската агенция. Служебният автомобил на тогавашния премиер Иварс Годманис се сблъска с пътнически микробус, превозващ 17 души. Тогава Годманис получи мозъчно сътресение и спукване на черепна кост, а възрастна пътничка от микробуса бе с наранявания по крака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Латвиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Кошка бросила котят.Это Путин виноват.Зайку бросила хозяйка.Кто виновен, угадай-ка!Вот кончается доскаУ несчастного бычка.Наша Таня громко плачет.Рядом Путин, не иначе.Свет погас, упал забор,У авто заглох мотор,Зуб здоровый удалили,Иль залез в квартиру вор,Не понравилось кино,Наступили Вы в гно.У любого катаклизмаОбъяснение одно:Знает каждый демократ -Это Путин виноват!
4
2
 
5
 
! Отговори
Ужас! преди 12 години
За момент изпаднах в ужас! Представих си колата на г-н Президента ни и тази на г-жа Ц.Ц. да се цункат! Представих си г-н Б.Б. какво конско ще им дръпне, а даже и някой мае-гери може да перне (в забавен каданс) на виновниците. Слава Богу, не е станало у нас!
3
1
 
12
 
! Отговори
карам пиян преди 12 години
водката им дойде в повече на тия новите демократи
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
другаря Путин е виновен за сатастрофата
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати търтеите,до паметника отишли с колите!