Сержант Свилен Симеонов e убитият българин в Афганистан

34–годишният български военен е женен, има едно дете
Обновена: 21 яну 2012 08:53 | 21 яну 2012 08:00,
397
Сержант Свилен Симеонов e убитият българин в Афганистан
Убитият български сержант. Снимка: THEATRUM BELLI

34–годишният сержант Свилен Симеонов е един от четиримата френски военнослужещи убити в Афганистан.

Сутринта на 20 януари, българинът и останалите френски военнослужещи бяха убити от мъж в униформа на афганистанските въоръжени сили в района на град Тагаб, в източната афганистанска провинция Каписа.

Със Симеонов са загинали Фабиен Вилм, Денис Естин и Жьофроа Баумела.

По време на стрелбата други 15 френски военнослужещи бяха ранени.

Досега България, която има 614 войници, инструктори и военни лекари в Афганистан, не беше давала жертви в размирната страна, отбелязва АФП.

Сержант Свилен Симеонов е постъпил в инженерните части на Чуждестранния легион на 12 септември 2001 г. Преценяван е като първокласен сапьор със силна воля и мотивация.

На 1 февруари 2004 г. е произведен в звание ефрейтор.

На 1 ноември 2005 г. е произведен в звание младши сержант.

На 1 юли 2009 г. е произведен в звание сержант.

През 2004 г. е изпълнявал мисия във Френска Гвиана. Участвал е в мисия в Афганистан, в рамките на операция Памир и в Кот д'Ивоар в операция "Ликорн".

Още по темата

Българинът на три пъти е бил на мисия и в Джибути през 2003, 2006 и 2009 г.

Сержант Симеонов е бил награждаван със сребърен медал на Чуждестранния легион за национална отбрана, паметен медал на НАТО - "ИСАФ", медал за мисията в Кот д'Ивоар и с други отличия.

Все още се уточнява дали сержант Симеонов е придобил френско гражданство или е заминал за Афганистан като български гражданин. Той е женен, с 1 дете.

Френският президент Никола Саркози вече обяви, че страната му прекратява всички операции в Афганистан и заплаши, че ще предприеме изтегляне на френския контингент от Афганистан.

"Ние сме приятели на афганистанския народ, но не мога да приема, че афганистански войници нападат френски военни", коментира той.

Талибаните, от своя страна, определиха нападението като жест на патриотизъм от страна на афганистанския войник, който е атакувал френските военнослужещи.

Френският контингент в Афганистан в момента наброява 3600 военни. От началото на международната операция в края на 2001 г. Франция е дала 82 жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I da ne hodi6 na misiq nqkoi piqn 6ofior pak moje da te blasne ei tam na ulicata taka4e tova si e sadtba. Leka mu prast.
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неслучайно сме *** аз пък да ви кажa. Независимо дали ви харесва или не, тоя човек ще бъде погребан със военни почести и като герой, ако не тук то във Франция.
42
13
 
3
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Нали Аууу какъв воин бил. Тогава за кво го оплаквате? Теиа медали сега на едно място даму ги сложат и да го закопават като не е мислил на време. Ще дадът на майка му едно знаме да си завива с него раширените вени и някои лев и тва му е файдата. Който не мисли е така. По мен що никой не стреля?
41
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напечелил се!Лека му пръст!По-добре да беше отишъл да мие ***,поне щеше да види децата си как растат!ЖАЛКО!Вярна е поговорката-"Човешкото око, само една шепа пръст го засища!"Да се замислим!
40
7
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 12 години
Айде сега -турчин - ако беше по тъмен обезателно - *** ама нали става въпрос за нещо калпаво - в никакъв случай не е българин. Ми то тоя паспорт го превърнаха на *** - дават го на всякаква *** за да се извиняват после за кривия х..й
39
1
 
0
 
! Отговори
Онз преди 12 години
ЛШЛ, "***"
38
7
 
16
 
! Отговори
rument преди 12 години
Какво значение има от каква народност,има смелоста да държи оръжие и да се сражава,а вие които обиждате едва ли ще имате смелоста някога дори да се доближите до оръжие,жалки сте.
37
1
 
25
 
! Отговори
( преди 12 години
еми човекът е наемник - наемниците воюват, а войната е такова място дето се убиват хора - това е всичко....
36
0
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Ами не зная водят се умиротворителни сили някой път и ги пращат във конфликтни зони защо ги пращат ли ще попиташ защото ако ги няма тия сили една война между 2 държави може да прерасне във по-голяма и да засегне повече държави А войната значи глад смъррт хора без дом осакатени хора и т. н.
35
0
 
11
 
! Отговори
SALUTE преди 12 години
До ***: *** е била пияна когато те е заченала, a бащите ти са много. Водиш безсмислен живот и те е яд на всичко свято. Но ще има мъка и за теб, това е просто въпрос на време.
34
3
 
35
 
! Отговори
TDK преди 12 години
Жалко за младия човек....Вместо да изгоним политиците, ние си изгонихме децата по чужбина, заради пусти пари......
33
9
 
9
 
! Отговори
ГРУЮ преди 12 години
*** ТИ ГЕРОЯ - ЗА КОГО И ЗАЩО ВОЮВА ИЛИ ПО ТОЧНО УБИВА ХОРА ЗА ПАРИ - КАКЪВ ГО ДИРИ В АФРИКА И АЗИЯ ? ДОБРОВОЛНО Е ОТИШЪЛ ДА УБИВА НЕ ЗА РОДИНА И ЧЕСТ А ЗА ПАРИ. СИГУРНО Е МИСЛИЛ ЧЕ ТОВА Е ИГРА НА СТРАЖАРИ И ПАРТИЗАНИ. И КВО СЕГА - *** ВИНОВЕН?!?!ЗА МЕ ТОЙ Е НАЕМЕН УБИЕЦ. МУТРИТЕ ТУК ЩЯХА ДА МУ ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ АМА - НА
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е българин убитият, ТУРЧИН е.
31
4
 
14
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Чест им прави на французите, че изтеглят частите си!
30
6
 
10
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Нацията ни била изродена, че не жали за наемник!!! Ти нормален ли си бе??? Това му е работата и си знае рисковете, нищо чудно да е убивал хора, които имат деца и т.н. Какво очакваш за герой ли да го мислим, че пази маковите плантации за да се тровят хората в Европа и Америка с наркотици ли?
29
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе, ***, наясно ли сте защо ревете като вдовица за попски х*й? Турчин от някакво наше село, за когото кметът каза, че не знае дали си е с туското или с българското име, та затова не бил сигурен дали той е убитият, не е ставал за нищо друго, та е отишъл при отрепките от Чуждестранния легион. Но, за да може да пътува из Европа, резнякът се е издокарал в паспорта с българско име. И хоп - имаме българин във френския легион. След това го пращат на мисия в Афганистан, да "омиротворява".
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей страшно племе сте вие мразещите и плюещите българи,не ме разбирайте погрешно,аз също съм българин,но за мен вие сте по-долу и от ***,щото *** по-цял ден правят нещо,докато тука идват някви *** дето каквото и да научат 1 хубава дума не може да им се откъсне от сърцето. Само плюене,храчене,присмиване на хорското нещастие. Правилно казваше един дядо които по-едното време се мярна по тв: Българинът е болен в душата си! И да ви Е*** *********** на всички хейтъри и *** !!
27
19
 
0
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Да е живо и здраво и друг път да внимава с какви се събира и къде ходи.
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еееех колко завистници има тук. Нацията ни е такава ИЗРОДЕНА. Какво значение има кой е и какъв е. Загинал млад мъж, българин просто трябва да помълчим минут. Бил съм на две такива мисии, и за всички неудачници като *** ще кажа че трябва да ти стиска преди всичко.
25
1
 
6
 
! Отговори
rument преди 12 години
до *** - браво,ами за това мислиш по този начин,и аз не исках да си губя времето,но не съжалявам,там станах истински мъж,колкото и да не ти се вярва.