Десетки ранени при взрив в центъра на столицата на Кения

Експлозията е станала в малък търговски център
28 май 2012 16:22, Елка Василева
0
Десетки ранени при взрив в центъра на столицата на Кения
Около 30 души са ранени при експлозия в малък търговски център в Найроби. Снимка: Reuters

Около 30 души са ранени при експлозия днес по обяд в малък търговски център в сърцето на Найроби, съобщи Франс прес, позовавайки се на очевидци и на свой кореспондент в кенийската столица.

Двадесет и седем ранени са приети в най-голямата болница в града, посочи представител на местните власти. По-леко ранените получават първа помощ на място, каза кореспондентът на АФП.

Експлозията е станала в 13.15 часа местно време в сграда с малки магазини за дрехи на оживения столичен булевард "Мой" (на името на бившия президент Даниел Арап Мой).

Пожарникари се борят да овладеят лумналия вследствие на взрива пожар. Повреден е ламариненият покрив на сградата, над която се издига широк стълб дим, отбеляза кореспондентът. Мястото на експлозията е отцепено от полицията.

Интернет сайт, близък до сомалийската ислямистка групировка "Аш Шабаб", съобщи, че при експлозия са загинали петима кенийци. Групировката обаче не пое отговорност за случилото се.

Причина за експлозията най-вероятно е проблем с електрическата мрежа в зданието, заяви началникът на кенийската полиция Матю Итеере, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: НайробиКения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари