Масовият убиец Брайвик е бил депресиран и може да е бил гей

Това казаха негови бивши приятели в съда
29 май 2012 21:52, Елка Василева
134
Масовият убиец Брайвик е бил депресиран и може да е бил гей
Андерш Брайвик в съдебната зала. Снимка: Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Брайвик е бил силно депресиран, проявявал е женствено поведение и е възможно да е бил гей, споделят негови бивши приятели, цитирани от Асошиейтед прес.

Трима от бившите приятели на 33-годишния Брайвик заявиха пред съда в Осло, че пет години преди да извърши убийствата през юли миналата година, той се върнал да живее при майка си и прекратил всички социални контакти.

Освен това Брайвик се подложил на операция на носа като тийнейджър, защото искал да има по-арийски нос, заяви друг негов бивш приятел, цитиран от ДПА.

Още по темата

Брайвик, който призна, че е убил 77 души в нападенията от 22 юли миналата година, но твърди, че е невинен, бе помолен да напусне залата, преди 32-годишният свидетел да започне да дава показания.

Приятелят описа Брайвик като умен и общителен, но суетен и си спомни, че Брайвик му казал, че иска по-арийски нос.

Самият Брайвик публикува манифест малко преди нападенията, че си е направил операция на носа на 18 години, след като се сбил с младеж имигрант.

Свидетелят, който се сприятелил с Брайвик на 11 години, не си спомни подобен случай. Според него Брайвик отдавал голямо внимание на дрехите и понякога вечер носел очила и напудрял лицето си.

Друг бивш приятел на масовия убиец заяви, че Брайвик се усамотявал, след като се преместил да живее при майка си и повечето време играел компютърни игри. Той си спомни, че след 2006 г. Брайвик започнал да споделя силови възгледи по въпросите на имиграцията, възприемал исляма като заплаха и не обичал да бъде предизвикван, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
23
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
"Айде вече да я закриват тая държава от луди"До тоя дето се прави на голям хуманист и уж е "европеец".Коментара ти показва отношението ти към България. Май не уважаваш нищо родно.Сигурно изпитваш оргазъм от това, че *** и турци се множат, а българите изчезват.
74
32
 
15
 
! Отговори
Уау преди 11 години
Доста кометари като този на 59 и други дето смятат че Брейвик е герой. Явно наистина всеки 3ти в България е с психични проблеми. Айде вече да я закриват тая държава от луди!
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A tva che e gay kva vruzka ima s fakta che e iztrepal tolkova narod ? I zashto ne go osudqt veche toq grozen psihichnobolen neshtastnik ?
72
2
 
12
 
! Отговори
хаха преди 11 години
от депресия ако се убиваше то цяла България щяхме да сме серийни убийци! няма по депресиран народ от нашия...
71
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Българите напълно споделят целите на този герой, само не им е ясно защо е избил норвежци, а не диваци"- - - Защото е психо, а ти си многооооооо тъъъъъъп да го разбереш.
70
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Христос е казал на апостолите "... всеки от вас ще ме предаде и ще се отрече от мен"Брайвик спокойно може да каже същото за неговите "приятели".
69
9
 
11
 
! Отговори
baihui преди 11 години
maimunite da si sediat v maimunskite si darjavi i nikoi nema da gi ubiva .... osraha tsela Evropa mrasni maimuni
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"проявявал е женствено поведение и е възможно да е бил гей"... Що за глупост е това?! Женствено поведение не те прави гей. Аз съм виждал здрави мачовци дето са по мъжките ласки.
67
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя влезе ли в затвора родителите сами ще се организират и те да влязат за да му скъсват ежедневно трътката от фиск с крак. :D
66
7
 
13
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Българите напълно споделят целите на този герой, само не им е ясно защо е избил норвежци, а не диваци. Понеже пропагандата плахо заобикаля този върос, ето яснота: Като изключим случайните минувачи пред правителствените сгради, убивал е комсомолските активисти на тази власт която е докарала диваците в Норвегия. Това е все едно да стреля по Бойко, Станишеф и тяхните хуйвенбини, и ние да роптаеме - а защо не по *** и турци?
65
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що за коментари, що за чудо е това?! На какво му се възхищавате на този ***? Нима си мислите, че в Норвегия няма български емигранти? Нима си мислите, че този *** не би ги избил и тях? За вас какво мислят по чужбина знаете ли? Но на вас Брайвик (?!) не ви трябва, вие ще си се изядете от злоба помежду си. Болни хора.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тая *** чалга и *** анадолските сериали , народеца (една част от него тук и в чужбина ) заприлича на скопена ,*** , толерастна ГЕЙША !
63
14
 
22
 
! Отговори
Тъпи заспали овце! преди 11 години
Сега плюете ама след време ще им строите паметници на такива като Брайвик! Запомнете го това!
62
1
 
3
 
! Отговори
До 68 от 65 преди 11 години
Граматика и пунктуация братле. Завърши училище и тогава ще си говорим.
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само се чудя какъв *** безподобен трябва да си , или да си най разкования *** *** ? За да се възмущаваш от Брейвик .
60
4
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 11 години
Я ела ми до кажи това отворко да видиш каква случка ще ти се случи
59
2
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 11 години
А може пак да му е омръзнало от *** които пишат на лайняница и съчувства на братята Кирил и Методи.
58
4
 
9
 
! Отговори
До 60 преди 11 години
Ти или си *** селянин или вонящ ***. С друго не може да се обяснят клетвите ти, необразован чалгар.
57
7
 
11
 
! Отговори
haihui преди 11 години
a moje prosto da mu e pisnalo da gleda feredjeta, da slusha voi ot djamiite i da gleda maimuni da serat po ulitsite
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пуснете човека ! Пуснете го,само за 24 часа!Все ще се намери някой почернен роднина в състояние на афект да му отдаде заслуженото!