Няма оцелели от самолетната катастрофа в Нигерия

Боингът е закачил електропровод, преди да се разбие в сграда
4 юни 2012 09:09, Елка Василева
16
Няма оцелели от самолетната катастрофа в Нигерия
Всички пътници на борда на самолета, който се разби в Лагос, са загинали. Снимка: Reuters

Всички пътници на борда на самолета, който се разби в най-големия град на Нигерия, са загинали. 147 души е имало в самолета, според службата за извънредни ситуации, цитирана от Ройтерс. По данни на правителството в самолета е имало 153 души, предаде Асошиейтед прес.

Ръководителят на Гражданската авиация на Нигерия Харълд Демюрън каза, че всички пътници на борда на самолета на Дана еър са загинали, но не уточни какъв е броят им. Властите в Лагос съобщиха, че 153 души е имало в самолета, изпълняващ полет от Абдуджа до Лагос. Самолетът се разби в гъсто населен район близо до летището.

Говорител на националната служба за извънредни ситуации каза, че на земята вероятно има още жертви, но броят им е неизвестен. Няколко хиляди местни жители се събраха на мястото на катастрофата, докато пожарникари се опитваха да угасят пламъците и да спасят оцелели.

Още по темата

Ройтерс съобщава, че полицията използвала гумени палки, за да разпръсне наблюдателите и да направи път на спасителните служби, но тълпата била толкова голяма, че линейки с виещи сирени не могли да достигнат до мястото. "Тълпата е полудяла. Спасителите нямат достъп", каза очевидец, цитиран от агенцията.

Харълд Демюрън съобщи, че боингът се е ударил в електропровод близо до международното летище на Лагос, преди да се разбие в жилищна сграда в гъстонаселения район близо до летището. Дим се издига от прозорците и покрива на сградата, която някак успяла да се запази и да не бъде напълно разрушена. Местни жители се изкачват по стените и се опитват да погледнат през прозорците.

Нигерийският президент Гудлък Джонатан обяви тридневен национален траур в памет на жертвите от катастрофата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: нигериясамолетЛагос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Агент Мълдър преди 11 години
до 13Презокенски - друг път! Всички отвлечени полети бяха вътрешни...
11
2
 
0
 
! Отговори
do 1 преди 11 години
небостъргачите не паднаха от удара, а носещите им колони се стопиха от пожара. тогава самолетите изпълняваха презокеански курсове - т.е. били са пълни с гориво, докато в случая самолетът е бил към края на курса си и се предполага, че не може да се възпламени толкова.
10
4
 
6
 
! Отговори
Б.Н.С. преди 11 години
Бог да ги прости загиналите!!!.... Но ако по това,което е станало след самолетната катастрофа не си проличава НАЙ ИСТИНСКИ И ТОЧНО какво е мисленето на *** здраве му кажи!!! То сигурно да хванеш едни маймуни от някой национален парк в Кения ще мислят повече и ще имат повече чувство на състрадателност от тия ***....! То само погледнете снимката и прочетете как са действали и са ходили за сеира... И повече какво да коментираме?!? Маймуняка и да го свалиш от дървото си остава маймуняк!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гудлък са го кръстили на гумите Гудиър, същия цвят и грайфер!
8
6
 
13
 
! Отговори
Жони преди 11 години
Гудлък сигурно е бил около 8то, 9тото дете в 32рата фамилия Джонатанови в селото, родил се в нощта на Големият набег на петнистите хиени, 67ма, някъде в района между семейната палатка и клоните на Великият боабаб!
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи стои си чернилката и изведнъж му влиза Боинга в хола и той ще иде да помага да бе как не ако има оцелели няма да им играе една сопа в китарите.
6
4
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Ако ти падне някой Боинг на главата друга песен ще пееш.
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поведението на тълпата е типичен пример за манталитета на ***, дошли да гледат сеира, да пречат и ако може да краднат нещо:)
4
2
 
32
 
! Отговори
desso преди 11 години
Колкото и долна държава да сме, не вярвам, че при такава ситуация в България хората няма да осигурят достъп на специалните служби до мястото на инцидента и "Местни жители се изкачват по стените и се опитват да погледнат през прозорците." Какво има да гледат?! Сеир?! Все още има разлика между хората в Европа и Африка. Който се чувства засегнат, има правото да се чувства и обиден!
3
8
 
6
 
! Отговори
Хубава новина преди 11 години
Браво. Шанс за белите хора да настигнем черните. Иначе заради промитите бели предадели, които предават расата си, ще изчезнем...
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гудлък - по-негърско име от това здраве му кажи!
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съжалявам за жертвите!Как стана, че тази сграда не е рухнала, а небостъргачите паднаха като пясъчни кули?