Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца

Така след 10 г. няма да възникват проблеми като днешните, смята тя
Обновена: 4 сеп 2012 16:53 | 4 сеп 2012 16:25, Елка Василева
125
Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца
Вивиан Рединг. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия, еврокомисарят Вивиан Рединг пледира днес за образование за ромските деца, за да може след 10 години да не възникват същите проблеми като днес, свързани с разтурването на незаконни ромски лагери, предаде Франс прес.

"Ако не успеем да образоваме тези деца, ако не успеем да им намерим нормална работа, ще имаме още едно изгубено поколение и след 10 години ще се сблъскаме със същите проблеми като тези, които имахме това лятото във връзка с разтурването на незаконните лагери. А ние не искаме това да се повтаря", каза Рединг пред радио Франс Енфо.

Така тя коментира новината, че във Франция има между 5000 и 7000 ромчета, които не ходят на училище.

"Нашето поколение носи отговорността да направи така, че да няма повече незаконни лагери, а нормални къщи за тези хора, и жените да не раждат на 12 години, а децата им да ходят на училище, като всички нормални деца", посочи еврокомисарят.

В последните седмици стотици роми бяха евакуирани от незаконни ромски селища, които бяха разтурени от властите. Това породи вълна от протести от страна на ромски представители, правозащитни организации и част от левицата.

Правителството на Франсоа Оланд обяви в края на август, че разтурването на лагерите ще продължи, когато това става с решението на съда или когато става дума да се сложи край на рискова или опасна ситуация от санитарно-епидемиологична гледна точка, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
6210311 преди 11 години
БРАВО!!!
95
0
 
0
 
! Отговори
Мей-мей преди 11 години
До Георги ЛамбуровСъгласна съм!въобще е крайно време в мбедна страна с толкова много *** ,като нашата да се спре с всякакво поощряване на раждаемостта.Малката помощ ,която може да отдели държавата няма да накара културните хора да имат повече деца.Децата са разход ,а не приход.Не е необходимо всеки екземпляр да се развъжда.помощите могат да се насочат за ясли,детски градини,училища,а не за биологично оцеляване.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната европейска куха лейка, счита за нужно да ни дава акъл.Като са толкова умни, защо тогава при тях има 7000 ***, които не ходят на училище?!?Нали само уроци ни дават и ни преливат акъл?....Я сега да видим как прилагат собствените си съвети върху които неуморно изливат върху главите ни, върху тази пасмина, която им е дошла на крака.Като докажат някакъв успех в очовечаването на цигантие при тях, тогава да дойдат да ни съветват!
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми като не искате да се повтаря изкарайте някое и друго евро от дълбоките си джобове и ги депортирайте в Африка.Има чудни местности за целта.14 милиона *** не са никакво малцинство.Ще си направят държава в Африка.Някой хора като минат една възраст се побъркват и почват да обичат ***.Знам ли,може би Господ ги подготвя за ада?А там сигурно е фрашкано с *** и той почва подготовка отрано за да няма стрес и шок за новопристигналите бели там.Колко е мъдър Бог.И колко са *** хората.
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
40 000 еврочиновника със средна заплата от 16 000-18 000 евро лежат на гърба на многомилионна Европа и се гаврят с хората. Дано има възмездие, ако не на този, то поне на другия свят.Хората изнемогват от мизерия, а те се занимават с кучета, кокошки, а сега дойде ред и на ***.
91
1
 
5
 
! Отговори
Апокалипстичен преди 11 години
Даа,по всичко личи че в ЕС под давление свише и задокеанско, много бързат с голямата ромска каша, която трябва да забъркат ускорено в цяла Европа, за да не останат неподготвени и непредизвестени народите за белезите за наближаващите социални размествания и политическо военни катаклизми съпътстващи дните преди края на Света и да се сбъднат думите-- "И последните ще станат първи, а първите ще станат последни."/Матей 20:16 /
90
0
 
11
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Някой трябва да обясни на тая ***, че *** нямат нормални къщи, защото отказват да работят, а помощите си харчат за ракия - докато нашите жилища са купени и построени с труд !!! А също така и че единственият начин да се попречи на тия маймуни да снасят чаавета на 12-13 години, е да бъдат кастрирани преди това.Някой трябва да обясни на евротолерастите, че *** чисто генетически са непълноценна, нисша раса - и нищо не може да промени това.
89
1
 
7
 
! Отговори
саркози преди 11 години
Тая кукумявка,или е много ***,или много пияна,та дрънка глупости!!!
88
0
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Защо тая лелка сама не се опита да "образова" някое ***, което на 7-годишна възраст още не може да говори членоразделно и да ползва тоалетната?Ние казваме - щом *** не искат да учат - да не учат... но !!! Да не се допуска да тежат на работещите хора, а да бъдат наказвани с принудителен труд !!! И напълно неграмотен да е, *** може да работи на нивата, в тухларната или мината.Български Патриотически Фронт
87
0
 
0
 
! Отговори
Obrazovani преди 11 години
Ciganetata kopnejat za znanija ! Te nai-mnogo ot vsi4ko na sveta iskat da u4at !
86
0
 
13
 
! Отговори
!?!?! преди 11 години
Драга госпожо заместник-председател на Европейската комисия и еврокомисар Вивиан Рединг, и в момента, в Република България ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Няма ли кой да Ви го каже, ако Вие сама не искате да четете НАШИТЕ ЗАКОНИ?Но истината е, че м*нгалите не си пускат децата на училище, щото или са ги продали за булки, или за ***, още на 11-12 г.Държавата си трае и не им търси отговорност, щото губи гласове ;) А и такива като Вас -все си врат гагата, дето не им е работа! :(
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Tulski Тъй като българските политици са шушумиги и не смеят да се опънат на силните, опъват народа си.
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде, ела ги образовай и ако успееш, ние българите ще ти направим паметник...Само плямпате, лицемерни еврочиновници!
83
0
 
6
 
! Отговори
men преди 11 години
само смърт ще ги интегрира тези *** които убиват като животни и изнасилват 80 годишни жени за 10 лева. смърт за ЕС, смърт за вивиан рединг, барозу, ван ромпуй и всичката друга незибрана *** която ни трови живота. като ги обичате толкова *** товарим ви ги всичките и ви ги пращаме. във франция земя бол. в англия не но поне ще се чувстват у дома си барабар с бангладешците и другите ***.
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хубава работа, ама... ***!
81
1
 
7
 
! Отговори
До 91 преди 11 години
Измети ? Я идете да оплождате французойките. .
80
0
 
9
 
! Отговори
До ром преди 11 години
Да знаем кой си. Ти си един ***
79
0
 
13
 
! Отговори
вувузела преди 11 години
Тая Вивиан си е паднала на главата като малка
78
0
 
22
 
! Отговори
До РОМ/88/ преди 11 години
Уважаеми ром!Познавам много добре етноса ви - служул съм в Строителни войски - тогава, когато имаше казарма. И не плюй никого - всички в България са достатъчно толерантни - и турци и арменци и българи! Добре, че си образован - хвала! Но преди учехте, защото ядяхте бой, ако нямахте желание. Работехте, защото ядяхте бой, ако не ви се работи и т.н. Колкото до сегашните условия, сърдете се наразните фондации и ***, която *** от тях - те са виновни дядовците ви да са грамотни, а вие -не..
77
0
 
17
 
! Отговори
да, ама не преди 11 години
Не през образованието, а през ограничаване на раждаемостта. Образован или не, никой обикновен българин не може да осигури нормални условия за живот на десетина наследници.