100 000 долара за главата на режисьора на "Невинността на мюсюлманите"

Пакистанското правителство се разграничи от предложението
23 сеп 2012 20:48, Петя Славова
26
100 000 долара за главата на режисьора на "Невинността на мюсюлманите"
Снимка: БТА

Пакистан е арена на едни от най-яростните протести срещу антиислямския филм, пише БТА.

В петък след голямата молитва при протести на няколко десетки хиляди души, прераснали в насилие, бяха убити 21 и ранени над 200 души. Хиляди пакистанци участваха и вчера в протести срещу филма, но този път демонстрациите преминаха без насилие.

Министърът на железопътния транспорт Гулам Ахмад Билур обяви вчера на пресконференция в Пешавар, че ще даде 100 000 долара на "онзи, който убие богохулника, оскърбил светия пророк Мохамед".

"Призовавам талибаните и братята от Ал Каида също да се включат в това благородно дело", добави Билур, подчертавайки, че ако има възможност, би убил режисьора със собствените си ръце. "После нека ме обесят", заключи той.

Националната партия Авами, чийто член е министърът и която е един от основните партньори в управляващата коалиция, обяви днес, че няма нищо общо с неговото изявление. "Това е лично изявление, което не представлява политиката на партията", заяви пред  ДПА Захид Хан, един от ръководителите на светската партия. Пакистанският премиер Раджа Первез Ашраф също изрази тревога относно думите на министъра.

Днес пакистанското правителство и ключов коалиционен партньор се разграничиха от направеното от министър предложение за награда от 100 хиляди долара за главата на режисьора на антиислямския филм  "Невинността на мюсюлманите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Scorpio преди 11 години
До сас подиграват се теа които ще имат изгода от 3-тата световна война, какво си мислеш че се мъчат да направят? Това е чиста провокация за война по-добре се надявайте всичко да се успокои че и в БГ ще се объркат нещата ако стане така както си мисля и недей си мисли че САЩ е супер силата на света и не само те имат ядрени ракети другите страни само не се рекламират като тях. Не подценявай никого между другото!
20
6
 
5
 
! Отговори
сас преди 11 години
До Scorpio Кои са "тея" дето се подиграват с "на хората вярата"?!? Американците ли, християните ли, европейците ли и за каква подигравка може да става дума? Всички *** имат късмет, че на власт не е Джордж Буш, досега "мирно" протестиращите отдавна да са отлетели при 40-те им девойки горе да им се радват!!!
19
4
 
9
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Във всяка джамия в Европа, на петъчната молитва, имамът се обръща към мюсюлманските жени: Трябва да родите поне пет деца... Пет деца на семейство. Ако имигрантът има две жени, децата стават десет, ако има три жени петнадесет. Не казвайте, че в Европа полигамията била забранена. Ако са италианци, французи, немци многоженците отиват в затвора. Но никой не докосва с пръст алжирските, мароканските, пакистанските, суданските, сенегалските многоженци.
18
6
 
7
 
! Отговори
georgi преди 11 години
Тия *** - араби, си мислят че земята се върти около тях и когато си рекат могат да я спрат.Иран и Пакистан ги чака това което се случи с Ирак и ще се случва с други арабски държави мислещи се за велики, непобедими и др. За съжаление, трябва по бързо да се поставят на място.....
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***
16
1
 
6
 
! Отговори
манговци преди 11 години
Оставете ги тези пакистанци-макистанци.Те са дравидско племе,а както е известно на антрополози,генетици и медицински лица,дравидите са хора,които не се поддават на образоване.Не става въпрос за културогични или битови причини.Просто генетично те не могат да навлизат и да анализират научни факти, да придобиват сложни технически умения и т.н. 90% от *** също са с дравидски произход!В Кувейт,Азербайджан,Турция, Малайзия и т.н. също изповядват Исляма,но който е ходил там знае за какво иде реч
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без да ги трепеш , ще си се трепат по междуси , имат си клонове. нарелигията , кой какъв е и как са го фанатизирали ?
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаят ли тези , че ако света отговоти по същия начин , ( военно нападение на посолство ) обявяваш война , и ако беше Буш , щтеше , да им разпертушини " мирната " демонстрация.
13
4
 
14
 
! Отговори
Oiprocd преди 11 години
До ScorpioКогато се потъпква християнска вяра или се горят чуждестранни флагове на протести в мюсолмански държави, значи ли че всеки който го е направил трябва да бъде убит?! Всеки има право да изкаже мнение. Това не го прави престъпник!
12
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
awe tova e greshkata 4e vinagi horata gi obedianiava nesho i hodiat na grupi. ima i musolma i musolmani. Are stiga se slagahte si4ki pod obsht znamenatel. Ima si
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евтин филм, ниска цена за главата. Все пак при по-ниска цена, офертата щеше да е нелигитимна..
10
17
 
6
 
! Отговори
Scorpio преди 11 години
Ще загазят тея които са направили тая глупост, кви са те че ще се подиграват с на хората вярата? Много търпят глупостите и обидите на САЩ и Европа мюслюманските държави ама един ден ще се премине границата която може и да е скоро ще се дигне Джихад и много хора ще съжаляват.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно ми е чудно ... събрали се да протестират всичките срещу едно и също нещо ... как така са се избили ? Тия верно са изостанали с хиляди години... и тичат назад с пълни силиТам ... Пакистан.. не ги познавам ... ама така като чувам какво става ... им е необходим лек ремонт с тежка техника... хем ще можем да изпратим след това нашия си иелектурат в къщи
8
0
 
0
 
! Отговори
Бахурчо преди 11 години
Айде, обърка се,квото трябваше и каквото не трябваше!
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този министър на Пакистан подстрекава към насилие на религиозна основа. Точно това беше идеята на късометражката - фокусира се върху безумието на последователите. Всеки народ, който е изпитал присъствието на исляма на собствената си земя, знае за какво става дума. Вкл. и коптите! Евро-американците нямат представа, каква беля сториха на света като заради собствената си алчност свалиха светските правителства в мюсюлманските държави.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези *** не могат да се изявят по друг начин , колко е мирна .. Но Пакистанското Правителство иска да се различи , наистина ? Ще ви спрат доларите , затова искате да се разграничите от тълпата ! -всеки американец зне колко сте "приятели" ,
5
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой твърдеше че мюслитата са мирно настроени )) това са психичноболни ***
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още повече такива филми и за другите религии да се направят, аз да не съм амеба за да ги гледам и да им обръщам внимание, да правят по 100 на ден, какво ми пука, имат пари да ги харчат, свобода на словото и свобода да не му обръщаме внимание, дори Ироканджи има 10000 пъти повече мозък от тия впечатлителни ***
3
3
 
14
 
! Отговори
кулинар преди 11 години
Ами даже е много предложената цена за наглата еврейска кратуна на "режисьора". Свинска глава струва повече, защото поне има полза от нея - може да се сготви вкусна ***!
2
7
 
25
 
! Отговори
Sinjin12 преди 11 години
Пфффф, безумни религиозни тъпотии. Как ми се иска да няма религии които да мътят главите ни.